e-gépész online szaklap

Biatorbágyon zajlik az EuroSkills 2018 nemzeti döntője

2018. március 28. | e-gépész | |  0 |

Biatorbágyon zajlik az EuroSkills 2018 nemzeti döntője

2018. március 28-án, szerdán vette kezdetét az EuroSkills 2018 – szakmák Európa Bajnoksága verseny, víz, gáz és fűtésszerelő (Plumbing and heating) szakmájának kétnapos nemzeti döntője Biatorbágyon, a Weishaupt Hőtechnika Kft. telephelyén, ahol fiatal szakemberek versenyeznek, hogy eldöntsék, ki képviselheti majd hazánkat az idén szeptemberben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn. 

A szeptember 26-28-ig zajló budapesti nemzetközi döntőn 39 különböző szakma 28 országból érkező versenyzői mérhetik majd össze tudásukat.

A jelenlegi bajnokságon az épületgépészek válogatója egy elméleti tesztel kezdődött, ami után a legjobb négy eredményt elért fiatalember jutott tovább a gyakorlati megmérettetésre, holnap délutánra pedig az is elválik, ki képviseli majd országunkat a Budapesten megrendezendő szeptemberi döntőben.

A feladatok elsősorban a csőszerelésről szóltak és szólnak, melynek keretein belül négy különböző alapanyagból, funkciók szerinti megkülönböztetésben kell egy megadott terv alapján elvégezni a szerelést. Mindezek után egy szakmai zsűri választja ki a győztest, aki több hónapos továbbképzéssel készülhet fel a döntőre.

A versennyel párhuzamosan a szervezők szakmai oktatásokat, termékbemutatókat, valamint terméktanácsadást is tartanak, így nem csak a szurkolás, hanem önmagunk továbbképzése miatt is érdemes kilátogatni a versenyre!

EuroSkills

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul