e-gépész online szaklap

Hamarosan érkezik a REHAU légszárító, amely fokozottan kellemes helyiségklímát biztosít!

Tovább emeltük a komfortot!

2022. augusztus 1. | támogatott cikk | |  0 |

Hamarosan érkezik a REHAU légszárító, amely fokozottan kellemes helyiségklímát biztosít!

A bevált felülethűtés REHAU rendszermegoldások részeként a légszárító a kellemes beltéri klímáról gondoskodik. A légszárítók falra és mennyezetre szerelhetők, a felülethűtés hidraulikai köréhez csatlakoztatható, felügyeletét a NEA SMART 2.0 látja el.

A klímaváltozás következtében az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A nyári, az emberi szervezetet is megterhelő meleg hőhullámok, a késő éjszakáig tartó már szinte trópusi hőmérséklettel mindennapossá váltak.

A forró napokon a beltéri légállapotokat a magas hőmérséklet és a megnövekedett páratartalom jellemzik. A két tényező kombinációja arra készteti az emberi szervezetet, hogy a környezeti hőmérsékletet a valóságosnál magasabbnak érzékeli, ezáltal a fülledtség érzete gyorsan kialakul.

Az adott éghajlati viszonyok mellett az ember hőkomfortját a végzett tevékenység függvényében több tényező befolyásolja:

 • a személy ruházata,
 • a levegő hőmérséklete,
 • a levegő sebessége,
 • a páratartalom,
 • a határoló szerkezetek felületi hőmérséklete.

 1. felülethűtés
 2. légszárító – mennyezeten
 3. légszárító – falon
 4. NEA SMART 2.0 helységenként szabályozás

A REHAU felülethűtéssel a levegő és az épületszerkezet felületi hőmérséklete kezelhető, így az ember és a hűtött felület közötti energiacsere túlnyomórészt megtörténik a sugárzás útján. A komfortfeltételeknek azonban teljes mértékben megfelelni a felülethűtő rendszereket légszárítóval kombinálva lehetséges.

További részletek az Aktív betonfödém – fenntartható fűtés és hűtés az épületekben témában a XI. REHAU Szakmai Nap teljes felvételén látható, hallgatható ide kattintva.

Kettős a feladat a jó közérzet érdekében

 1. A helyiség határoló felületeinek hűtésével, leginkább mennyezethűtéssel csökkenthető a helyiséghőmérséklet, ami pozitív hatással van az emberi közérzetére.
 2. Légszárítóval kombinálva a komfortszint tovább nő, miközben nem szükséges csökkenteni a levegő hőmérsékletét, és elkerülhető a zavaró huzat is.

A felülethűtés és a légszárítás kominációjának eredménye, hogy a helyiség levegőjének úgy a hőmérséklete, mint a páratartalma a kényelmes és egészséges tartományba kerül. Ez az érzés egy hűsítő erdei sétához hasonlítható egy nagyon meleg nyári napon.

Újdonság a REHAU légszárító, amely mennyezetre vagy falra szerelhető, hűtéssel vagy a nélkül. A készülék légcsatorna rendszerbe is beépíthető, így lehetséges egy géppel több helyiség együttes légszárítása.

A REHAU légszárítók beltéri használatra, kifejezetten a REHAU felülethűtő rendszerekkel együtt történő felhasználásra került kifejlesztésre. Beépítésük lehetővé teszi a nagyobb teljesítmény elérését a felülethűtéssel, így a megnövelt termikus hőkomfortot biztosítja.

A REHAU légszárítók kondenzáció elvén működnek. A nedves levegőt a hőcserélő hideg felületére vezetve a harmatpont alá hűl. A felületen képződő kondenzátum lecsöpög és szabályozottan távozik. A hőcserélő hideg felületét egy belső hűtőkör elpárologtatója hozza létre.

A méltán népszerű NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozással teljes a rendszer, mivel a légszárító vezérelhető egy egyszerű csatlakozáson keresztül, így garantált a biztos működés, a kiegyensúlyozott komfort a helyiségekben.

Bővebben NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozásról: https://www.rehau.com/hu–hu/homerseklet–szabalyozas

A REHAU légszárító különlegessége, hogy a hűtőkör (R134a) mellett van egy vízkör is, amely a felületi hűtőrendszer hidraulikus köréhez köthető. Ez elvezeti a felesleges hőt a légszárítóból. A REHAU légszárítók működési mód szempontjából kétféle változatban készülnek.

1. Légszárítás

A készülékben a kondenzációt követően a levegő visszamelegszik, így a készülék bemeneti és kimeneti oldalán a levegő hőmérséklete közel azonos.

2. Légszárítás hűtéssel

Kiegészítő hűtési funkcióval rendelkező készülékben a légszárítást követően a levegő nem melegszik vissza, a folyamatból származó összes hő a vízkörön keresztül távozik.

A REHAU légszárítók döntő előnyei:

 • Tökéletes interakció a REHAU felülethűtéssel és a NEA SMART 2.0 vezérlési technológiával
 • Típusvizsgálat DIN EN 60335–2–40: 2014 szerinti a TÜV SÜD Industries Service GmbH által
 • Kellemes hűvös hőérzet és kényelem érzése az emberi számára, zavaró huzat nélkül
 • Nagyon alacsony működési zajszint a csendes környezet érdekében

További műszaki információk az ePaper dokumentumtárban találhatók, illetve weboldalunkon:

REHAU légszárítók

ePaper dokumentumtár

Alakítsa ki már most a helyét, hogy utólag könnyen beépíthető legyen a légszárító!

A termékek 2022 negyedik negyedévétől vásárolhatók meg! Ön és ügyfelei is élvezik hasznát a tökéletesen összehangolt, átfogó rendszermegoldásnak, ahol minden egy forrásból származik. A légszárítóból, felülethűtésből és a hozzá tartozó szabályozási és vezérlési technológiából álló kombináció minden összetevője teljes mértékben megfelel feladatának.

A REHAU légszárítók határozottan többet nyújtanak, mint jó műszaki adatok. Minden tekintetben gazdagodik velük az Ön portfoliója, bővül szolgáltatásai köre.

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

Rehau

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul