e-gépész online szaklap

Weishaupt. Falon, padlón.

2022. október 5. | támogatott cikk | |  0 |

A Weishaupt Thermo Condens sorozat 80 vagy 100 kW-os kondenzációs gázkészülékek (kaszkádban akár max. 800 kW) egyaránt érdekesek lakóparkok, ipari objektumok vagy kommunális épületek számára. A kompakt kialakításnak és a falra szerelhető kivitelnek köszönhetően alacsony a telepítési helyigényük és egyszerűen helyszínre vihetők.

A rendkívül hatékony, alumínium-szilícium-öntvényből készült kazántest és a magas modulációs arányú elektronikus égésszabályozás a legalacsonyabb kibocsátás mellett biztosítja a tüzelőanyag lehető legjobb kihasználását. A gazdaságos üzemeléshez a készülékek csekély hidraulikus ellenállása is hozzájárul. Ez egyszerű hidraulikus rendszereket tesz lehetővé és alacsony marad a szivattyú teljesítményfelvétele. Ahhoz, hogy a fűtési költségek tartósan alacsonyak legyenek, a nagy ellenőrző nyílások is hozzájárulnak, hiszen csak egy jól karbantartható rendszer marad teljes élettartama során hatékony.

Belvilág: egyértelmű szétválasztás – még több biztonság. Ezért balra a hidraulika, jobbra az elektronika. A függőleges elválasztás megakadályozza, hogy a hidraulikus elemeken végzett karbantartási munka során víz juthasson az elektromos részbe. Az elektronika felső részét a fixen beszerelt, praktikus egygombos kezelésű rendszerkészülék foglalja el. Ez alatt található a központi szabályozóegység, amely felcserélhetetlenül kódolt és különböző színekkel jelölt aljzatokkal rendelkezik a rendszerkomponensek csatlakoztatására. A gyakorlati igényekhez igazodó kábelvezetés szintén hozzájárul ahhoz, hogy a lehető legkevesebb szerelésre legyen szükség. Az átgondolt rend a szakembert megkíméli az időrabló tevékenységektől, a bonyodalmaktól és a bosszúságtól.

WTC-GW100 kétkazános kaszkád

A legnagyobb hatékonysági értékek, az alacsony hidraulikus ellenállás, valamint a nagy tisztítónyílások voltak a legfontosabb pontok a fejlesztés során. A jó hőátvitel alapja a magas hővezetési értékkel rendelkező alumínium/szilícium. A kazán nagy modulációs tartománya egyre csökkenő fűtési terhelés esetén is biztosítja a folyamatos égőüzemet.

Megbízható és takarékos: a Weishaupt SCOT-rendszer

Rendkívüli hatékonyság a legkisebb teljesítménytől kezdve. Az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer folyamatosan felügyeli az égés minőségét és optimalizálja a gáz-levegő arányát. Ez egy sok év óta bevált és megbízható technológia, amely optimális hatékonyságot, takarékosságot és működési biztonságot szavatol, mégpedig ingadozó gázösszetétel és légbeszívási hőmérséklet esetén is. Példa: 90 kW (-12 °C-on) hőszükséglettel rendelkező épület esetén a WTC100-A kondenzációs készülék egészen +15 °C külső hőmérsékletig a modulációs tartományban működik.

A jövő? A Weishaupt WTC-G 80 és 100-A gázüzemű kondenzációs rendszerek DVGW tanúsítvánnyal rendelkeznek a földgázba bekevert akár 20 tf%-os hidrogén esetére. A DVGW vizsgálószervezet ezen kívül a földgáz akár 30 tf%-os hidrogéntartalma esetén is biztonságos működést igazolt!

A Weishaupt moduláris energia-menedzsment rendszere univerzálisan használható és szinte korlátlanul bővíthető. A standard szabályzással egy fűtőkör és egy hmv-tároló szabályozható. Ezen kívül akár további 24 fűtőkör kapcsolható hozzá. Távkezelés esetén is több lehetőséget kínál a WEM szabályozási rendszer.

A Weishaupt okos megoldásaival idő takarítható meg és elkerülhetők a hibák. A szóló kondenzációs készülék fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektettünk a készülékkaszkád egyszerű és gyors szerelésére. A kettestől a nyolcas kaszkádig modulrendszerben bővíthető, melynek során a kazánok egy sorban egymás mellé vagy két sorban, egymásnak háttal telepíthetők. A tartórendszerre annak összeszerelése és beállítása után gázvezetékeket helyeznek fel gázcsapokkal, előremenő és visszatérő-gyűjtőket, kazánköri szivattyúkat és golyóscsapokat csővezetékekkel, valamint kondenzátum-vezetékeket. Ezután felakasztják a kondenzációs készülékeket a tartósínekre és felcsavarozzák a flexibilis csővezetékeket. A további installációs munkákhoz még egy kábeltartó is rendelkezésre áll a készülékek alá és a füstgázrendszer tartójára. Ezen szerelési rendszer további előnye, hogy a helyszínen dönthető el, hogy melyik oldalon csatlakoztatják a vezetékeket a helyszínen már meglévő rendszerhez.

Weishaupt. Ez a megbízhatóság.

Érdekel →

Kondenzációs kazánWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul