e-gépész online szaklap

A Mart Kft. cáfolja a költségvetési csalás elkövetését

2018. március 6. | e-gépész | |  0 |

A Mart Kft. cáfolja a költségvetési csalás elkövetését

A Mart Kft. mindig a jogszabályi előírások betartásával, a tisztességes piaci magatartás elveinek megfelelően működött és nem végzett olyan tevékenységet, amely a magyar gazdaságot megkárosította volna - írta a VGF-hez eljuttatott közleményében a Mart Kft.

A Mart Építőipari Kereskedelmi Kft. csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be február 28-án, amellyel a bíróság további döntéséig fizetési haladék illeti meg. Sajtóinformációk szerint a NAV áfacsalási ügyben nyomoz a cégnél.

Az alábbiakban Mart Kft. VGF szaklapnak megküldött nyilatkozatát közöljük.

Mint, ahogy azt már korábban is bejelentettük, sajnálattal értesültünk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mart Kft. ellen. Ebben az ügyben egy MART alkalmazott gyanúsítottként érintett, akinek sem beszerzési, sem értékesítési, sem pénzügyekkel kapcsolatos feladatai nem voltak. A Mart Kft. határozottan elutasít mindenféle jogsértő magatartást.

Az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága 2018. február 7. napjával zár alá vételt rendelt el a Mart Építőipari Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal szemben.

A MART Kft. a magyarországi építőipari-kereskedelmi piacon történő megjelenése óta mindig a jogszabályi előírások betartásával és a tisztességes piaci magatartás elveinek megfelelően folytatta működését, valamint a magyar gazdaságot bármely módon megkárosító tevékenységet semmilyen körülmények között sem végzett.

Fentiekre tekintettel Társaságunk célja, hogy a zár alá vételre okot adó körülmények mielőbbi tisztázására sor kerüljön, ezért a MART Kft. a fenti helyzet rövid időn belüli lezárása érdekében teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy a zár alá vétel a lehető legrövidebb időn belül feloldásra kerüljön.

Mindezek, valamint a Mart hitelezőinek döntései következtében, egy olyan, a gazdasági életben ismert láncreakció alakult ki, amely szükségszerűvé tette, hogy a társaság az Ideiglenes Fizetési Haladék lehetőségének kérelmével éljen, annak érdekében, hogy a vállalat új alapokon történő reorganizációja során, újra működőképes legyen a piacon.

A vállalat átszervezése új lehetőségeket teremt a Mart Kft. tevékenységének folytatásához és megfelelő működéséhez.

A MART Kft. tevékenységét a jelenleg fennálló helyzetben sem szünetelteti, de az akut helyzetre való tekintettel a vállalat tulajdonosa és vezetése néhány üzlet ideiglenes bezárása mellett döntött.

Cégünk továbbiakban is elkötelezett az iránt, hogy a Partnerei felé vállalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesítse.

Dunakeszi, 2018. március. 5.

Mart Kft.
Wolfgang Hatzl ügyvezető

ÉpületgépészetMartSzakmakörnyezet

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul