e-gépész online szaklap

Intelligens szivattyúk fűtéshez, hűtéshez, hőszivattyús és használati melegvíz-rendszerekhez

| | |  0 | |

Intelligens szivattyúk fűtéshez, hűtéshez, hőszivattyús és használati melegvíz-rendszerekhez

A Grundfos MAGNA3 a már jól ismert MAGNA technológián, és az elektronikus szivattyúkkal kapcsolatban szerzett tapasztalatainkon alapuló keringető szivattyú. Az állandó mágneses motor, a beépített hőmennyiségmérő és a beépített frekvenciaváltó mellett megjelenő új szabályozási módok – AUTOADAPT, FLOWADAPT, FLOWLIMIT – a legkorszerűbb keringető szivattyút eredményezik.

Miért válassza a Grundfos MAGNA3 szivattyút?

Teljes választék

  • Több, mint 200 szivattyútípus, minden alkalmazási területre,
  • tökéletes illeszthetőség és alacsony életciklus költségek.

Legmagasabb hatásfok a piacon

  • Minimalizált energiaköltségek.

Nagyfokú intelligencia

  • Kisebb befektetési költségek és a rendszer átfogó irányítása,
  • egyszerű BIM-integráció és számos beépített funkció.

Bizonyított megbízhatóság 

  • 40 éves tapasztalaton és 1 millió óra tesztelésen alapszik.

Könnyű telepítés

  • Idő- és energiamegtakarítás az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően.

Vezetéknélküli technológia

  • Beépített technológia, amely által a szivattyúk közötti kommunikáció egyszerű és gyors,
  • AUTOADAPT, FLOWADAPT, FLOWLIMIT szabályozási módok.

18 méteres maximum emelőmagasságú és 70 m3/h maximális folyadékszállítású MAGNA3 több mint 200 különféle, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült egyedi, vagy ikerszivattyúval képviselteti magát. Ez azt jelenti, hogy a MAGNA3 helyes méretezése sokkal könnyebb bármely munkaponthoz, így a beszerzési és a technológia energiaköltségei csökkenthetők.

 A MAGNA3 beépített hőmennyiség-mérővel rendelkezik, mely felügyeli a rendszer hőenergia-megoszlását és -felhasználását, ami elkerülhetővé teszi a rendszer beszabályozatlansága miatti túlzottan magas energiaszámlákat. Az új FLOWLIMIT funkció és a FLOWADAPT szabályozási mód lehetővé teszi a MAGNA3 szivattyú maximális térfogatáramának beállítását (korlátozását). A szivattyú folyamatosan felügyeli az aktuális térfogatáramot, és megakadályozza a beállított határérték túllépését. Ezzel csökkenthető a hidraulikai egyensúly megbomlásának veszélye, és adott esetben szükségtelenné válik a térfogatáramot korlátozó beszabályozó szelep telepítése. A szelepen létrejövő energiaveszteség elkerülése ily módon megnöveli a rendszer teljes hatásfokát.

A MAGNA3 ideális szivattyú fűtéshez és hűtéshez, valamint használati melegvíz-cirkulációs rendszerekhez. A minimális közeghőmérséklet –10 °C, amelynek köszönhetően alkalmas ipari feladatok ellátására és talajkollektoros hőszivattyú rendszerekhez (GSHP). A folyadékhőmérséklet (–10...+110 °C) független a környezeti hőmérséklettől (0...+40 °C). Így tehát attól függetlenül, hogy hűtéshez vagy fűtéshez alkalmazza, a MAGNA3 a legjobb választás.

A MAGNA3 vezeték nélküli technológiával rendelkezik, amelynek segítségével egy másik MAGNA3 szivattyúhoz csatlakozhat. A beépített varázslóval gyorsan és könnyen összeköthető két párhuzamosan kapcsolt szivattyú. Két szivattyú így már közösen is szabályozható akár kaszkádkapcsolásban, alternáló- vagy tartalékmódban. Egy külön konfigurálható jelfogó és egy analóg bemenet hozzáadásával a teljes MAGNA3 I/O csomag lehetővé teszi a rendszer jobb ellenőrizhetőségét és a szivattyú optimális szabályozhatóságát. Opcionális CIM modulok támogatják az összes terepibusz szabványt, melynek köszönhetően a MAGNA3 tökéletesen illeszthető bármely BMS rendszerhez.

www.grundfos.hu

GrundfosSzivattyú

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul