e-gépész online szaklap

A magyar földgázrendszer éves adatai

| | |  0 | |

A magyar földgázrendszer éves adatai

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és az FGSZ Zrt. együttműködésében ötödik alkalommal jelent meg a magyar és a nemzetközi adatokat tartalmazó kiadvány, amelyből kiderül, hogy – bár nőtt a hazai földgázfogyasztás – a felhasználók ellátása 2017-ben is zavartalan volt.

2017-ben ismét növekedett a hazai földgázfelhasználás, ahogyan a csúcsnapi fogyasztás is: 2017. január 10-én a mínusz 10°C alatti hőmérséklet következtében 60 394 489 m3-re nőtt a napi földgázfelhasználás, amely 11%-kal magasabb a 2016-os csúcsértéknél. Az éves rendszerterhelés is nőtt, hiszen mind az egyetemes szolgáltatás keretében ellátott, mind a szabadpiacon vásárló fogyasztók száma emelkedett, ennek ellenére a felhasználók ellátása egész évben zavartalan volt.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is tanulmányozhatók a hosszú idősoros és a fontosabb nemzetközi adatok. Az évkönyv részletesen bemutatja a szektor szabályozási folyamatát és jelenlegi működési modelljét, a földgázforrások, a -termelés és -import alakulását, a földgázszállító és földgázelosztó vezetéki, a gázipari működési engedélyekkel rendelkező társaságok fontosabb adatait, az országos földgázmérleget, valamint a földgáztárolói és csúcsnapi adatokat.

Az FGSZ Zrt. és az MGT Zrt. nagy nyomású földgázszállító vezetékei.

Az idei kiadványban újdonságot jelentenek a táblázat és térkép segítségével bemutatott átlagos éves fűtőértékadatok, az egy felhasználóra vetített lakossági földgázfelhasználás településenkénti adatai, valamint a vezetékes PB-gáz szolgáltatóinak összefoglaló adatai.

A magyar földgázrendszer 2017. évi adatai című kiadvány, amelyben a kapcsolódó táblázatok is elérhetők, az alábbi linken tölthető le pdf formátumban.

Kiadvány megnyitása

Gázellátás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul