e-gépész online szaklap

Sikeres volt a Columbus Klíma villanyszerelési tanfolyama

| | |  0 | |

Sikeres volt a Columbus Klíma villanyszerelési tanfolyama

Villanyszerelési tanfolyam klímaszerelőknek címmel rendezett oktatást a Columbus Klíma, melyen több mint 60 fő vett részt.

A tanfolyam – melyet február 28-án tartottak a Lurdy Házban – számos érdekes és fontos tudnivalóra hívta fel a figyelmet, miszerint manapság is gyakran találkozni még olyan épületgépész kivitelezővel és klímaszerelővel, akik villanyszerelést is végeznek – villanyszerelői végzettség nélkül.

A nap folyamán két előadást hallgathattak meg az oktatáson résztvevők: Rátai Attila a villanyszerelésről beszélt, Vántsa Attila pedig a Testo-műszerekről.

Rátai Attila villamosmérnök, műszaki felügyelő (Budapest Főváros Kormányhivatala Mérésügyi és Műszaki Bizottsági Hatósága) a villanyszerelés jogi hátterére és buktatóira hívta fel a figyelmet, illetve érintette a következő témákat is: ÉV-mérés szükségessége, ki végezhet ilyet, milyen papírok szükségesek ahhoz, hogy a hatóságok ne büntethessenek, hogyan kell jól bekötni a berendezéseket, hogyan méretezzük a vezetékeket, illetve milyen alapvető és részletes szakmai követelményeknek kell megfelelni a munkavégzés során.

Vántsa Attila, aki a Testo-műszerek szakértője, bemutatta a hűtéstechnikai műszereket, okos mérési megoldásokat és az okosérzékelőket, valamint beszélt a klímaszerelési műszerekről is.

Mindezekkel azért is nagyon fontos tisztában lenni, mert ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha valaki fel akar szereltetni egy bojlert, akkor hívnia kell egy víz- és egy villanyszerelőt is, hiszen papíron egyik sem végezheti el a másik munkáját. Ha egy klímaberendezés elektromos hálózatba való kötéséről beszélünk, szintén számos jogosultsággal szükséges rendelkeznie a munkát végző szakembernek.

A tanfolyamon résztvevő klímaszerelők egyöntetű véleménye volt, hogy nagyon hasznos és élvezetes előadások hangoztak el. Végezetül idézzünk néhány véleményt, amelyet a hallgatók fogalmaztak meg:

"Én tanultam a villanyszerelést, de a tanárok sose tudták ilyen jól elmondani.”
"Kétféle ütést kaphatsz egy szerelés során: áramütést vagy utána jogi KO-t! Itt megtanultuk mindkettő elkerülését!"
"Ezzel a tudással sok felesleges kiadástól menthetjük meg a céget!"

www.columbus-klima.hu

Columbus KlímaOktatás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul