e-gépész online szaklap

Megújul a Fisher e-HeatR levegő-víz hőszivattyú termékcsalád

2022. március 29. | támogatott cikk | |  0 |

Megújul a Fisher e-HeatR levegő-víz hőszivattyú termékcsalád

A Columbus Klímaértékesítő Kft. hosszú évek óta foglalkozik levegő-víz hőszivattyú rendszerekkel, de a saját Fisher márka keretein belül a 2021-es év hozta meg az igazi nagy áttörést, amikor bevezetésre került a Fisher e-HeatR termékcsalád. Kezdetben 10 és 16 kW-os névleges teljesítményben volt elérhető a fűtésre, hűtésre és HMV gyártásra alkalmas hőszivattyú, ami az idei évben kibővült, így már szinte minden réteg megtalálhatja a szükséges teljesítményt és a kívánt hőtermelőt az épület hőszükségletének megfelelően.  

A 2022-es évben 8, 10, 12 és 16 kW-os szettek lesznek elérhetőek a Fisher e-HeatR hőszivattyúkból. A bővülés nem csak a különböző típusokban és névleges teljesítményben figyelhető meg, hanem a vezérlésben is. A korábban rendkívül egyszerű vezérléssel ellátott szabályzó a fő irányvonalakat tekintve nem változik, hiszen ugyanolyan könnyedén lehet majd a kívánt fűtési, hűtési és HMV hőmérsékleti adatokat megadni. Akkor mégis miben lesz új a Fisher e-HeatR?

Megjelenik a gyárilag beépített wifi-vezérlő, és külön okosotthon-vezérléssel lesz ellátva a készülék, ami saját fejlesztése a Columbus Klímaértékesítő Kft.-nek. Az új kiegészítő vezérlőkártyának köszönhetően modbus RTU (RS-485) protokollon keresztüli kommunikációs lehetőség nyílik meg az okosotthonok világába. Ez az újítás viszont nem azt jelenti, hogy külön, méreg drágán kell kiegészítőmodult vásárolnia az ügyfeleknek. A listaár tartalmazza ezt a szenzációs újítást.

A vezérlésen kívül, a már említett típusokban is bővül tehát a Fisher e-HeatR. A 8, 10, és 12 kW-os szett továbbra is a csendes, egy ventilátoros kivitelben lesz elérhető, ami a zajszintet figyelembe véve akár 8-10 dBA különbséget is jelenthet a dupla ventilátoros versenytársaihoz képest. A névleges teljesítményt figyelve jól látható, hogy pl. a 8 kW-os Fisher FHF-WHS-081-CE3 típus nagy hidegben is a piacon elvárt fűtési teljesítmény leadással dolgozik.

Üzemelési tartomány

A Fisher e-HeatR levegő-víz hőszivattyú típusai:

  • 8 kW: Fisher FHF-WHS-081CE3
  • 10 kW: Fisher FHF-WHS-101CE3
  • 12 kW: Fisher FHF-WHS-121CE3
  • 16 kW: Fisher FHF-WHS-161CE3

Bővebb információkért és részletes mérési eredményekkel kapcsolatban érdeklődjön alábbi elérhetőségeinken: https://www.fisherklima.hu/hoszivattyu

A Fisher klímák magyarországi importőre:
Columbus Klímaértékesítő Kft.
E-mail: info@fisherklima.hu

Kristóf György
Columbus Klímaértékestő Kft.

Columbus KlímaHőszivattyú

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul