e-gépész online szaklap

A Fisher klíma 2023-as oldalfali split klíma modelljei

2023. április 11. | támogatott cikk | |  0 |

A Fisher klíma 2023-as oldalfali split klíma modelljei

Szeretnénk bemutatni a 2023-as év Fisher oldalfali split klíma modell választékát, kiemelve azok funkcióit, szolgáltatásait és főbb ismérveit. A Fisher klíma választékában 4 különböző sorozat érhető el 2,5–7kW hűtési teljesítménytartományban. Ezek a Summer, Comfort Plus, „Art” – Dizájn és Nordic sorozatok.

Az alábbiakban néhány fontos jellemző kiemelésével bemutatnánk az egyes sorozatok előnyeit, felhasználási területeit és szolgáltatásait. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban megtalálható néhány funkció, melyek gazdaságos működést, tiszta, egészséges levegőt és kényelmet biztosítják.

Funkciók a tiszta és egészséges levegőért:

 • Vírus- és baktériumölő Cold Plasma iongenerátor: Az egyik leghatékonyabb vírus- és baktériumölő technológia, mely kiválóan alkalmas allergiától és légúti betegségektől szenvedő betegek, gyermekes családok otthonába is.
 • „Hideg katalitikus” szagtalanító finomszűrő: egy speciális bevonattal ellátott szűrő, mely nagy hatékonysággal távolítja el a levegőből a kellemetlen szagokat és az egészségre veszélyes gázokat.
 • Blue Fin bevonatú hőcserélő: meggátolja a gombák és baktériumok megtapadását a hőcserélő felületén.
 • Aktív tisztító funkció: ez a funkció lehetővé teszi a berendezés hatékony tisztán tartását. Megakadályozza a belső felület elkoszolódását, penészesedését és a baktériumok, gombák elszaporodását. A funkciót bekapcsolva a készülék először hűtési üzemben erőteljes kondenzvíztermelésbe kezd, „lefagyasztja” a hőcserélőt, majd átvált fűtő üzemmódra és leolvasztva a keletkezett jeget lemossa azt. A hőcserélőt 56°C-ra forrósítja fel és hosszú ideig ezen a hőfokon tartva „sterilizálja
 • Bio Hepa finomszűrő: speciális biológiai enzim és hepa szűrő komponense. Nagy hatékonysággal szűri ki a levegőben lévő apró, mikro méretű szennyező részecskéket, mint például a pollen, atka, por, penészgomba spóra vagy akár textilrostok. A baktériumok 95%-át, míg a 0,3 mikrométer porszemcsék 99%-a fenn akad a szűrőn. A biológiai enzim a baktériumokkal egyesül és feloldja azok sejtfalát, ennek következtében a baktériumok sejtnedve kifolyik, ami végül a baktérium pusztulását okozza.
 • Hőcserélő kiszárító funkció: ez a funkció lehetővé teszi a berendezés hatékony kiszárítását és tisztán tartását hűtő és párátlanító üzemmódok után, amikor a berendezés hőcserélője nedvesé válik. Megakadályozva ezzel a belső felület penészesedését.

Funkciók a gazdaságos működésért:

 • Kedvezményes H áramtarifa igényelhető: A készülékek teljesítik a kedvezményes áramtarifa (H-tarifa) igénylésének feltételeit, így a fűtésszezonban akár 40%-os megtakarítás is elérhető velük.
 • DC inverteres teljesítményszabályozás: olyan hatékonyságot tesz lehetővé, melynek köszönhetően akár évi 40-50%-os energiamegtakarítás is elérhető a hagyományos berendezésekhez képest. A készülékek kültéri egységének ventillátormotorja is inverteres szabályzású, így jóval csendesebb a működésük.
 • ECO gazdaságos üzemmód: Beállítható közvetlenül a távirányítón. A berendezés automatikusan 24° C-ra állítja a beállított hőmérsékletet (ha alacsonyabb volt); a ventilátort AUTO fokozatba teszi, és korlátozza a maximálisan elérhető ventilátorsebességet, valamint úgy szabályozza a kompresszor fordulatszámát, hogy az a lehető leggazdaságosabb legyen. Az elérhető energiamegtakarítás akár 60% is lehet.

Extra funkciók a kényelemért:

 • Wifi-csatlakozás: A Fisher klímaberendezésekkel bárhonnan kommunikálhat telefonján keresztül, így amikor hazaért kellemes hőmérséklet fogadja otthonában
 • „Follow me” funkció: A kihelyezett hőérzékelés lehetővé teszi, hogy a készülék a távirányítóba épített érzékelő segítségével pontosan az ön tartózkodási helyén tudja tartani a kívánt hőmérsékletet, így igazodva az ön igényeihez.
 • Párátlanító üzemmód: csökkenti a levegő páratartalmát anélkül, hogy jelentősen megváltoztatná a hőmérsékletet.
 • 8°C-os temperálás a fagyvédelem miatt.
 • Melegindítás: fűtési üzemmódban a beltéri ventilátor csak a hőcserélő felmelegedése után indul el.
 • Automatikus újraindulás áramkimaradás után.
 • Időzítés: készülékeink ki- és bekapcsolása előre programozható, készülékenként eltérő módon. Így már a reggeli induláskor beállíthatja, hogy a készülék a megfelelő hőmérséklettel várja önt hazaérkezésekor.
 • Éjszakai üzemmód: Lépcsőzetesen állítható hőmérsékeltszabályozás az éjszaka folyamán a kellemesebb hőérzet, a kisebb energia-felhasználás és a csendesebb működés érdekében.

Az egyes sorozatok felhasználási területe

Fisher Summer sorozat

A Fisher Summer klíma egy igazi nyárspecialista. Válassza a Summer széria valamelyik darabját, ha klímaberendezését főleg a forró nyári napokon használná és ha fontos az ön számára, hogy professzionális szűrői segítségével szinte észrevétlenül, csendesen biztosítsa a tiszta, friss, hűvös levegőt Önnek és családjának. Az új széria beltéri egysége esztétikus matt felületű, innovatív „Simogató szellő” funkcióval felszerelt, így még kellemesebb a légáramlás, ezzel elkerülve a huzathatást. Az „iReady” időzítő rendszerrel wifi-n keresztül könnyen beállíthatja a kívánt időpontra a megfelelő hőmérsékletet a szobában.

Fisher Comfort Plus sorozat

A Fisher Comfort Plus klímában ötvöződik minden, amit a Fisher különböző szériái nyújtanak! Elegáns, letisztult megjelenés, árkategóriáját meghazudtoló modern funkciók, gazdaságos és csendes működés! Az A++ fűtési és az A+++ hűtési energiaosztályba sorolásnak köszönhetően télen, nyáron megállja a helyét!

Fisher Art sorozat

Gazdaságos fűtésre optimalizált működés télen és szuperhatékonyság nyáron! Modern megoldásaival és dizájnos megjelenésével az enteriőr fontos részévé válik. Karcsú vonalaival és extravagáns színeivel (antracit, rose gold és ezüst) egyáltalán nem kíván észrevétlenné válni a falon.

Fisher Nordic sorozat

A Nordic sorozat fejlesztésénél az extrém körülményekre is felkészítették a készüléket és a Fisher legmagasabb energiahatékonyságot elérő split modellje született így. Mindezt vonzó külsővel, sok kényelmi funkciókkal kiegészítve. Nagy hatékonyságú fűtést biztosít akár –30°C extrém hidegben is.

Részletes műszaki adatokat is tartalmazó megújult katalógusunk elérhető az alábbi linken:

Fisher klíma katalógus

A Fisher klímák magyarországi importőre:
Columbus Klímaértékesítő Kft.
E-mail: info@fisherklima.hu
Facebook

Columbus KlímaFisher

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul