e-gépész online szaklap

Tewis Smart Systems S.L. a Daikin tulajdonában

| | |  0 | |

Tewis Smart Systems S.L. a Daikin tulajdonában

A Daikin cégcsoport tovább fejlesztette üzleti profilját, integrált hűtési megoldásokat biztosítva az élelmiszer-kiskereskedelem számára.

Daikin Europe N.V a Zanotti S.p.A. leányvállalatán keresztül 2018. év elején megvásárolta a Tewis Smart Systems S.L (Tewis) vállalatot. A Tewis Spanyolországban vezető szerepet tölt be az általános és egyedi igényekre szabott hűtési megoldások területén.

A Zanotti S.p.A által megkötött megállapodás szerint az összes vállalati részvényt megvásárolták.

A Tewis vezető vállalat hűtőrendszerek tervezésében és kivitelezésében. Amellett, hogy kiváló szakértelemmel rendelkezik a vezérlések (és a monitorozás) személyre szabásában, a Tewis átfogó megoldásokat kínál a hűtési és klimatizálási alkalmazásokhoz. A Tewis az elmúlt években számos CO2 hűtési rendszert fejlesztett ki, és hosszú távú kapcsolatokat épített ki jelentős spanyol és portugál élelmiszer-kiskereskedőkkel. Célkitűzésük és filozófiájuk, hogy kiváló megbízhatóságot nyújtsanak, és jelentős energiamegtakarítást érjenek el az ügyfélkörük számára.

A csapat átfogó tapasztalattal és ismeretekkel rendelkezik a kivitelezés, hűtés, felügyelet és az elektronikus vezérlések programozása terén. A Tewis ezzel a széles körű tudással innovatív módon képes kezelni a projekteket. A Tewis személyre szabott támogatással nyújt útmutatást az ügyfelek részére a legjobb megoldás kiválasztásához és megtervezéséhez, minden alkalmazás esetén.

A Tewis üzleti tevékenységet főként Spanyolországban és Portugáliában végez. Így a valenciai Zanotti Smart Solutions létesítményeit használják a CO2 és egyéb hűtőközegekkel működő berendezések gyártására. A Tewis a vezérlési platform vonatkozásában több beszállítóval is együttműködést folytat. Ugyanakkor a Zanotti S.p.A is megállapodást kötött a Zanotti Smart Solution vállalattal, mely alapján megvásárolta a fennmaradó érdekeltséget a Zanotti Smart Solution-ban.

Ezzel a vásárlással a Daikin a Zanotti leányvállalatán keresztül újabb fontos lépést tett hűtőgéppiaci pozíciójának erősítése érdekében. A Daikin tovább szeretné fejleszteni és nemzetközi szintre szeretné emelni a Tewis filozófiáját a lehető legmagasabb szintű szinergiát elérve a meglévő Daikin értékesítési szervezeteken keresztül. A Daikin célkitűzése, hogy helyi hűtőgépipari csapatát tovább erősítse, és a Tewis tudásbázisát és szakértelmét az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci pozíciója erősítésére maximálisan felhasználja.

Emellett a Tewis CO2 hűtőközeges termékei jól ki egészítik a Daikin/Zanotti R-410A, R-134a stb. közegekkel működő termékkínálatát. Az optimális hűtőközegfajta az adott alkalmazástól, kapacitástól, hőmérséklet-tartománytól és a biztonsági követelményektől függ; így fontos, hogy változatos hűtőközeg-kínálatot nyújtsanak.

„A Daikin vállalattal tökéletesen harmonizál a Tewist is sikeressé tevő vállalati szellem, ipari szakértelem, ügyfélközpontúság, valamint a kulturális értékek. Megnyugtató számunkra, hogy a vállalatot továbbra is a Tewis kiváló vezetősége irányítja, az élén Carlos Momplet úrral. Örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk vele és a csapatával a kreatív megoldások kifejlesztésében és az üzleti tevékenységeink továbbfejlesztésében. - mondta Mr. Umamoto, a Daikin Europe. N.V alelnöke.

Daikin

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul