e-gépész online szaklap

A Panasonic bemutatja a levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyút ötvöző Aquarea EcoFleX-et, nanoe™X technológiával

2022. június 1. | támogatott cikk | |  0 |

A Panasonic bemutatja a levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyút ötvöző Aquarea EcoFleX-et, nanoe™X technológiával

A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatja a fejlett Aquarea termékcsalád legújabb tagját, az újonnan piacra kerülő Aquarea EcoFleX-et, az innovatív, rugalmas térfűtési és -hűtési, tisztább levegő- és használati melegvíz-rendszert, amelyet a zöldebb jövő érdekében terveztek.

  • A kettő az egyben megoldás egyesíti az A2A és A2W rendszereket
  • A légcsatornás egység nanoe™X technológiával járul a levegő minőségének javításához
  • Hasznosítja a működése során keletkezett hőt a hatékonyság további optimalizálása érdekében
  • Egyszerű karbantartás és telepítés

Kettő az egyben megoldás

A fejlett hőszivattyús technológiára és egyedülálló szakértelmére támaszkodva a Panasonic azért fejlesztette ki a fenntartható és hatékony Aquarea EcoFleX-et, hogy kettő az egyben megoldást biztosítson a Panasonic nanoe™X technológiával ellátott légcsatornás egység és egy levegő-víz Aquarea hőszivattyú összekapcsolásával. A levegő hűtésekor a korábban a kültéri egységben lezajló hőcsere most a beltéri egység HMV tárolójában történik, és a rendszer eközben is biztosítja a HMV előállítást. Amikor a fűtésre van szükség, az EcoFleX egyidejűleg képes a légcsatornás egységgel a levegő fűtésére, a radiátoros vagy padlófűtés részére a melegvíz előállításra és eközben a HMV ellátást is hatékonyan biztosítja. A hibrid technológiának köszönhető az is, hogy a kültéri egység leolvasztási ciklusa alatt is zavartalan levegő fűtést képes biztosítani a belső terekben a készülék. A hőszivattyú egyedi technológiát használ rendszerei üzemeltetésére: a kültéri egységben keletkezett hőt is hasznosítja a melegvízhez légkondicionálás, valamint kettős és non-stop fűtés közben, működése emellett pedig kiemelkedő hatékonysággal és energiamegtakarítással, illetve rendkívül alacsony CO2-kibocsátással jár.

A Panasonic Aquarea EcoFleX berendezése hideg vagy meleg levegőt biztosít a légcsatornás egységen keresztül, valamint meleg vizet a beépítéstől függően a radiátorokhoz, a padlófűtéshez és a használati melegvízhez.

A 7,1 kW kapacitással bíró és nanoe™X Mark 2 generátorral felszerelt adaptív légcsatornás egység a függőleges és vízszintes telepítést egyaránt lehetővé teszi. 22db(A)-es, alacsony zajszinttel és kompakt, mindössze 250 mm magas beltéri egységgel, valamint beépített vízleeresztő szivattyúval rendelkezik.

Innovatív nanoe™X technológia

A Panasonic nanoe™X kiváló megoldást jelent bármilyen környezetben. A kifinomult technológia hidroxil gyököket használ, amelyek ötféle szennyező anyag terjedését gátolják, beleértve bizonyos baktériumokat és vírusokat, allergéneket, penészgombákat, valamint egyes veszélyes anyagokat és kellemetlen szagokat. Miközben kellemesebb környezetet teremt, ez a természetesen végbemenő folyamat a hét minden napján, a nap 24 órájában biztosíthatja a helyiségek védettségét.

Megoldás bármilyen térhez

A levegő-víz hőszivattyú beltéri egysége vékony: 600 mm x 598 mm méretű, így gyönyörűen beilleszthető bármely konyhába, mosókonyhába, vagy az otthon tetszőleges helyiségébe. Az egység továbbá egy beépített 185 literes víztartállyal is rendelkezik a nagy kapacitás érdekében.

A Panasonic egyedi U-Vacua technológiája

A Panasonic innovatív U-Vacua szigetelési technológiájának köszönhetően a nagyteljesítményű, vékony kialakítású hőszigetelő vákuumpanel rendkívül alacsony hővezető képességgel rendelkezik. Az U-Vacua lenyűgöző teljesítménye helyet takarít meg, miközben növeli minden olyan megoldás energiahatékonyságát, amely alacsony hőátadási veszteséget igényel.

Egyszerű karbantartás és telepítés

Felismerve a megfelelően karbantartott rendszerek jelentőségét, a Panasonic gondoskodott arról, hogy az Aquarea EcoFleX könnyedén karbantartható legyen, és az egyszerű ajtónyitó mechanizmusnak köszönhetően gond nélkül hozzá lehessen férni a hidraulikus alkatrészekhez. Emellett továbbfejlesztett vízszűrővel is rendelkezik, amely kiváló poreltávolító teljesítményt biztosít a ritkább szűrőtisztítás és -karbantartás érdekében. Az EcoFleX nem igényel puffertartályt, ami tovább csökkenti a helyigényt, a költségeket és a telepítéshez szükséges időt.

Kényelem okosan

Az Aquarea EcoFleX beépített Wi-Fi-vel teszi lehetővé az okos vezérlést és az energiafogyasztás figyelemmel követését. Wi-Fi adaptereket is tartalmaz a Panasonic Comfort Cloud App alkalmazáson keresztüli azonnali csatlakozáshoz, így energiamegtakarítást és hatékonyabb felügyeletet tesz lehetővé. Emellett az Aquarea Service Cloud-hoz is csatlakoztatható, így a telepítők vagy szervizpartnerek távolról gondoskodhatnak ügyfeleik hőszivattyúiról.

További információért kérjük, látogasson el a www.panasonic.hu weboldalra. 

HőszivattyúPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul