e-gépész online szaklap

A Panasonic felgyorsítja a levegő-víz hőszivattyúk gyártásának felfuttatását célzó befektetését cseh gyárában

2022. szeptember 5. | támogatott cikk | |  0 |

A Panasonic felgyorsítja a levegő-víz hőszivattyúk gyártásának felfuttatását célzó befektetését cseh gyárában

A Panasonic Corporation augusztus 31-én bejelentette, hogy a 2026 márciusában végződő pénzügyi év végéig körülbelül 20 milliárd jent (megközelítőleg 145 millió eurót) fektet be a csehországi üzemében folyó gyártás bővítése céljából annak érdekében, hogy ki tudja elégíteni a levegő-víz hőszivattyúk (A2W) iránt Európában megnövekedett keresletet.

A levegő–víz hőszivattyúk, amelyek a levegőből felvett hőt hasznosítják, kevesebb CO2–t bocsátanak ki, mint a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származó égéshő felhasználásával működő, hagyományos fűtőberendezések. Ezek iránt a környezetbarát fűtőrendszerek iránt egyre nő a kereslet az európai piacon.

A Panasonic 2018–ban kezdte meg az A2W beltéri egységek gyártását pilseni üzemében a Cseh Köztársaságban (Panasonic AVC Networks Czech [PAVCCZ]). Azóta egyrészt gyorsabban képes reagálni az európai piaci igényekre, másrészt csökkentette emisszióját azáltal, hogy az európai piacokon értékesített termékek gyártását Európában végzi.

Jelenleg Európában gyorsan változik a felhasznált energia összetétele: a gáz– és egyéb fosszilis tüzelőanyagok részesedése csökken, és egyre nagyobb mértékű az elektrifikáció. A környezetvédelmi megfontolások előtérbe kerülése és az energiaellátási feltételek közelmúltbeli változásai következtében a Panasonic számára sürgető szükségletté vált a növekvő kereslet kielégítésére alkalmas termelési kapacitás létrehozása.

A befektetés lehetővé teszi a PAVCCZ számára, hogy a jelenlegi beltériegység–gyártáson felül a következő pénzügyi évben megkezdje a kültéri egységek gyártását. A vállalat tervei szerint éves gyártási kapacitása 500000 egység lesz a 2026 márciusában végződő pénzügyi év végére.

A Panasonic A2W hőszivattyúrendszer olyan egyedi technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a fűtőegységek fenntartsák fűtőképességüket még alacsony külső hőmérséklet esetén is. A vállalat az elmúlt pénzügyi évben létrehozott egy IoT–alapú karbantartó üzemet Dániában, és az egyes országokban meglévő értékesítési szervezetének bővítése révén kiterjesztette üzleti tevékenységét. A Panasonic arra törekszik, hogy további növekedést érjen el az egyik kulcsfontosságú üzletágának számító fűtési, hűtési és ventilátor üzletágban, miközben hozzájárul a környezet védelméért folyó globális erőfeszítésekhez.

A cseh üzem alapvető adatai:

Név: Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o. (PAVCCZ)
Telephely: U Panasoniku 1, 320 84 Plzen, CSEH KÖZTÁRSASÁG
Alapítás dátuma: 1996. március 13.
Tevékenységek: levegő–víz hőszivattyúk és blu–ray lejátszók/felvevők gyártása

HőszivattyúPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul