e-gépész online szaklap

Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díj jelölési felhívás

| | |  0 | |

Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díj jelölési felhívás

A díj megalapításánál alapvető célunk volt, hogy a szakma széleskörű támogatásával, a szakma összefogását demonstráló elismerést kaphassanak az arra érdemesek.

A Magyar Mérnöki Kamara (továbbiakban MMK), mint országos köztestület és annak Épületgépészeti Tagozata azon szükségszerűség felismeréséből, hogy Macskásy Árpád életműve és az életművével hitelesített felfogás, továbbá az épületgépész mérnöki mesterség és tudomány egységében élő, mindenkor az embert szolgáló, ennek érdekében művelőitől szilárd erkölcsi tartást igénylő, magas fokú mérnöki hivatás és tevékenység az ő tiszteletére, a Macskásy Árpád Díj létrehozásában és évről-évre történő meghirdetésében és odaítélésében nyerjen elismerést.

A Magyar Mérnöki Kamara és annak Épületgépészeti Tagozata képviselve az épületgépész mérnöki szakma egységét, a Díj névadójához méltó keretek között megalapítja az Építéstudományi Egyesület által alapított „Macskásy Árpád Díj” utódjának tekinthető. Macskásy Árpád Életműdíjat és a Macskásy Árpád Alkotói Díjat, amit épületgépészeti életmű és épületgépészeti alkotói tevékenység elismeréseként adományoz.

A 2019 évi díjak átadására az Országos Magyar Épületgépészeti Napok (OMÉN) rendezvénysorozata keretében megtartandó Épületgépész Bál 2019 zárórendezvényén kerül sor, 2019. november 29-én.

A díj megalapításánál alapvető célunk volt, hogy a szakma széleskörű támogatásával, a szakma összefogását demonstráló elismerést kaphassanak az arra érdemesek. A díj odaítélését végző Díjbizottságban a Tagozat elnöksége tagjain kívül a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények képviselői is helyet kapnak.

Macskásy Árpád Életműdíj 

A Macskásy Árpád Életműdíj annak ítélhető oda, aki legalább 30 éven át alkotó módon működött, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő, szakember, és tevékenysége nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, valamint nemzetközi és hazai tudományos és szakirodalmi tevékenységével az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.

Macskásy Árpád Alkotói Díj

Az Alkotói Díj annak ítélhető oda, aki kiemelkedő alkotó módon tevékenykedett, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő szakember, és ennek nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának; az épületgépész szakmában eltöltött minimum 15 aktív évet, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.

A Díjra javaslatot tehet a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata Elnöksége, az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSz), bármelyik területi mérnöki kamara épületgépészeti szakcsoportja, az MMK Épületgépészeti Tagozatának szakosztályai, az MMK Épületgépészeti Tagozat legalább húsz tagja együttesen.

A javaslatot zárt borítékban „Macskásy Árpád Díj” felirattal 2019. november 18-ig az erre a célra rendszeresített űrlapon kell felterjeszteni az MMK Épületgépészeti Tagozat elnökéhez levélben, vagy e-mail-ben.

Cím: 1117 Budapest, Szerémi út 4-6., e-mail: egt@mmk.hu.

A javaslatot indoklással és az előírt és megkívánt feltételeket igazoló dokumentumokkal kell ellátni.

Jelölőlap Macskásy Árpád Alkotói Díjra


Jelölőlap Macskásy Árpád Életmű Díjra

Macskásy Árpád ÉletműdíjOMÉN

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul