e-gépész online szaklap

Állókazán, de mégis több…

2022. február 23. | támogatott cikk | |  0 |

Állókazán, de mégis több…

Amikor a Weishaupt teljessé tette kondenzációs állókazán-sorozatát, a legnagyobb hatékonyságra, a legalacsonyabb emisszióra törekedett. És még…

A Weishaupt WTC-sorozatú falikazánjai két évtizede bizonyítják megbízhatóságukat és kiemelkedő technikai színvonalukat. A tüzelőanyag minőségéhez folyamatosan illeszkedő tüzelőanyag-, levegőarányt biztosító SCOT-technológiát a Weishaupt alkalmazta kazánjaiban először. Ez a jól bevált önkalibráló rendszer az új WTC-GB sorozatban is alapkivitel. Széles modulációs tartományt, rövid üzembe helyezési időt, állandóan magas égésminőséget és nagyon csendes üzemet biztosít. Akár 20% földgázba bekevert hidrogén esetén is, átállítás nélkül. Mindhárom kazántest 68 cm széles, tehát könnyen bevihető a legszűkebb helyekre is. Az első a 15, a 25 és a 32 kW, a második a 45 és a 60 kW, a harmadik a 80 és a 100 kW teljesítménynagyságokat foglalja magába.

Sok esetben a korszerűsítés nem teszi lehetővé egy falikazán felszerelését, a füstgázcsatlakozás helye is adott. Ilyenkor ez az új, kismagasságú sorozat jelenti az ideális megoldást: szintezhető lábakkal, alacsonyan elhelyezett füstgázcsatlakozással, beépíthető tágulási tartállyal, kondenzátum-átemelővel, semlegesítővel a helytakarékosság megtestesítője.

A készülék tulajdonosa azt várja el, hogy a kazán felszerelése és üzembe helyezése rövid időt vegyen igénybe. Ezért ezek a kazánok hibrid energiatakarékos fordulatszámszabályzott szivattyúval, komplett érzékelőrendszerrel (hőmérséklet, nyomás, térfogatáram, füstgáz), szifonrendszerrel, színes kijelzőjű kezelőkészülékkel és Weishaupt Energia Menedzsment-tel rendelkeznek szériakivitelben. A WEM-portal mindig biztosítja a szoftverfrissítés és a távolról való gyors elérhetőség, paraméterállítás lehetőségét. Mindezek miatt teljesen elegendő, ha csak egy zöld fénycsík látható: a kazán tökéletesen üzemel.  

A rendszer tartalmaz egy fűtő- egy hmv- és egy cirkulációsköri szabályzást, váltótérfogatáram-szabályzást, csatlakoztatható KNX-hez, modbuszos rendszerhez és akár 24 fűtőkörig bővíthető.

És még arra, hogy 10 év garancia mellett a lehető legkompaktabb kivitelben a legnagyobb szabályozhatóság valósuljon meg, hiszen ez biztosítja a legkevesebb ki/bekapcsolást, tehát energiatakarékosságot.

A Weishaupt WTC állókazán sorozat további egységteljesítményei: 120, 170, 210, 250, 290, 470 és 620 kW – kaszkádrendszerben 2500 kW is összeállítható. A Weishaupt rendszer-szemléletének megfelelően rendelkezésre állnak a hidraulikus csatlakozások, osztók és szivattyúcsoportok hőszigetelésükkel, füstgáz-, levegővezetékek….

GázkazánWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul