e-gépész online szaklap

Hogyan válasszunk vízkezelő technológiát a gyógyszeripar részére?

| | |  0 | |

Hogyan válasszunk vízkezelő technológiát a gyógyszeripar részére?

Hogy a magas elvárások mellett, a lehető leghatékonyabban érjünk el eredményt, érdemes az alábbi technológiák közül választani: membrántechnológia, fordított ozmózis, elektrokémiai-sótalanító, ioncsere, csírátlanító és szűrő berendezések.

Választáskor fontos, hogy az előállított víznek:
- a legszigorúbb előírásoknak kell megfelelnie, és hogy
- a folyamat legtöbbször nem a környezetkímélő hatásairól híres.

Ezen okból a továbbiakban felsorolunk pár megoldást, ami az előírt minőséget a környezet károsítása nélkül tudja garantálni. Mivel mára a technológia eljutott arra a szintre, amikor teljesen feleslegessé válhat a veszélyes anyagok, (mint például a sav és a lúg) használata és tárolása.

BWT SEPTRON EDI Biosafe modul

A gyógyszeripar számára ad egyedi megoldást a szabadalmaztatott BWT SEPTRON EDI Biosafe modul. Az elektrokémiai sótalanítás elvén alapuló készülék egy elektrodializáló, (úgy nevezett EDI modullal) van kiegészítve. (Ez az első olyan készülék a világon amely EDI modul ultraszűrő membránnal van kombinálva). Az új technológia alapja, a már jól ismert SEPTRON modul, ami kiegészítésre került az ultraszűrő membránnal, lehetővé téve a patogénok és kórokozók eltávolítását. Az ultra finom szűrési tartomány olyan, baktériumoktól és szennyező részecskéktől mentes technológiai vizet eredményez, ami a legszigorúbb követelményeknek is megfelel.

Működése:
Ez a vízkezelési eljárás az elektrokémiai sótalanítás elvén alapszik, (így képes a rendszer vegyszerek alkalmazása nélkül hatékonyan működni). Első lépésként a készülékben ioncsere történik. Az elektródokon jelentkező elektromos potenciál szétválasztja a különböző töltésű ionokat, (mint a nátrium és a klorid), amik membránon átjutva a koncentrátum csatornán keresztül távoznak. A következő lépés az ultraszűrés, ahol megtörténik a kórokozók eltávolítása. A BWT szabadalmaztatott módszere egyszerre energia- és víztakarékos.

BWT LOOPO

Legnagyobb kihívás (a gyógyszerészeti sztenderdeknek megfelelő víz előállítás esetén), hogy:
- garantáljuk a legkiválóbb minőséget, valamint,
- a kórokozók elszaporodásának megelőzése tárolás és szállítás során.
Ez a kompakt rendszer, elektrolitikus folyamatokból állít elő ózont, így képes garantálni és nyomon követni a technológiai víz teljes mikrobiológiai tisztaságát. A berendezés a kezelt víz hőmérsékletét folyamatosan 80 °C felett tartja, megakadályozva a mikrobiológiai szennyeződések kialakulását.

BWT OSMOVISION

A BWT Osmovision egy nagy hatékonyságú környezetbarát berendezés tiszta és ultratiszta technológiai víz előállítására. A SANITRON új szabadalmaztatott technológia, ami kifogástalan higiéniát garantál vegyszerek alkalmazása nélkül, így válik költséghatékony és megbízható megoldássá.

A desztillálás energiatakarékosabb módja

BWT MINISTIL kevertágyas berendezések és gyantacsere szolgáltatás

A desztilláláson kívül ma már létezik energiatakarékosabb, praktikusabb módja is a sótalan víz előállításának. Erre szolgálnak a MINISTIL sótalanító patronok, amelyek kevertágyas ioncserélő gyantát tartalmaznak. A MINISTIL Patronok használatával a kezelt vízben, a maradék sótartalom elenyésző lesz, mintegy 0,1 mg/l, a vezetőképesség 0,2 μS/cm alatti, amely érték a sótalan vízzel szemben támasztott legmagasabb igényeket is kielégíti.

További berendezések

BWT Multitron és Multistil
Garantálják az injekciós folyadékok gyártásához szükséges kifogástalan technológiai vízminőséget.

Vaportron berendezés
Segítségével ultratiszta gőz nyerhető, ami biztosítja a gyógyszerészeti végtermékek légterének és az orvosi eszközök sterilitását.

BWT Combitron
A készülék lehetővé teszi, hogy injekciós folyadék gyártásához, vagy steril gőz termeléséhez is megfelelő minőségű vizet állítsunk elő.

BWTVízkezelés

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul