e-gépész online szaklap

Árnyékolórendszerek, gépészeti terek takarása

Bemutatkozik a Syba Napvédelem Kft.

2021. április 29. | támogatott cikk | |  0 |

Árnyékolórendszerek, gépészeti terek takarása

A Syba Napvédelem Kft. 1988. óta gyárt alumínium- és textilárnyékolókat, és szereli ezeket projektekre. Fő terméke a 90-es években a szalagfüggöny volt, hiszen a német anyacég is ezt gyártotta, és ez a termék kínálta a legjobb megoldást a szabályozható árnyékolásra.

A 2000-es évek nagyberuházásain már a külső alumíniumlamellás termékek határozták meg a fő irányvonalat. A hidegen hengerelt, jól szabályozható zsaluzia, és a fix préselt alumíniumlamellás termékek is bekerültek a cég kínálatába. Az évtized elején az osztrák Wo und Wo GmbH vette át a cég irányítását, a nagy külföldi gyártók termékeinek forgalmazása, és projekteken való komplett installálása volt az értékesítés módja. A magyar piac azonban sokkal nagyobb rugalmasságot és alacsonyabb árakat kívánt mint amit a nagy Nyugat-európai gyártók kínáltak, így egyre több és több lamellás termék saját gyártását kellett megszervezni.

2004-ben svájcból zsaluzia-lamella görgőzőgép került beszerzésre, és egyedi alumínium-présszerzszámok saját tervezése-gyártása kezdődött egy présműben.

Az így kialakuló saját gyártmányokkal, illetve az új termékek fejlesztésével nyert tapasztalattal már bármilyen tervezői-beruházói igényekre tudott a vállalat megoldást kínálni.

2005-től a vállalat teljesen magyar tulajdonba került, nem jelentett kötöttséget többé semmilyen külföldi anyacég termékpalettájának értékesítési kényszere. Az egyedi gyártmányok, és a hiányzó termékek fejlesztése került a középpontba, így a következő évtizedre a fixlamellás burkolatok és árnyékolók terén óriási tapasztalat és széles termékskála alakult ki. Mivel abban az időben ezen termékek a legmagasabb árkategóriába tartoztak, az alacsony kereslet miatt jóval piaci ár alatt lehetett ebben a szegmensben mennyiséget értékesíteni. Legtöbb esetben nem a konkurencia ára, hanem az egyedi lakatosszerkezetek jóval alacsonyabb műszaki színvonalához viszonyították a teljesen alumínium szerkezetek árait. Így folyamatos innovációval egyre jobb és olcsóbb termékek kerültek kifejlesztésre.

Az utóbbi években mind az igények, mind az épületkarbantartási költségek növekedése megmutatta, hogy egyedileg gyártott utólagosan felületkezelt acél termékek többé nem korszerűek.

A Syba Napvédelem Kft.-nek eddigre több 10-féle fixlamellás árnyékolórendszere volt gyártásban, egyre több megkeresés érkezett gépészeti terek fedésével kapcsolatosan.

Az eddigi kivitelezői tapasztalatok, és a 2019-ben a pásztói telephelyen kialakított CNC-üzem lehetővé teszi, hogy jelentős mennyiségű fixlamellás rendszer kerüljön legyártásra, így az árnyékolástechnika mellett a gépészeti fedések is bekerültek a portfólióba.

www.syba.hu      www.aluzsalu.hu

árnyékolásSyba

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul