e-gépész online szaklap

A Daikin bemutatja oldalfali új klímaberendezését, a Stylish-t

| | |  0 | |

A Daikin bemutatja oldalfali új klímaberendezését, a Stylish-t

A Daikin Stylish egy vadonatúj dizájnt képviselő és egyedi szolgáltatásokat kínáló új, oldalfali légkondicionáló egység. Napjainkban a legtöbb vásárló olyan légkondicionálót keres, amely a legjobb teljesítményt és a kiváló dizájnt kombinálja. A Stylish ebben tökéletes egyensúlyt teremt. Nevéhez hűen ez az elegáns készülék úgy egészíti ki az épületek belső terét, hogy közben kiváló teljesítményt és hatékonyságot kínál.

Kiváló hatékonyság

A Stylish-t kimagasló teljesítménye különbözteti meg a versenytársaitól: a készülék a dizájn szegmensben a legmagasabb hatékonyságot kínálja, A+++[1] besorolást kapott a fűtés és hűtés tekintetében egyaránt. Az innovatív oldalfali egység létrehozásához a Daikin saját, speciális technológiát használ, amellyel biztosítja a legjobb teljesítményt és a megbízható működést. Sőt, az R-32 hűtőanyag használata magasabb fokú energiahatékonyságot és kisebb környezetterhelést jelent.

Intelligens és hatékony dizájn

A Stylish megőrzi diszkrét báját: a mindössze 798 (h) × 189 (sz) × 295 (m) mm méretű készülék ebben a piaci szegmensben a legvékonyabb és legkisebb beltéri egység. A felhasználó három szín közül választhat: fehér, ezüst és feketeakác. Üzemelés közben a burkolatpanel a készülékházzal párhuzamosan mozog, és tökéletesen illeszkedik a belső helyiségek dizájnjába. Ez a funkció javítja az egység hatékonyságát, s emellett megőrzi annak diszkrét, stílusos megjelenését. A lekerekített sarkok fokozzák a készülék általános esztétikai vonzerejét.

Egy pillantás a Stylish technológiára

A Stylish újonnan tervezett ventilátort használ, hogy alacsonyabb zajszint mellett magasabb szintű energiahatékonyságot biztosítson a légáramlás optimalizálásával.

A hangszóródás és a zajcsökkentés az új ventilátordizájnnak köszönhető

A magasabb energiahatékonyság eléréséhez a Daikin olyan új ventilátorokat tervezett, amelyek hatékonyan működnek a Stylish kompakt méretei ellenére is. A ventilátor és a hőcserélő együttesen kimagasló energiahatékonyságot érnek el, de a készülék csupán olyan zajszinten üzemel, amelyet a lakásban tartózkodók alig hallanak. 

A Stylish a vonzó dizájnt kiváló funkcionalitással párosítja: kiemelkedő légáramlás-szabályozás, valamint hűtés- és páratartalom-szabályozás garantálja a levegő komfortérzetet biztosító áramlását az egész helyiségben.

Optimalizált légáramlás a tökéletes komfortért

A Stylish különleges kialakítású terelőlapokkal idézi elő a Coanda-hatást, és optimalizálja a légáramlást a komfortérzetet nyújtó klíma érdekében. A különleges kialakítású terelőlapok kialakításával a célzottabb légáramlás jobb hőmérséklet-eloszlást tesz lehetővé az egész helyiségben. Ez a következőképpen működik: a Stylish annak alapján határozza meg a légáramlási mintát, hogy a helyiséget fűteni vagy hűteni kell. Ha a Stylish fűtési üzemmódban működik, akkor két terelőlap a levegőt lefelé irányítja (függőleges légáramlás). Hűtés üzemmódban a terelőlapok a levegőt felfelé terelik (mennyezeti légáramlás). A két különböző légáramlási minta létrehozásával a Stylish kiküszöböli a huzatot, és stabilabb, a helyiségben tartózkodók számára komfortosabb szobahőmérsékletet biztosít.

A Coanda-hatás két különböző légáramlási mintát hoz létre attól függően, hogy fűtési vagy hűtési üzemmódban használja a Stylish egységet. A felső képen a Coanda-hatás hűtési üzemmódban (mennyezeti légáramlás) látható, míg az alsó képen a Coanda hatás fűtési üzemmódban (függőleges légáramlás) tekinthető meg.

A Grid Eye szenzor gondoskodik a stabil szobahőmérsékletről

A Stylish a nagyobb komfortérzetet nyújtó klíma megteremtése érdekében Grid Eye szenzort használ a helyiség felületi hőmérsékletének érzékelésére.

A Grid Eye szenzor a helyiségben a felszíni hőmérsékletet úgy méri, hogy a felületet egy 64 négyzetből álló rácsra osztja fel.

A pillanatnyi szobahőmérséklet meghatározása után a Grid Eye szenzor a levegőt egyenletesen oszlatja szét a helyiségben, mielőtt olyan légáramlási mintára kapcsolna át, amely a meleg vagy a hideg levegőt a megfelelő helyekre irányítja.

Teljes kényelem a klíma- és a páratartalom szabályozásnak köszönhetően

A komfortérzet nemcsak a beltéri levegő minőségétől vagy hőmérsékletétől függ, hanem a páratartalomtól is. A Stylish különböző beállítások alapján automatikusan szabályozza ventilátorának és kompresszorának működését, hogy megfelelő egyensúlyt teremtsen a helyiség hőmérséklete és páratartalma között. Inverteres technológián alapuló szabályozás felügyeli a hűtés intenzitását, és szabályozza a hőmérsékletet a legközelebbi 0,5 fokos értékre kerekítve. Így a helyiségben a hőmérséklet és a páratartalom mindig kellemes marad.

Friss, tiszta levegő

A Stylish három különböző légszűrő rendszer használatával a lehető legjobb beltéri levegőminőséget biztosítja. A titán apatit szagtalanító szűrő leköti a levegőben lévő porrészecskéket és káros szerves vegyületeket, valamint eltávolítja többek között a dohány és a házikedvencek szagát. Az ezüst légtisztító szűrő képes kiszűrni a a pollen és az atkák 99%-át. A Flash Streamer lebontja a vírusokat, a baktériumokat, a rossz szagokat és az allergén anyagokat.

A kimagasló komfortérzet, teljesítmény és hatékonyság biztosítására tervezett Stylish készülék egy elegáns, diszkrét légkondicionálási megoldás, amely egyedi színkínálatával és textúráival könnyen illeszkedik bármilyen belső térbe.

Intelligens klímaszabályozás bárhonnan

Bárhol is jár, a Daikin Online szabályozónak köszönhetően – amely már szokványos tartozéknak számít – a Stylish sorozat minden funkciója okostelefonnal vezérelhető. Mindössze egy WLAN-kapcsolatra és az ingyenes Daikin Online Controller alkalmazásra van szüksége ahhoz, hogy tökéletes klíma várja az otthonában. Az alkalmazás, amelynek fontos szerepe van a Stylish kimagasló hatékonysági értékeinek szempontjából, betekintést nyújt az egység energiafogyasztásába.

A Daikin Europe N.V. rövid bemutatása

A Daikin Europe N.V. a légkondicionálók, a fűtési rendszerek és a hűtőberendezések egyik legnagyobb európai gyártója, Európa-szerte mintegy 5.500 alkalmazottal és jelentős gyártó 

létesítményekkel rendelkezik Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Olaszországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban. Globálisan a Daikin a termékfejlesztéssel kapcsolatos úttörő hozzáállásáról, a páratlan minőségről és az integrált megoldások sokoldalúságáról ismert. A fűtő-, légkondicionáló és hőszivattyús rendszerek tervezésében és gyártásában több mint 90 éves tapasztalattal rendelkező Daikin piacvezető a hőszivattyús technológia terén.

További információ: 
Pécsi István
lakossági értékesítési csoportvezető
Tel.: +36 1 464-4505
E-mail: pecsi.i@daikin.hu
www.daikin.hu


[1] a 20-35 osztályban. LOT 10: energiaosztály A+++-tól D-ig

DaikinKlímatechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul