e-gépész online szaklap

Beszámoló a VII. Országos Klíma- és Vállalkozásfejlesztési Konferenciáról

| | |  0 | |

Beszámoló a VII. Országos Klíma- és Vállalkozásfejlesztési Konferenciáról

Mintegy 250 résztvevővel, szakmai előadásokkal, termékbemutatókkal és szórakoztató programokkal nyitotta meg a szezont a VII. Országos Klíma- és Vállalkozásfejlesztési Konferencia Galyatetőn, a főszervező Columbus cégcsoport vendégei és partnerei megelégedésére.

A rendezvény házigazdája Rákóczi Ferenc, az ismert rádiós és tévés műsorvezető volt, aki az előadások előtt, között szórakoztatta, lelazította a résztvevőket. Szükség is volt a felfrissülésre a rengeteg információ és gondolatébresztő előadások között. Az előadások végén a résztvevők okostelefonos applikációra fejlesztett kvízjátékkal tesztelhették figyelmüket. A játékosok között egy 4*-os wellness szállodába szóló utalvány is gazdára talált, már csak ezért is megérte figyelni.

A 2018-as és 2019-es év vállalkozásfejlesztési lehetőségeiről és kihívásairól a Columbus cégcsoport tulajdonosait képviselve, Váradi György beszélt. Olyan súlyos kérdésekről esett szó, mint a termék és szolgáltatás portfólió kialakítási stratégiák, a marketing fontossága adott gazdasági környezetben és például az ügyviteli rendszerek előnyei és hátrányai. Meglátásai hasznos iránymutatást adhatnak a résztvevőknek, hisz a Columbus Klíma cégcsoport a hazai klímatechnológiai piac meghatározó vállalkozása. Amerikai, japán, német, olasz és kínai kapcsolataiknak köszönhetően stabil és sokoldalú választékot kínálnak, nemzetközileg elismert színvonalú műszaki háttérrel és szervizszolgáltatással.

Kovács László, a Columbus Klíma szervizvezetője az egyik legforróbb témáról, a hűtőközeg piac átalakulásáról és az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről beszélt. Előadásában kitért a hűtőközeg-árazás és -kezelés szükséges változtatására és az ajánlott műszaki újításokra, amelyekkel a szakma szereplői továbbra is magas színvonalon, meghibásodásmentesen telepíthetik a készülékeket.

A rendezvényen a szakma nemzetközi képviselői is értékes információkat osztottak meg. A nagymúltú, innovációiról ismert Galletti részéről Enrico Monticelli és Daniele Tagliaventi tartott előadást a termékfejlesztési irányokról. Tóth Attila termékmenedzser, mérnök-értékesítő segítségével bemutatták a mindössze 10 cm mélységű, design-burkolatokkal elérhető Art-U fan-coilt, összevetették a piacon elérhető EVI kompresszoros hőszivattyúk műszaki paramétereit és a kompakt folyadékhűtők és hőszivattyúk paramétereit is vizsgálták.

A Fujitsu düsseldorfi központjából Sascha Leder és Robert Paukovic Lánczi János Fujitsu termékmenedzser, mérnök-értékesítő segítségével mutatta be az átfogó innovációs stratégiát, a Fujitsu 2018-as és 2019-es újdonságait a splitklímák, VRF és Waterstage rendszerek terén.

A Fisher márka is bemutatta újdonságait, mert bizony a márkát fémjelző extra funkciók idén is bővülnek. Markesz Zoltán mérnök-értékesítő bemutatta az új, R32-es oldalfali splitklímákat: az A+++ hűtési- és A++ fűtési energiaosztályú Nordicot, a -22 °C-on is megbízhatóan fűtő Comfort Plust és a megújult Fisher portfóliót.

A technológiai délelőtt után könnyedebb témával folytatódott a konferencia. A marketing támogatásról Szeidl Tamás, a Columbus cégcsoport marketing és logisztikai vezetője beszélt. Márkaépítés, on-line jelenlét és a partnerek számára elérhető extra támogatások rendszere kaptak nagy hangsúlyt. Ezt követte az árpolitikáról és a gyors reakciók fontosságáról tartott előadás Horváth Szabolcstól, a Columbus cégcsoport értékesítési vezetőjétől.

A tartalmas konferencia után a csodálatos galyatetői környezetben és a wellness részlegen lazíthattak a résztvevők. Az program koránt sem ért véget. Az ünnepélyes megnyitót követően zártkörű gálavacsorán vettek részt a vendégek. A szórakoztató programok között szerepelt Gájer Bálint zenés műsora, de volt koktélbár, kaszinó és mindenkit bevonó őrületesen izgalmas nyomozó játék is.

Ilyen indítás után vágnak a résztvevők a 2018-as évnek. A szakmai felkészültség, konzultációs és a kapcsolatépítési lehetőségek tárháza is bizonyította a szervező Columbus cégcsoport profizmusát, melyre egész évben számíthatnak a klímás szakemberek.

Columbus Klíma

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul