e-gépész online szaklap

Vízkezelési megoldások szállodák részére

Vízkezelés, mint a szolgáltatáshoz hozzáadott érték

2018. június 14. | támogatott cikk | |  0 |

Vízkezelési megoldások szállodák részére

A szállodaipar részére átfogó vízkezelési megoldások léteznek. A szobákban, fürdőszobákban, a wellness részlegen vagy épp a mosodában számtalan lehetőség nyílik arra, hogy emeljük némi „extrával” a nívót. Lássunk néhány tippet, hogy a kiváló minőségű víz hogyan járul hozzá – kereskedelmi, gazdasági szempontból - a vállalkozás sikeréhez, és a vendégek jó közérzetéhez. 

Szállodai szobák és fürdőszobák

A fürdőszobák esetében fontos gazdasági szempont, hogy lágy víz használatával, a takarításához kevesebb vegyszer és idő szükséges. Az eredmény az üveg zuhanykabinoknál a leglátványosabb, hisz azok keményebb vízzel érintkezve könnyen válnak vízkőfoltossá, takarításuk nehézkes. Lágy víz használatával a vízkő okozta durva foltok megszűnnek, a takarítási idő pedig lecsökken. 

A legionella baktérium okozta megbetegedések megelőzése érdekében 2016. február 4-én életbe lépett új jogszabály, egy sor előírás betartására kötelezi a szállodákat is.

Jogosan, hisz a baktérium minden vízben előfordulhat, a legfőbb fertőzőforrása pedig a zuhanyzók. Mivel fertőzés esetén, a tisztítás 2-3 hónapig tarthat, - és mivel egy többhetes zuhanyzási tilalom elrendelése jelentős anyagi és erkölcsi károkat okozhat a szálloda életében -, fontos előre gondoskodni a kórokozó elleni védelemről. 

BWT B-SAFE biztonsági ultraszűrőt a legionella elleni védelemre fejlesztették ki és kifejezetten zuhanyzókra tervezték. Az ultraszűrő mechanikai alapon, vegyszermentesen távolítja el a vízből a baktériumokat. A BWT által kezelt fürdővíz nemcsak a legionella és egyéb kórokozóktól védett, de a selymes lágy vízben való tusolás hatása páratlan élmény. 

A szállodai szobák hasznos része lehet még a Magnezium Mineralizer vízszűrő kancsó is. A Mg2+ technológiának köszönhetően, magnéziummal dúsított, különleges íz élményt élhet át a kedves vendég. Mivel a kancsó bármikor újratölthető, a PET palackokkal való folyamatos bajlódás megszűnik. Így amellett, hogy pénzt spórolunk, hozzájárulhatunk a környezetünk védelméhez is. 

Tippek a BWT-től: 

Mosoda

A szálloda- és vendéglátóiparban a munkaruházat, az asztalterítők, szalvéták, ágyneműk és törülközők több tonnányi mosnivalót jelentenek évente. Közismert, hogy a lágy vízben való mosás esetén a ruhák megőrzik puhaságukat, a szükséges mosószer mennyisége csökken, a mosási hatékonyság pedig nő. A mosás energia-, víz- és mosószer fogyasztás szempontjából történő optimalizálása jelentős költségmegtakarítást eredményez. 

Konyha, étterem, bár

A lágyított és sótlanított víz a legszigorúbb követelményeknek is megfelel. Megvédi a berendezéseket a vízkőlerakódástól, eltűnteti a foltokat a tányérokról, poharakról és evőeszközökről, csökkenti a szervizelési költségeket és növeli a mosogatógépek, kávégépek, gőzsütők és vízforralók teljesítményigényét. A lágy víz segítségével a mosószereken is spórolhatunk, a szárító- és fényezőszereket is beleértve, így a konyha idő- és energiatakarékossá válik. 

A vendéglátásban az ételek és italok kiváló minősége, íze, élvezeti értéke döntő szerepet játszik. Mind a kávé mind a tea közös jellemzője a 97-98%-os víztartalom, ezért nem mindegy, milyen vizet használunk ezekhez az italokhoz. A kávé és a tea élvezeti értékét jelentősen befolyásolja a víz minősége, ezért mindig friss, tiszta és lehetőleg lágy vizet használjunk! 

A vendéglátóipar szereplői számára kifejleszttet BWT Water + More termékcsalád is ezen irányelvek alapján született. A W+M esetében egy olyan praktikus és egyszerűen használható termékcsalád megalkotása volt a cél, amely lehetővé teszi, hogy optimális minőségű vizet nyerjünk bármely vezetékes vízből, a megfelelő patron használatával. Ezáltal nemcsak a kávégép védelmét biztosítjuk, hanem a szűrt vízzel főzött kávé, tea vagy kakaó élvezeti értékét is növeljük. 

BWT W+M BESTMAX Premium, úttörő innovációként magnéziumot ad a vízhez, miközben részlegesen lágyítja azt. A legtöbb barista és kávéguru előtt nyílt titok, hogy a kávé rejtett tartalékait magnéziummal lehet előcsalogatni, ezáltal teljesedik ki íz és illat, a kávé magával ragadó esszenciája. A magnéziumban gazdag víz fogyasztása önmagában is javasolt, mert szennyeződésektől, íz- és illatrontó anyagoktól mentes, kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmával pedig igazi élvezetet nyújt az egészséges, friss vízre szomjazók számára 

Teljes körű csomag a BWT-től konyhák számára: 

Szállodai recepció, fogadótér és irodák

Sok vendég nagyra értékel egy pohár friss, hideg ivóvizet szaunázás, sportolás után, vagy épp a szállodába érkezéskor. A szállodáknak a BWT lehetőséget biztosít ivóvíz adagoló automaták alkalmazására. A BWT AQA drink vízadagoló egyszerűen telepíthető: a vízvezetékrendszerre csatlakozik, és egy gombnyomásra hideg vagy meleg szénsavmentes, illetve hideg szénsavval dúsított vizet ad.

Az emberi test magnézium szükséglete 300 mg, és növekedésben lévő szervezet számára még ennél is több szükséges. Mindez alapvető fontosságú a szív- és érrendszer, a szellemi teljesítőképesség valamint az izmok védelme érdekében. Az innovatív BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő használata több szempont miatt indokolt. A rendszer amellett, hogy biztosítja napi magnéziumszükségletének akár 20%-át*, gazdaságos is, hisz 1 liter magnéziummal dúsított csapvíz kedvezőbb áron elérhető, mint 1 liter palackozott víz! 
*Függ a nyers víz vízkeménységétől és az elfogyasztott víz mennyiségétől. 

Tippek a BWT-től: 

BWTVízkezelésVíztisztítás

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul