e-gépész online szaklap

Három új, kiemelkedő tudású kondenzációs gázkazán a Weishaupt kínálatában

| | |  0 | |

Három új, kiemelkedő tudású kondenzációs gázkazán a Weishaupt kínálatában

Az 1,9…32 kW teljesítménytartományban 3 új, kiemelkedő tudású készülékkel áll a felhasználók rendelkezésére a Weishaupt.

Az évtizedek óta csak kondenzációs gázkazánokat (és olajkazánokat) gyártó baden-württembergi cég a WTC-GW 15 és 25 és 32 típusjellel látta el a három (azonos méretű, 520 mm széles, 792 mm magas és csupán 335 mm mély) fali készülékét. Az adott feladathoz mindig választható készülék, hiszen több változat érhető el: 

  • W: szivattyúval, 3-utú szeleppel, tágulási tartállyal,
  • H: szivattyúval, 3-utú szelep nélkül, tágulási tartállyal,
  • H-0: szivattyú, 3-utú szelep, tágulási tartály nélkül,
  • C: szivattyúval, 3-utú szeleppel, tágulási tartállyal, lemezes hőcserélővel.   

A berendezés egyik legfontosabb eleme a hőcserélő, mely kiváló hővezetési képességű (7-szer jobb, mint a nemesacél) és hosszú élettartamú Al/Si-homoköntvény. Készítése során a hőcserélő egy üvegszerű belső bevonatot kap, amely még ellenállóbbá teszi korrózióval és szennyeződésekkel szemben.

A kazán természetesen folyamatos szabályzású (tényleges 1:7) és alapkivitelben rendelkezik állandóan működő égésellenőrzővel (a SCOT-technológiát a Weishaupt alkalmazta a világon először szériakivitelben!). Az optimális égésminőséget és energiafelhasználást (tehát nagyon magas hatásfokot) biztosító rendszer változó minőségű tüzelőanyag (tél, nyár, akár 10%-nyi hidrogén bekeverése… mert a jövő jön.) vagy változó légellátási körülmények esetén is garantálja, hogy szén-monoxidot termelő üzemmód sosem lehetséges! A kívánt hőigényt mindig teljesítő Weishaupt kazánok hosszú élettartamúak és rendelkeznek a Környezetbarát Termék Védjeggyel (amely nem csak kiemelkedően alacsony károsanyag-kibocsátást jelent, hanem pl. a gyártóáltali visszavételt az élettartam lejárta után…).

Az ember-gép-kommunikáció egy új szintjét teremtette meg a Weishaupt: az üzembehelyezési segéd garantálja, hogy a rendszert felismerő vezérléssel a felszerelt készülék biztosan kevesebb mint 10 perc alatt üzembe helyezhető. A telefonos applikáció, a külsőhőmérsékletfüggő szabályzás, a váltóhőmérséklet-szabályzás, a szintezhető felfüggesztőelem, a többféle üzemmódokban működni képes hibrid-szivattyú, a szolárszabályzás, a SCOT, a színes magyar nyelvű kijelzés, az internetkapcsolat (és még sok más) mind alapkivitelben a készülék része.

A burkolat levétele után egy áttekinthető, könnyen karbantartható (hiszen minden elem kézre esik) szerkezet látható. Így a szakember – amikor a készülék jelzi a karbantartás szükségességét – nagyon rövid idő alatt elvégzi a munkáját.

A német Formatervezési Tanács „German Design Award” díja az egyik legelismertebb dizájn-díj. 2018-ban a Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B kondenzációs gázkazán az Excellent Product Design/Energy kategória győztese! A zsűri meg is indokolta, hogy miért: „…Ez a dizájn kiemelkedő minőségű és modern technikát jelenít meg és aláhúzza a Weishaupt termékfilozófiáját. Az alumínium ajtó mögött minden kezelési funkció felhasználóbarát módon került elhelyezésre...”.

Weishaupt. Aranyérmes. Ez a megbízhatóság.

Kondenzációs kazánWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul