e-gépész online szaklap

NEA SMART 2.0 felületfűtő, -hűtő szabályozó

Egyszerűen és átláthatóan teljesíti a feladatát

| | |  0 | |

NEA SMART 2.0 felületfűtő, -hűtő szabályozó

Az elmúlt két évben NEA SMART 2.0 rendszerek a pár szobás társasházi lakásoktól a többszintes, akár 60 helyiséges épületekbe is telepítésre kerültek. Az elméleti és gyakorlati oktatáson részt vett, ezzel a beüzemelésre jogosultságot szervezett kivitelezők visszajelzése egyértelműen pozitív.

A gyakorló szakemberek véleménye szerint a rendszer telepítése, beüzemelése gyors és egyszerű, az ára kedvező és a tudása teljességgel megfelel a felhasználási célnak, a felhasználó igényeknek.

Érdekesség az elmúlt két év eladási adatai alapján, hogy a fehér és fekete, vezetékes és vezeték nélküli helyiség szabályzók széles szortimentjéből a végfelhasználók 87% százaléka választotta valamelyik fehér termosztátot a feketével szemben, és a megvalósult rendszerek 65%-ban vezetékes, a maradék 35% vezeték nélküli termosztátátokkal valósultak meg.

A fejlesztések természetesen nem álltak meg. A NEA SMART 2.0 vonzerejének további növelése érdekében a NEA SMART 2.0 új felhasználási funkciókkal, komplexebb megoldásokkal is bővíthető:

  • Ilyen funkció a fan-coil egységek vezérlésnek integrálása a szoftverbe. Az új funkció mind fűtési és mind hűtési üzemmódban is elérhető. Normál esetben a Fan-coil vagy egy ventilátoros padlókonvektor másodlagos hőleadóként aktiválható a felületfűtések,-hűtések mellett a helyiségekben abban az esetben, ha a felületfűtés vagy -hűtés nem tudja a helyiségek beállított hőmérsékletét tartani. Ez a funkció minden helyiségre külön is aktiválható.
  • Megoldható az integráció KNX rendszerekbe is úgy, hogy a NEA SMART 2.0 rendszer összes adata a magasabb szintű KNX épületfelügyeleti rendszer között szinkronizálható. Fontos, hogy nem csak továbbítható, hanem a KNX vezérlőben előírt értékeket a NEA SMART 2.0 szabályzó át is veszi és végre is hajtja. Ez a kapcsolat a NEA SMART 2.0 KNX Gateway segítségével jön létre, amely a System BUS-on keresztül kommunikál.
  • A mobil applikáció és a hardwaren futó firmware is folyamatosan frissül. A bugok javítása mellett új funkciók, új menüpontok megjelenését is tartalmazza. Így növeli a mobil applikáció a felhasználói élményét. A telepítők számára a távoli diagnosztika pedig megjeleníti a rendszer üzemét, és visszajelzéseit.
  • Folyamatos fejlesztés van a NEA SMART 2.0 rendszer Amazon Alexa integrációja terén is. Az Amazon Alexa beszédhang vezérlő Smart Home rendszerrel további gyors és egyszerű felhasználói vezérlést tehetünk német, angol, francia és spanyol nyelven.
  • A kivitelezés hatékonyságának további növelése érdekében 2021 őszétől egy digitális beüzemelési módszer és digitálisan kitöltésre kerülő beüzemelési jegyzőkönyv kerül bevezetésre.

A NEA SMART 2.0 rendszerünk telepítésénél célszerű a vezérlő ki- és bemeneteknél kontaktorokat, vagy kapcsolóreléket használni. Legyen szó egyszerűen egy szivattyú meghajtásról, ahol a relét, (kontaktort) elektromos védelemre, leválasztásra alkalmazzuk, vagy legyen szó a zóna kimenetek bővítése, amikor egy adott zóna egyetlen kimenetét sokszorozzuk meg több termoelektromos motor működtetéséhez. Ezen feladatok megoldásához 2021 év elejétől több különböző típusú relé közül választhatnak partnereink.

Bővebben

A NEA SMART 2.0 központi egységeken túl a rendszer kiépítéséhez szükséges minden elem megtalálható kínálatunkban, így például az automatika buszkábelek, kapcsolórelék, kontaktorok: 24 V/230 V.

Aktuális árak: https://rehau-shop.hu

Rehau

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul