e-gépész online szaklap

Panasonic megoldások a nyugodt nyári szezonért

2023. május 3. | támogatott cikk | |  0 |

A Panasonic, fejlesztéseivel és több mint 60 éves tapasztalatával a fűtő-hűtő iparágban, egyre kellemmesebbé és komfortosabbá teszi a beltéri környezetet a nagy nyári hőségben.

Etherea 

A Panasonic fejlett Etherea beltéri egységei, alapfelszereltségként Wi-Fi-t és nanoe™X mark 3-at, azaz a folyamatosan fejlődő nanoe™X levegőminőség javító technológia, legújabb generációját tartalmazzák. Grafitszürke, matt ezüst és tiszta matt fehér színben kaphatók, hogy zökkenőmentesen illeszkedjenek a legstílusosabb otthonokba is.

Az Etherea nemcsak esztétikus, hanem helytakarékos és költséghatékony is,  a fűtés és hűtés terén is a legmagasabb, A+++ energetikai besorolással büszkélkedhet – és szuper csendes, mindössze 19dB(A) működési zajjal rendelkezik, amely a legnagyobb kényelmet biztosítja. A készülékek a Panasonic R32-es inverteres kompresszorát használják, ami csökkenti a környezetterhelést.

Új TZ

Az Etherea sorozat legújabb tagja a Panasonic új fali TZ készüléke, amely alapfelszereltségként nanoe™X levegő minőség javító technológiával rendelkezik. A légkondicionáló ideális megoldás kisebb helyiségeikben, hiszen kompakt, mindössze 779 mm széles.

Intelligens vezérlés

A Panasonic Smart Cloud rendszere tovább javíthatja a légkondicionáló rendszerek hatékonyságát, mivel lehetővé teszi a rendszer távvezérlését és felügyeletét. Ezekkel a rendszerekkel a hőmérséklet és a páratartalom szintje különböző tényezők alapján állítható, Ily módon a légkondicionáló rendszerek optimalizálhatók az energiahatékonyság szempontjábó, úgy hogy a komfort érzetünk mindeközben nem csökken.

A felhőalapú vezérlőrendszerek valós idejű adatokat szolgáltatnak az energiafogyasztásról is, amelyek felhasználhatók a további megtakarítási lehetőségek felismerésére. Ezek az adatok felhasználhatók a rendszer beállításainak módosítására és a korszerűsítéssel vagy cserével kapcsolatos döntésekre. Ezen túlmenően a felhőalapú rendszerek figyelmeztetéseket és értesítéseket adhatnak a karbantartási igényekről vagy a lehetséges problémákról, lehetővé téve a proaktív karbantartást, amely megelőzheti az állásidőt és meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát.

A Panasonic gondoskodott arról, hogy a felhasználóknak lehetőségük legyen légkondicionálóinak intelligens, intelligens vezérlésére, amelyek némelyike beépített vagy opcionális Wi-Fi képességekkel rendelkezik, lehetővé téve az internethez való csatlakozást, ezzel számos lehetőséget megnyitva. A Panasonic Comfort Cloud alkalmazásával a készülékek okostelefonon keresztül, bárhonnan vezérelhetők. A beltéri funkciók távvezérlésével, beleértve az összes egység be- és kikapcsolását, a csendes üzemmódot, a ventilátor sebességének beállítását, a légáramlás irányát és a hőmérséklet szabályozását, a felhasználók azonnal növelhetik a kényelmet, miközben energiamegtakarítást érhetnek el. A nanoe™X-szel ellátott modellek esetében a Comfort Cloud lehetővé teszi a technológia aktiválását akkor is, ha a felhasználó nincs jelen a helyiségben, így javítva a védelmet a nap 24 órájában.

A Comfort Cloud alkalmazással párosított egységek a piac néhány vezető, több nyelven elérhető hangalapú asszisztenséhez is csatlakozhatnak, egyszerű és kényelmes vezérlést kínálva a lakástulajdonosok számára.

A beltéri levegőminőség javítása

A Panasonic innovatív, karbantartásmentes nanoe™X technológiája számos légkondicionáló rendszerébe beépítve – valamint mostantól önálló, mennyezetre szerelhető egységként is elérhető.

A nanoe™X technológia hidroxilgyököket termel, amelyek a természetben bőségesen előfordulnak, és képesek ötféle szennyezőanyagot, köztük bizonyos vírusokat és baktériumokat, valamint szagokat gátolni, így tisztítják és szagtalanítják a kemény felületeket és a puha bútorokat. A Panasonic klímaberendezések számos háztartási és kereskedelmi egységébe is be lett építve a nanoe™X technológia, amely a fűtési és hűtési műveletektől függetlenül működik, így javítja a védelmet és a beltéri levegőt, a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Air-e

A nanoe™X technológiát a következő szintre emelve a Panasonic az air-e-t kínálja, az első önálló, mennyezetre szerelhető nanoe™X-generátort. A Hungarotherm díjas termék, rendkívül alacsony energiafogyasztással rendelkezik, és ideális a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz, ahol a beltéri levegő minősége elsődleges fontosságú. Emellett az air-e kompakt és modern kialakítású, és a diszkrét működés érdekében szuper csendes, mindössze 27 dB(A).

Kereskedelmi terek hűtése

PACi NX

A Panasonic a közelmúltban mutatta be stílusos új PACi NX Elite Series 4 készülékét, amely 7,1-14 kW teljesítményben kapható. A PACi NX új generációja egy frissen tervezett, kompakt, mindössze egy ventilátorral rendelkező kialakítással  és a három rétegű hőcserélő egyetlen kis házban történő optimalizálásával éri el ugyanazt a lenyűgöző szezonális teljesítményt, mint a kétventilátoros modellek. Továbbá az akár 100 m-re megnövelt csővezeték-hosszúság nagy tervezési rugalmasságot biztosít számtalan épülettípus és -méret esetén.

További információkért látogasson el a www.aircon.panasonic.eu weboldalra.

A Panasonicról

A Panasonic Csoport globális vezető szerepet tölt be a széles körű alkalmazások számára történő innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében a fogyasztói elektronika, a lakásépítés, az autóipar, az ipar, valamint a kommunikációs és energiaágazatok területein. A Csoport 2022. április 1-jén átállt az operatív társasági rendszerre, a Panasonic Holdings Corporation pedig nyolc vállalatot magában foglalva holdingként működik tovább. Az 1918-ban alapított Csoport elkötelezett az emberek és a társadalom jólétének fokozása mellett, üzleti tevékenységét pedig olyan alapelvek mentén végzi, amelyek új értéket teremtenek, és fenntartható megoldásokat kínálnak a mai világ számára. A Csoport 56,40 milliárd eurós (7388,8 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt jelentett a 2022. március 31-én végződő évre. Az emberek kényelmének növelését megcélzó Panasonic Csoport arra törekszik, hogy kiváló termékeivel és szolgáltatásaival lehetővé tegye, hogy Ön a lehető legjobb életét élhesse. További információ a Panasonic Csoportról az alábbi linken érhető el: https://holdings.panasonic/global/

LégkondícionálóPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul