e-gépész online szaklap

Az új Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú család K & L Generációs modelljei elnyerték a 2022 Good Design Awards díjat

2023. február 28. | támogatott cikk | |  0 |

Az új Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú család K & L Generációs modelljei elnyerték a 2022 Good Design Awards díjat

Az Aquarea K és L generációs hőszivattyúi elnyerték a 2022-es Good Design Awards (a Japan Institute of Design Promotion által támogatott) djíat. Az egységek energiahatékonyságának elismerése mellett a zsűri a kültéri egység tájba illeszkedő és a környezeti kép javításához hozzájáruló kialakítását is dícsérte.

A Good Design Award különböző iparágakból választja ki a „jó formatervezést” és egy tapasztalt zsűri véleménye alapján ismeri el az olyan dizájn tervezést, amelynek célja, hogy életünket, iparágainkat és a társadalom egészét élhetőbbé tegye.

Az idei díjkiosztóra 5715 pályamű érkezett és összesen 1560 pályaművet választottak ki díjazásra. Az összes nyertes közül az első legjobb 100 tervezés különösen magas értékelést kapott a zsűri tagjaitól és beválasztották őket a GOOD DESIGN BEST100 közé, ahogy a Panasonic Aquarea K & L generációs hőszivattyúit is.

Új K és L Generáció

A 2023 tavaszától kapható új Aquarea K és L generációk a Panasonic Kutatás és Fejlesztés részlegének legújabb innovációi, amelyek a vállalat értékeit tükrözik és összhangban vannak az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalmat szolgáló technológiák megteremtésére irányuló jövőképével. Az új modellek az energiateljesítmény javítására összpontosítanak és természetes hűtőközeget is használó termékeket kínálnak:

  • Aquarea K Generation: R32 hűtőközeget használ és ideális fűtésre, hűtésre, illetve használati melegvíz előállítására, a hőszivattyú még szélsőséges külső hőmérsékleten is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ez a modell különösen alkalmas új telepítésekhez és jól szigetelt lakásokhoz. T-CAP modell is elérhető.
  • Aquarea L generáció: R290 természetes hűtőközeget használ, az L generációs modellek hidraulikus kapcsolattal rendelkeznek a beltéri és a kültéri egység között és akár 75 °C-os kilépő víz hőmérsékletet is tudnak biztosítani -10 °C-ig. Ezek a készülékek ideálisak fűtés korszerűsítésre is, így meglévő radiátorokkal rendelkező otthonok felújításakor is alkalmazhatók.

A zsűri a 2022-es Good Design Awards díjátadón elért helyezéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a Panasonic az Aquarea K és L generációs készülékeivel „olyan szintre emelik a megjelenést, amely beleilleszkedik a tájképbe és hozzájárul a környezeti kép javításához. ... Általában többféle távvezérlő egység vegyesen szokott a falon elhelyezésre kerülni, itt pedig a távvezérlés egy rugalmas rendszert alkot, mivel akár a melegvíz tartályos beltéri egységbe integrálva vagy akár különállóan is felszerelhető”.

Levegő-víz hőszivattyúk

A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúinak választéka az egyik legszélesebb a piacon, kiemelve e kiváló minőséget és az egységek által nyújtott kényelmet, hatékonyságot és alacsony energiaköltségeket. A Panasonic fejlett Aquarea levegő-víz hőszivattyúcsaládja a környezeti levegő hőjét hasznosítja, így megújuló módon állítja elő a fűtési, hűtési vagy melegvíz készítéshez szükséges energiát. Nemcsak jóval hatékonyabb fűtési alternatívát jelent a gázkazánoknál, de a készülékek képesek fűtési, hűtési, valamint használati meleg víz előállítást is biztosítani, így 3 funkció található meg egyetlen készülékben, ezzel egész évben értékes megoldással szolgálnak.

A Panasonicról

A Panasonic Csoport globális vezető szerepet tölt be a széles körű alkalmazások számára történő innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében a fogyasztói elektronika, a lakásépítés, az autóipar, az ipar, valamint a kommunikációs és energiaágazatok területein. A Csoport 2022. április 1-jén átállt az operatív társasági rendszerre, a Panasonic Holdings Corporation pedig nyolc vállalatot magában foglalva holdingként működik tovább. Az 1918-ban alapított Csoport elkötelezett az emberek és a társadalom jólétének fokozása mellett, üzleti tevékenységét pedig olyan alapelvek mentén végzi, amelyek új értéket teremtenek, és fenntartható megoldásokat kínálnak a mai világ számára. A Csoport 56,40 milliárd eurós (7388,8 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt jelentett a 2022. március 31-én végződő évre. Az emberek kényelmének növelését megcélzó Panasonic Csoport arra törekszik, hogy kiváló termékeivel és szolgáltatásaival lehetővé tegye, hogy Ön a lehető legjobb életét élhesse.

További információ a Panasonic Csoportról az alábbi linken érhető el: https://holdings.panasonic/global/

HőszivattyúPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul