e-gépész online szaklap

Kibővített, kihelyezett ülést tartott az épületgépészeti tagozat elnöksége

2023. május 30. | Gyurkovics Zoltán | |  0 |

Kibővített, kihelyezett ülést tartott az épületgépészeti tagozat elnöksége

Hagyomány- és programszerűen került sor a MMK Épületgépészeti Tagozatának soron következő kihelyezett elnökségi ülésére, amelyen hagyományosan vagy a nyugati-, vagy a keleti országrész területi szakcsoportjainak képviselőivel találkozik ilyenkor az elnökség. Mindig meghívott a BPMK épületgépész szakcsoport vezetője, valamint képviselteti magát a vendéglátó Kamara elnöke.

A május 25-26-ra betervezett ülésünkre Székesfehérváron került sor. A regisztrációk alapján a szakmai napok teljes létszáma 23 fő volt.

Az ilyen alkalmakat kifejezetten szeretnénk arra felhasználni, hogy a területi épületgépész szakmagyakorlók és a tagozat vezetése közötti kapcsolatot erősítsük. Tájékoztatjuk a tagjainkat arról, hogy éppen „mi történik a Kamarában”! Ezeken az alkalmakon van lehetőség a területi szakcsoportokban folyó munkáról is beszámolni!

Egy ilyen megbeszélés egyértelműen a kamarai munkánkról szól. Ekkora létszám garancia a nyílt beszédre, a vélemények ütköztetésére. Éppen emiatt minősítjük ezeket a rendezvényeinket rész-küldöttgyűléseknek!

A mostani ülésnek különös aktualitást adott az egy héttel korábban megtartott MMK küldöttgyűlés. Természetesen megvitattuk a küldöttgyűlésen történteket! Nem meglepő, hogy a legfontosabb témák – kamarai tagdíjak konkrét meghatározása, a kis létszámú tagozatok sorsa, a gazdálkodással kapcsolatos kérdések – tekintetében nálunk sem egységes az képviseleti álláspont.

Megerősítést kapott az az elnökségi törekvés, hogy ajánlott szakági díjszámítást kidolgozó munkacsoportot állítsunk fel.

Természetesen két hagyományos, már erősen szervezési fázisban lévő eseményre is felhívtuk a jelenlévők figyelmét! A VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciánkat (ÉGTTK) 2023. szeptember 29-re szervezzük. Ezt kötelező szakmai képzésként is akkreditáltatni fogjuk.

Az OMÉN-2023 nem is egy rendezvény, hanem november hónapra szervezett rendendezvénysorozat lesz. Ehhez a területi szakcsoportok aktív közreműködését is kérte az elnökség! Kérte továbbá az Év Épületgépész Mérnöke címre vonatkozó pályázati aktivitást.

A „hivatalos program” részeként bejártunk egy meglepetéseket bőven tartalmazó, szépen kialakított tanösvényt Sóstón.

A második napra projektlátogatást szerveztek vendéglátóink. Az ősszel átadásra kerülő Alba Aréna többcélú, alapvetően azonban jégkorongcsarnok helyszínén Mangel Zoárd épületgépész vezetőtervező tájékoztatott bennünket a betervezett rendszerekről, a tervezési feladat különleges feltételrendszereiről és a beépítésre kerülő épületgépészeti installációkról. A csarnok kivitelezési munkái folynak. Ennek ellenére vezetett bejárással megtekinthettük a végső formáját már megmutató impozáns építményt.

A beszámolót összeállította:

Gyurkovics Zoltán elnök
MMK Épületgépészeti Tagozat

Épületgépészeti Tagozat

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul