e-gépész online szaklap

Az OCF, az egyedi hűtőbútorok vezető gyártója, az R-1234yf és az R-455A mellett döntött

2023. szeptember 25. | támogatott cikk | |  0 |

Az OCF, az egyedi hűtőbútorok vezető gyártója, az R-1234yf és az R-455A mellett döntött

Ez a francia kkv a technológia élvonalába tartozó, kiváló minőségű termékekre specializálódott, hogy elősegítse az értékesítést és növelje az ügyfélélményt.

Az OCF (Ouest Construction Frigorifiques), amelynek székhelye a Vendée-i Chantonnay-ban található, a hűtőbútorok egyedi gyártása terén tölt be meghatározó szerepet. A francia piacon vezető, 2022-ben több mint 11 millió eurós forgalmat bonyolító vállalat az ácsmesterség és a „láthatatlan hűtés” terén szerzett műszaki tudásáról ismert, de ez még nem minden! 2007-ben a vállalatot Guillaume Zanlorenzi úr vette át, aki számára az értékteremtés a legfontosabb stratégiai cél, hogy szembenézzen a versennyel és kitűnjön a kereskedelmi hűtőgépek piacán. Amellett, hogy továbbra is kiváló minőségű, személyre szabott bútorokat gyárt, a vállalat célja, hogy „újra feltalálja a személyre szabott hűtőbútorokat, hogy azok a termékek bemutatásához képest másodlagossá váljanak, és jobb kereskedelmi teljesítményt tudjanak produkálni” – magyarázza az igazgató.

Az OCF jelenleg 90 embert foglalkoztat, és évente mintegy 400 projektet valósít meg, bemutatva a pékek, cukrászok, csokoládékészítők és más élelmiszeripari szakemberek (hentesek, sajtkészítők, vendéglátósok stb.) kreativitását rangos helyszíneken, szupermarketekben és vegyesboltokban. Ezeket a hűtőbútorokat az egész világon forgalmazzák, kivéve Dél-Amerikát. 

A szekrények tervezése és egyedi gyártása

Minden egyes hűtőbútor-projektet belső és külső szempontból egyaránt irányítanak. Az OCF számára alapvető fontosságú az ügyfél igényeinek figyelembe vétele, mivel a vállalat jellemzően nem szabványos projektekben vesz részt. Különlegességük „az, hogy ott is tudnak hűtést biztosítani, ahol a versenytársak nem, és minden nap új kihívásokat vállalnak” – magyarázza Guillaume Zanlorenzi. Az innováció tehát a vállalat küldetésének egyik alapja, ami szerint fontos, hogy kielégítse ügyfelei igényeit, és megfelelő és hatékony megoldásokat találjon termékeik népszerűsítésére. Az OCF-en belül minden szakértelem rendelkezésre áll a projektek gyártási telephelyen történő megvalósításához, és a vállalat tökéletesen kezeli a különböző anyagokat, hogy minden igényt kielégítsen, és gyönyörű kivitelezésű vitrineket és hűtőbútorokat szállítson. 

A páratartalom és a hűtés optimális kezelése

A francia hűtőbútor-piac úttörőjeként az OCF a termodinamikai és aerodinamikai technológiák mestere. A hűtőközegek helyettesítése teljes mértékben összhangban van a vállalat társadalmi felelősségvállalásával. A közelmúltban új lehetőségeket vizsgáltak meg, hogy megfeleljenek a szabályozási követelményeknek, és nagyon alacsony környezeti hatással rendelkező megoldásokat kínáljanak anélkül, hogy a bútor költségei a végfelhasználó számára növekednének. A normálhűtés esetében az OCF már korábban kiváltotta az R-134a-t az R-513A átmeneti hűtőközeggel, mélyhűtésben pedig az R-452A váltotta fel az R-404A-t.

David Baudinet, az OCF hűtésért felelős vezetője felkereste Antoine Chakart, a Climalife OEM Market Managerét, hogy közösen keressék meg azokat a hosszú távú megoldásokat, amelyekkel a legalacsonyabb GWP-t érhetik el, és megfelelnek a gyártó által kínált statikus és ventilációs hűtés követelményének. A cél a működés minél gyorsabb megvalósítása, és a mindig egy lépéssel a piac előtt járás volt. .

Solstice yf-et (R-1234yf) normál hűtésre és a Solstice L40X-et (R-455A) mélyhűtésre tesztelték. Ezt követően a kihívást az jelentette, hogy olyan jóváhagyott alkatrészeket találjanak, amelyek biztosítják a hűtőköri tervezés megvalósítását további alkatrészek hozzáadása nélkül. A jelenleg rendelkezésre álló alternatívák közül az R-455A mutatta a legjobb teljesítmény.

„A nagyon alacsony GWP értékű hűtőközegekre való áttérés szerves része környezetvédelmi és társadalmi megközelítésünknek. Felelős vállalkozásként ezt meg kell tennünk, és meg kell tennünk a többi anyaggal is, amelyeket nap mint nap használunk, mint például a ragasztó vagy a fa. Ezért 2023 januárjától ezt az új ajánlatot is felvettük a kínálatunkba. Meggyőződésünk, hogy ügyfeleink ezeket a megoldásokat fogják választani, ha nincs árkülönbség” – zárja Guillaume Zanlorenzi.

David Baudinet, az OCF hűtésért felelős vezetője, és a Chantonnay-ban található, egyedi hűtőbútorokat gyártó műhely.

ClimalifeHűtéstechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul