e-gépész online szaklap

Felhívás az Országos Magyar Épületgépész Napok 2020. évi rendezvényeinek szervezésére

2020. február 12. | e-gépész | |  0 |

2020-ban is megrendezésre kerül OMÉN, amelynek keretében ismét országos programsorozat valósul meg november végén. A szervezési munka kezdetét vette, ezt jelzi a szervezésére létrehozott konzorcium nevében, prof. Dr. Barótfi István által írt beköszöntő is.  

Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) előző éve is sikeres és eredményes volt, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. Ezek csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak/adhatnak a folytatáshoz. Így ebben az évben,

2020. november 23-29.

között is lesz OMÉN, mely céljaiban változatlanul, a szerzett tapasztalatok felhasználásával kerül megrendezésre.    

A cél eléréséhez persze minden érintettnek magának kell éreznie ezt az eseménysorozatot. Ennek érdekében az első és legfontosabb tennivaló, hogy az épületgépészek, – legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők, gyártók – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat használják ki a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az OMÉN-on tehát országosan kell rendezvényeket, akciókat kezdeményezni, azokat a hely adottságok kihasználásával szervezni, és ezekben a civil szférával, más szakmával való kapcsolat, a figyelemfelkeltés legyen a középpontban.

Ha sikerül elérni, hogy az oktatási intézményekben ezeken a napokon esetleg oktatási szünet legyen és a tanulók, hallgatók sport, kulturális rendezvényekkel mutatkoznak, az intézményekben nyitott napot hirdetve bemutatják a szakterület szépségeit, sokat jelent a szakterület megismertetésében és a szakmai utánpótlás javításában. A kereskedők ezeken a napokon akciókat hirdethetnek, nyereményjátékokat szervezhetnek, ajándékokat kínálhatnak, akkor ezek a napok a civil szféra számára nagyon emlékezetesek lehetnek, rendszeressé válása esetén az épületgépész napok fogalommá válhatnak. Ezek a rendezvények teljesen szabadon, és öntevékenyen, a lehetőségek mérlegelésével válhatnak élménnyé és nem kötelezősége miatt kényszerré, teherré. Az év egy hetére sűrítve az ilyen akciók ráirányítják a figyelmet az épületgépészetre, ezek valóban az épületgépészek napjai lehetnek, valamennyiünkké, mindenhol az országban. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson mindannyiunk aktív közreműködésére, ötletekre, aktivitására van szükség.

A szakma ismertségének növelése mellett, persze az ünneplés, a kimagasló tevékenységek és személyek megbecsülése és a szórakozás sem maradhat el. Ezért az Országos Épületgépész Napok keretében a zárórendezvény egy kiemelt esemény, ahol a találkozás, az ünnepélyesség, a díjazás és a szórakozás a cél.

Kérjük az épületgépészeket, leendő épületgépész-oktatókat és tanulókat, ötleteikkel járuljanak hozzá az épületgépész napok eredményességéhez, legyenek részesei ennek a sikernek, legyenek aktív tagjai az épületgépészeknek, akiket ezeken a napokon az egész ország meg tud ismerni, és tud ünnepelni. Kérjük azokat a szervezeteket, akik vállalni tudnak ilyen rendezvényeket, akciókat – legyen az szakmai, sport, vagy kulturális – esemény, hogy szervezzék, és időzítsék ezekre a napokra. Kérjük a szakma támogatóit, vezetőit, mecénásait, hogy támogatásukkal járuljanak hozzá a rendezvények sikeréhez, mint ahogyan ezt eddig is megtették. Támogassák a helyi kezdeményezéseket, és maguk is kezdeményezzenek ilyeneket.

Az Országos Magyar Épületgépész Napok céljainak megvalósítása érdekében a szakmai összefogást kifejező konzorcium, és az irányító testületének feladata a kezdeményezés, segítés, koordinálás, az események informatikai hátterének kezelése (a www.talalkozzunk.hu honlapon), ahol minden szándék, minden történés dokumentálásának helyt kívánunk adni az eredményesség érdekében.

Kérjük az épületgépész társadalom aktív közreműködését és aktív támogatását ugyan úgy, ahogyan eddig is tették, kiemelten kezelve a helyi kezdeményezéseket.

ÉpületgépészOMÉN

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul