e-gépész online szaklap

Columbus Klíma – A leggyorsabb út a sikerhez!

| | |  0 | |

Columbus Klíma – A leggyorsabb út a sikerhez!

Mintegy 250 résztvevővel, szakmai előadásokkal, termékbemutatókkal és szórakoztató programokkal nyitotta meg a szezont a VIII. Országos Klíma-, és Vállalkozásfejlesztési Konferencia Budapesten, a főszervező, Columbus cégcsoport vendégei és partnerei megelégedésére.

A szakmai napon a cég partnerei információt kaphattak a fejlesztésekről, a legújabb műszaki újdonságokról. Ezen felül a saját vállalkozásukban is hasznosítható ötletekkel lehettek gazdagabbak. Az este folyamán a Columbus nagyszabású gálavacsorán látta vendégül megjelent partnereit, ahol az ABBA és a ’70-es évek hangulata elevenedett meg.

A klímapiacról nagyvonalakban elmondható, hogy rendkívül turbulens, az elmúlt években jelentős változásokon esett át. A Columbus egyre nagyobb, folyamatosan növekedik, a fejlődés töretlenségéhez változásokra van szükség, a családi vállalkozás mára tekintélyes 4,2 milliárdos árbevétellel büszkélkedő céggé nőtte ki magát.  – Ez a show nélkületek nem jött volna létre, ugyanis kevés gépet adunk el végfelhasználóknak, mert a készülékek többsége telepítést igényel – kezdte nyitóbeszédében Váradi György, a Columbus Klíma ügyvezető tulajdonosa. A kezdetek kezdetén a céget a tulajdonos egymaga jelentette (egyedül volt), és nagy könnyebbség volt ez abból a szempontból, hogy önnönmagával viszonylag jól ki tud jönni mindenki. Ez még 5-10 fő esetén is elmondható.  – Jelenleg 50 fő körül dolgozunk, az elmondható, hogy mindannyian nagyon jóindulatú emberek, éppen ezért ebből a felállásból rossz nem sülhet ki – teszi hozzá Váradi György.  Ugyanakkor 50 fő körül már nem elég a sok személyes jóindulat! Szabályokra -policy-kra van szükség. Hatáskörök és jogosultságok nélkül ennyi ember együttműködése óhatatlanul ellentmondásossá válhat. Nem jó az, ha a „cég” válasza egy kérdésre attól függ, hogy kit talált meg az érdeklődő.

Nem csoda, hogy szükség van a szervezettségi szint emelésére, hiszen a kezdeti klíma repertoár nem volt nagy választékú, az ON/OFF-os split készülékből volt, 2,6 kW, 3,5kW, 5kW, 6,5kW teljesítményben.  – Ezeket a berendezéseket adtuk el a partnereinknek, akik hűtős szakemberek voltak, ezért kiválóan meg tudták szerelni azokat.Ebből a nagyon szakmai együttműködésből adódóan viszonylag csekély volt a meghibásodások száma is. Ez egy egyszerű, átlátható együttműködés volt, mindenki tudta, mi a dolga. Az elmúlt években mindez megbonyolódott. A mostani működési modellünk merőben más. Az ugyan megmaradt, hogy a termékeinket importáljuk, amit a partnereink megvesznek. Viszont a termékpaletta, és a választék óriásira szélesedett, valamint az értékesítési csatornák is megváltoztak. Vannak interneten értékesítő partnereink, vannak telepítéssel foglalkozó partnereink, kiskereskedők, nagykereskedők, szervizesek. Mindezt össze kell hangolni, átlátni az értékesítésben. Ez egy családi jellegű cégként már nem működőképes. A gyártókkal, is egyre strukturáltabban kell tartani a kapcsolatot! Bonyolultabbakká váltak ők is, hiszen ők azt szeretnék, ha minél többet vásárolnánk olyan termékeket is, ami nem a mi piacunk. Sőt, elvárásokat támasztanak felénk, hogy mondjuk meg, mennyit, miből, milyen ütemezésben fogunk vásárolni. Például a Galletti húsz éve nem gyártott folyadékhűtőt, ma meg 1000 kW-ig van ilyen készüléke, amit el akar adni nekünk. Felvásárolt 5 szakmabeli céget, akiknek saját termékköre van. Komoly szervezési munka szükségeltetik. Erre létre is hoztunk egy projektértékesítő csapatot, hogy segítsen ezt az ellentmondást feloldani! Amit a viszonteladó nem tud eladni, de a gyártó szeretné, hogy forgalmazzuk, azt így megpróbáljuk értékesíteni – mondja el Váradi György. 

A termékpaletta kiszélesedéséről több előadásban is hallhattunk. A Galletti, a Fisher, a Fujitsu értékesítői bemutatták a 2019 évi termékeket, újdonságokat. ezen kívül Szabó-Jilek Ágnes, a Columbus marketing vezetője szakmájáról, a marketingről és annak fontosságáról tartott hasznos előadást a résztvevők számára. Kovács László szervizvezető beszélt a szerviz policyről, valamint szerszámújdonságokat is bemutatott. Talán a leginkább várt előadás Horváth Szabolcsé volt, aki az árakról és a kedvezményekről beszélt. Végül a nap szakmai részét Váradi György zárta.

Az est további részében már a felhőtlen jókedvé volt a főszerep. A résztvevők beöltözhettek a ’70-es évek viseleteibe, parókát húzhattak, illetve sminket is kaphattak. Az ABBA világában a hosszú, ondolált haj, a csillogó, flitteres ruhák, a vicces napszemüvegek nem új keletűek. A konferencia és előadóterem lassan átalakult bálteremmé, ahol kezdetét vette a szórakozás. Az est házigazdája Rákoczi Ferenc volt, aki poénözön közepette konferálta fel a művészeket, Beliczai Balázst, Csepregi Évát, aki a ’70-es évek Neoton slágereivel szórakoztatta a közönséget.

Columbus KlímaEsemények

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul