e-gépész online szaklap

Épületgépészek szakmai találkozója a Dunán a Galletti szervezésében

| | |  0 | |

Épületgépészek szakmai találkozója a Dunán a Galletti szervezésében

2018. július 26-án épületgépész tervezők, szakmai partnerek részvételével egy különleges esemény zajlott a Dunán, egy festői panorámájú hajón, a Parlament épületével szemben. Az olaszországi és magyarországi GALLETTI képviselet személyes találkozóra invitálta az épületgépész szakma és a márka elkötelezetteit. Ezzel lehetőséget teremtett egy jobb és közvetlenebb kapcsolatra a gyár, a márkaképviselők, a termékek és a szakma szereplői között, illetve bemutatkoztak a legújabb fejlesztések, az EVITECH egész éves hőszivattyú sorozat és a formabontó aluminium dizájn fan-coil: az ART-U.

A Galletti gyár tulajdonos-ügyvezetője, Michele Galletti előadásában bemutatta a 100 éve kis családi vállakozásként indult, mára 7 gyárból álló, európai szinten is jelentős cégcsoport fejlődési történetét. A gyár napi szinten fejleszt, követi a technikai lehetőségeket, betartja, sőt meghaladja az egyre szigorodó műszaki követelményeket a gyártásban és a különböző alkalmazásaiban. Ez a GALLETTI egyik fő értéke.

Michele Galletti

A Columbus Klíma Cégcsoporttól, mint a Galletti Magyarország képviselete, Váradi György ügyvezető beszélt a szintén családi vállalkozásként indult, mára Magyarország egyik vezető klíma nagykereskedésének törekvéseiről. Mivel tapasztalat szerint az ajánlatkérések erősen a legalsó szegmensre fókuszálnak, így elsődleges feladat a jó kapcsolatok kialakításával már a tervek koncepciójánál ott lenni, és részt venni a legkorszerűbb műszaki megoldások terjesztésében. Cél a magyar épületgépészet színvonalának emelése és a kivitelező, viszonteladó partnerek piaci lehetőségeinek növelése a projekteken való szoros együttműködéssel.

A 25 éves magyar képviselet vezetői, családtagjai, kollégái vendégeként a rendezvényen résztvett 70 tervezőmérnök, beruházó és kivitelező kolléga. Az esemény rangját emelte, hogy ott köszönthettük Nagy Gyulát a Magyar Mérnöki Kamara első épületgépész elnökét, Gyurkovics Zoltánt a MMK Gépésztagozatának elnökét, Virág Zoltánt a Budapest Műszaki és a Gödöllői Egyetem címzetes docensét és a Puskás Ferenc Stadion projekt kapcsán az Év Épületgépész Tervezője díj egyik díjazottját, Virág Zsoltot is.

Nagy Gyula

Nagy Gyula kiemelte az eseményen, hogy milyen fontos ebben a gyorsan fejlődő világban az, hogy a tervezők folyamatosan tanuljanak, napra kész információkkal rendelkezzenek a tervezendő rendszerekről, berendezésekről. Elérjék gyorsan és hatékonyan az információkat akár személyes, akár írásos vagy elektronikus formában. Ebben jó partnerekre, beszállítókra és például ilyen rendezvényekre van szükség. Beszélt arról is, hogy elsődleges fontosságú egy beruházási folyamat során a megfelelő kompetenciák tisztázása, a tervező és kivitelező  felelőssége, szerepe a végső műszaki tartalom kialakításban szakmai, anyagi és felhasználói igény szempontjából.

Gyurkovics Zoltán, aki napi szinten foglalkozik szakmai képzések szervezésével, szintén a személyes kapcsolatok, a gyors segítség és az első kézből kapott hiteles információk fontosságáról beszélt. A tervezői társadalmat túlterheltség jellemzi, főleg a mai időkben, így nagyon hatékonyan kell megtalálni az együttműködési lehetőségeket. Külön örült annak, hogy 2 évvel ezelőtt személyesen is ellátogathatott az olaszországi Galletti gyárba, mely szintén egy nagyon fontos eszköze a hiteles információk, benyomások megszerzésének.

Tóth Attila, Galletti termékmenedzser a hazai széleskörű referenciákról bemutatott előadását követően Kőhalmi Ferenc kétszeres világbajnok bűvész showműsora és az olasz konyha remek ételeinek, borainak megkóstolása tette az estét emlékezetessé és kellemessé.

Kőhalmi Ferenc

Az estébe nyúló szakmai és baráti beszélgetések mellett a budapesti panoráma élményével is gazdagodhattak a résztvevők.

Az eseményről szóló kisfilmet alább tekintheti meg:

További információk a gyárról és a termékekről: www.galletti.hu

Tóth Attila – Columbus Klímaértékesítő Kft.

Columbus KlímaGallettiRendezvény

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul