e-gépész online szaklap

Látogatás a Galletti cégcsoportnál

2018. július 4. | támogatott cikk | |  0 |

Látogatás a Galletti cégcsoportnál

A többéves hagyományt folytatva 2018. június 3–6. között tervezők, szakmai partnerek kíséretében a magyarországi Galletti képviselet ismét látogatást tett Olaszországban, a GALLETTI és a CETRA gyárban Bologna mellett, illetve a HIREF-ENEREN-HIDEW gyárban Padova mellett.

A remek vendéglátáson és kellemes turisztikai élményeken felül részletes betekintést kaphattunk a Galletti cégcsoport fejlett gyártástechnológiájába, új fejlesztéseibe. Köszönjük minden résztvevőnek a kitartó érdeklődést, reméljük a jövőben is lehetőségünk lesz hasonló nagyszerű utak szervezésére!

A cégcsoport 6 gyártóüzemből és 10 vállalatból áll, amelyek összesen több mint 450 embert foglalkoztatnak. A Galletti termékeire jellemző a legmodernebb dizájn, élvonalbeli hatékonyság, testreszabott hűtőköri és szabályozási megoldások.

A Galletti S.p.A gyártó üzeme 24.000 m²-en működik. jellemzően komforthűtési-, klímatechnikai berendezéseket gyártanak itt. Ezekívül 600 kW-os tesztlaboratórium, irodák, készáru-, félkész áru- és alkatrész raktárak találhatóak itt. A Galletti minden termékét, a legkisebb készülékektől a legbonyolultabb hűtőkig, szigorú átvételi eljárásnak vetik alá a gyártósor végén (működés, biztonság, műszaki jellemzők)

A Galletti maga végzi a hőcserélő-gyártást, a lemezmegmunkálást, a szoftverfejlesztést. Az automata alkatrészraktár, számítógép programozott lemezmegmunkáló és szerelőrobot még gyorssabb és precízebb működést eredményez.

Egy 800 m²-es területen találhatóak a cég laboratóriumai: kaloriméterek, zengőszobák, aerodinamikai szélcsatornák, elektromos tesztelő berendezések biztosítják a termékek műszaki jellemzőinek folyamatos ellenőrzését, ezzel garantálva a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek való megfelelést. A jó minőségű eredmény a legjobb anyagok kiválasztásánál kezdődik, a hatékonysági követelményeket alapján optimalizált gyártási folyamattal folytatódik, az EUROVENT megfelelőségi jelölések a minőséget, a hőleadási teljesítményt, az alacsony fogyasztást és zajkibocsátást bizonyítják tényszerűen. A Galletti minden gyártási és tervezési folyamata rendelkezik ISO 9001 minősítéssel és a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági intézkedések pedig OHSAS 18001:2007 minősítéssel.

A Galletti Cégcsoport az utóbbi években egy radikális fejlesztési és növekedési tervbe vágott bele, melynek következtében a harmadik legnagyobb európai fan-coil gyártó és a piac egyik legaktívabb szereplője lett.

Meglátogatott üzemek

  • Galletti S.p.A. – Bologna- Bentivoglio: A lakossági klímatechnikai szektor nagy múltú cége, a fan-coilok területén piacvezető. Folyadékhűtőket, valamint hőszivattyúkat is gyárt. Itt készül az ismert ESTRO, UTN és PWN fan-coil sorozat, az új VIPER, SCX és BCX folyadékhűtő és hőszivattyú sorozat 600 kW teljesítményig, az MPE - MPED kis folyadékűtő sorozat 76 kW-ig illetve AREO termoventilátor család is. Bemutatkozott az fan-coilok korszakalkotó új generációja: az ART-U aluminium burkolatos dizájn fan-coil is 10 cm mélységgel, inverteres motorral, illetve az idén induló EvitecH injektoros kompresszoros teljes éves hűtő-fűtő hőszivattyú család 50-180 kW-ig
  • Cetra Srl – Bologna- Altedo: Évtizedek óta gyárt és forgalmaz központi légkezelő berendezéseket 120 000 m³/h légszállításig és az RPE hővisszanyerő kislégkezelőket a lakossági és ipari klímatechnika területén is 7000 m³/h-ig, 90% feletti hatékonysággal. A cégcsoport lemezmegmunkáló üzeméből kerül ide a szükséges lemezprofil, mely saját poliuretán habosító berendezésben kerül kitöltésre az akár 60 mm vastagságú szigetelt oldalpanelhez. Különleges orvosi- és élelmiszeripari alkalmazásokhoz saválló sarokmentes kivitelek, hőhíd-mentes kivitelek, illetve tűzálló ásványgyapot szigetelésű panelek is készülnek itt. A gyár irodáinak hűtését-fűtését egy különleges talajszondás inverteres hővisszanyerős rendszer biztosítja, illetve hővisszanyeréssel az üzemben a habosításhoz szükséges hőt is.
  • HiRef S.p.A. – Padova – Tribano. Magas technológiai színvonalú megoldásokat forgalmazó, rendkívül innovatív cég, amely az ipari és kereskedelmi szektorban precíziós légkondicionálókat, a lakossági szektorban pedig egyedi igények szerint gyártott készülékeket kínál. Itt készülnek a vízhűtéses berendezések 800 kW-ig, a léghűtéses LSE sorozat 1200 kW-ig, a Freecooling technológiás illetve a teljes hővisszanyerős multifunkciós berendezések. Itt kerül összeszerelésre a CETRA Rooftop sorozata 70 kW-ig, illetve egyedileg nagyobb méretben is. A gyáron belül található az ENEREN talajszondás hőszivattyúkkal foglalkozó cég illetve a HIDEW párátlanító gyár is. Itt található a cégcsoport saját kutatás fejlesztés és tesztrészlege is, ahol többek között az új termékek, az egyedi vevői igényű gyártmányok, szoftverek és gyártási technológiák kerülnek megtervezésre egy tekintélyes létszámú mérnöki csapat révén.

Emilia-Romagna tartomány az olasz gasztronómia központja

A kimerítően részletes műszaki-szakmai program mellett nem maradhatott el Olaszország ételeinek, italainak megkóstolása, Bologna építészeti csodáinak megtekintése sem. Maranello-ban a Ferrari múzeum különleges élmény volt az autók kedvelőinek. Solignano di Castelvetro-ban megismertük az igazi Modenai balzsamecet készítésének rejtelmeit, illetve Formigine-ben egy farmon a 36 hónapig érlelt Parmiggiano Reggiano sajt készítésébe nyerhettünk bepillantást. Monte San Pietro szőlőhegyén pedig egy kellemes borkóstoló várt minket, klasszikus olasz vacsorával. Programunk Velencében zárult egy kellemes délutáni városnézéssel és esti hajózással.

További információk a gyárról és a termékekről: www.galletti.hu

Columbus KlímaGalletti

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul