e-gépész online szaklap

A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO₂ kereskedelmi hűtős egysége

2022. február 8. | támogatott cikk | |  0 |

A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO₂ kereskedelmi hűtős egysége

A Panasonic Heating & Cooling Solutions új, közepes (MT) vagy alacsony (LT) hőmérsékletet biztosító 4HP modellel bővítette kereskedelmi hűtős (Cold Chain) kondenzációs berendezéseinek termékcsaládját. Így a természetes CO₂ hűtőközeget használó készülék család 2 kW-tól 16 kW-ig (elpárolgási hőmérséklet -10 ºC) terjedő hűtési teljesítményben kínál megoldásokat közepes hőmérsékleten (MT) és 1,8 kW-tól 8 kW-ig (elpárolgási hőmérséklet -35 ºC) fagyasztó hőmérsékleten (LT) egyaránt.

Az egységek ideálisak sokféle kereskedelmi hűtős alkalmazásokhoz, ideértve az élelmiszeripari kiskereskedelemben használt hűtőkamrákat, hűtőbútorokat, hűtőházakat és fagyasztókat, alkalmazhatóak a szállodákban, vegyesboltokban, benzinkutakon, az egészségügyben (például gyógyszerészeti laboratóriumokat, gyógyszertárak), valamint az ipar számos területén (élelmiszer-feldolgozás, stb.) és logisztikai központokban, raktárakban.

Megbízható minőség

A Kereskedelmi hűtős megoldások gyártása során szerzett több mint 15 éves tapasztalatának köszönhetően a Panasonic kiváló gyártási folyamatokat és minőségellenőrzést alakított ki melynek eredményeként a kínált kondenzációs egységek a legmostohább körülmények között is problémamentesen ellátják feladatukat. Az egyedülálló technológiát és számos szabadalmat alkalmazó kétfokozatú rotációs kompresszort úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges körülményeknek, ugyanakkor magas fokú hatékonyságot és nagy teljesítményű működést biztosítson.

A kompakt kondenzációs egység egy további előnye, hogy rendkívül alacsony, akár mindössze 33 dB(A)-es zajszinten is képes működni. Így ideális megoldás nyújt például sűrűn lakott városnegyedekben, ahol így teljesíthetőek az Önkormányzatok által előírt egyre szigorodó zajszint követelmények, az itt elhelyezkedő élelmiszer boltokban vagy gyógyszertárakban. Mindezek mellett továbbfejlesztették a sorozat működési tartományát is, így már akár -20ºC-os külső hőmérséklet mellett is alkalmazhatóak.

Rugalmas és gyors telepítés

A kondenzációs egységekre kapcsolható nyomvonal akár 50 méter (4HP egység esetén) is lehet így a hűtést a helyiségekben kiszolgáló beltéri egységek (elpárologtatók, hűtőbútorok stb.) távoli elhelyezkedése nem jelent problémát. A készülékhez lehetőség van több elpárologtató, hűtőbútor csatlakoztatására is. A készülék 7 literes belső folyadéktartállyal rendelkezik, és ventilátor 50 Pa statikus nyomású ami egy rövid légcsatorna elem csatlakoztatását lehetővé teszi a készülék nyomó oldalán. Kompakt és könnyű szerkezetével pedig első osztályú megoldást jelent a telepítők számára.

Az egységek gyárilag belső nyomáscsökkentőszelep-csatlakozással (PRV) vannak ellátva, amely lehetővé teszi a szerelést végző személy számára, hogy a szelepet az egységen belül helyezze el, vagy egyszerűen meghosszabbítsa a csövet az egységen kívüli elhelyezéshez (megjegyzés: a PRV szelep nem alaptartozéka a berendezésnek). Az új modell továbbá gyárilag beszerelt szívó oldali szűrővel (suction filter) és szárítószűrővel (filter dryer) érkezik így könnyítve a rendszerek telepítését és a megfelelő működés biztosítását.

Fenntartható megoldás

A rendszer természetes CO₂ hűtőközeget alkalmaz, amely nem mérgező és nem gyúlékony, emellett ózonlebontó képességének (ODP) értéke 0, a globális felmelegedésre gyakorolt hatása (GWP) pedig 1. Az alkalmazott CO₂ (R744) hűtőközeg  környezetvédelmi szempontból is kiváló hűtőközegnek számít, mivel szivárgás esetén csak természetes anyagok kerülhetnek a légkörbe. Mindezek mellett hővisszanyerő képességekkel is rendelkezik a még magasabb szintű fenntarthatóság érdekében. A Panasonic CO₂-es rendszerei továbbá kompatibilisek a piacon elérhető legnépszerűbb vezérlőmegoldásokkal is (RS485 Modbus) így a hűtéstechnikában használatos valamennyi jelentős gyártó automatika és felügyeleti rendszerhez könnyedén illeszthetőek.

A Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtős megoldásával a kiskereskedők és az élelmiszerüzletek úgy érhetnek el hosszú távú megtakarításokat, hogy közben megfelelnek a hűtőrendszerekre vonatkozó jövőbeli európai előírásoknak is.

Online kiválasztó szoftver

Az új egységek a Panasonic PRO Club felületen elhelyezett ingyenes online CO₂ kiválasztó programjában is elérhetőek. Regisztráljon a www.panasonicproclub.com weboldalon. További információért kérjük, látogasson el a www.aircon.panasonic.eu weboldalra.

A Panasonicról

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztatóelektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a vállalati ügyfeleket kiszolgáló (B2B) vállalkozások által használt legkülönfélébb elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A ma már a világ szinte minden piacán jelen lévő vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 522 leányvállalatot és 69 társult vállalatot működtet világszerte, és a 2021. március 31-én zárult pénzügyi évben 54,02 milliárd euró (6,698.8 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve igyekeznek innovatív, új értéket képviselő termékeket kifejleszteni annak érdekében, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek ügyfeleik számára. További részletekért kérjük, látogasson el honlapunkra: https://www.panasonic.com/global.

Panasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul