e-gépész online szaklap

Nagy teljesítményű ipari kondenzációs kazánok a Supernova-Savio kínálatából

2021. július 7. | támogatott cikk | |  0 |

Nagy teljesítményű ipari kondenzációs kazánok a Supernova-Savio kínálatából

Napjainkban a komfortérzést és az energiatakarékosságot megköveteljük a fűtőberendezésektől és a fűtési rendszerektől. Ennek eléréséhez nem elégséges a kazán gondos kiválasztása, hanem több elem egyidejű figyelembe vételére van szükség.

Az ipari kazánok nagyobb hatásfokkal bírnak, mint a lakossági gázkazánok. A Savio által gyártott ipari gázkazánok felszereltsége kimagasló, és egyéni igények szerint, kaszkád rendszer is építhető belőlük. A termékválasztékban megtalálhatóak a kondenzációs, nagy hatékonyságú álló kazánok, illetve a kaszkádrendszerű telepítésre alkalmas kazánok is.

Ismerkedjünk meg a Futuradue fali kondenzációs gázkazánnal

A Supernova-Savio Futuradue fali kéményes fűtő gázkazán kategóriájában a legmagasabb hatásfokú kazánok közé tartozik, köszönhetően az innovatív duplex hőcserélőnek. Jelenleg a Multiparva fali fűtő gázkazánoknak 54, 70, 94 valamint 115 kW teljesítményű változatai vannak forgalomban, amelyek kizárólag fűtésre szolgáló (SR) rendszerekben egyedileg is telepíthetőek, vagy a nagyobb fűtési teljesítmény elérése érdekében kaszkádvezérlésben több akár különböző teljesítményű gázkazán is összeállítható egy rendszerré.

A Supernova-Savio Futuradue a Savio legújabb fejlesztésű, magas hatásfokú, csak fűtő kondenzációs kazánja, amelyből többféle kaszkádrendszer is kialakítható. A megfelelő telepítési készletekkel egyedileg is telepíthető kizárólag fűtésre szolgáló (SR) rendszerekben, illetve indirekt tároló illesztésére alkalmas kialakításban (SV).

A Futuradue HP 70 telepítési lehetőségeire, egy magas és az alacsony hőmérsékletű zóna és egy távoli vízmelegítő kezelésére mutatunk be egy példát:

1 FUTURADUE HP, 2 Biztonsági egység, 3 Hidraulikus váltó (*), 4 Vízmelegítőfűtőszál-szivattyú (*), 5 Tüzelőanyag-elzáró szelep, 6 Távoli vízmelegítő (**) (közvetlenül a kazán működteti háromutas szelepen keresztül), 7 Visszatérő ág gyűjtőcsöve, 8 Előremenő ág gyújtőcsöve, 9 Ülepítőszűrő.

SE Külső érzékelő (*), NC Kondenzvíz-közömbösítő (*), SB Szonda vízmelegítőhöz, Sc Ürítő, RS Rendszerleválasztó csap, ZAt Magas hőmérsékletű zóna, ZBt Alacsony hőmérsékletű zóna, TA1 Magas hőmérsékletú zóna szobatermosztátja, TA2 Alacsony hőmérsékletú zóna szobatermosztátja, PR1 Magas hőmérsékletű rendszer szivattyúja, PR2 Alacsony hőmérsékletű rendszer szivattyúja, VM Alacsony hőmérsékletú rendszer keverőszelepe, Sic Fűtőanyagelzáró-szonda, GAS Fűtőanyag-betáplálás, IAF A hideg víz belépési pontja, UAC A meleg víz kilépési pontja.

(*) Tartozékként kapható.

(**) Ebben a konfigurációban javasoljuk egy megfelelően méretezett fűtőszálas vízmelegítő használatát.

A Supernova-Savio nagy teljesítményű ipari kondenzációs kazánokról
a márkaképviseletnél szerezhet be bővebb információt:

Merkapt. Zrt.
1106 Budapest, Maglódi u. 14/B.
www.merkapt.hu
www.saviokazan.hu

Kondenzációs kazán

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul