e-gépész online szaklap

PAKS II. Konferencia: újranyílt a regisztráció!

2017. november 21. | e-gépész | |  0 |

A szervezõk is megdöbbentek milyen nagy érdeklõdést váltott ki az épületgépészek körében a Paks II. konferencia híre. Egy nap alatt megtelt a látogatói regisztráció, így a szervezõk, egyeztetve a helyszínt biztosító BME-vel egy nagyobb elõadótermet választottak. FIGYELEM: új helyszínen a Paks II. konferencia: Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), K épület, I. emelet, 50. terem. Az idõpont (2017. december 1., 13:00-16:00) és a program változatlan. A sokkal nagyobb befogadóképességû helyszín miatt újra megnyílt a regisztráció és lehet jelentkezni a rendezvényre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁLOK!

A Magyar Épületgépészek Napja rendezvénysorozat keretében a VGF és a Magyar Energetika szaklap konferenciát szervez Paks II. témakörében december 1-én, 13 órai kezdettel. A konferencia célja a Paks II. projektben résztvevõ szakemberek bevonásával tisztázni a szakmai kérdéseket és tiszta képet adni a projekt részleteirõl és szakmai kihívásairól.

Mivel a hallgatóság célközönsége épületgépész tervezõkbõl is áll, ezért fontos a projekt kapcsán felmerülõ beruházások épületgépészeti vonatkozása is. A három órás konferencia legfõbb célja célja tájékoztatni és tudást biztosítani az ország legnagyobb energetikai beruházásáról.

A hazai alapenergia-ellátás kérdése az elmúlt években már nem csak a szûk szakmát, de politikai felhangja miatt az egész országot, sõt az Európai Uniót is napi szinten foglalkoztatja. A modern épületgépészeti megoldások, a megújuló energiahasznosító rendszerek elterjedése és “propagandája” térthódított a szakmában, mindeközben nemzetközi és hazai tapasztalatok, statisztikák elemzésével vizsgálják az optimális felhasználást és hatékonyságot. Paks II projekt politikai befolyása miatt sokan féltek véleményt nyilvánítani vagy nem rendelkeztek kellõ tudással, szakirányú ismeretekkel a témában, így a médiából leginkább politikai elemzéseket, hatásokat ismertünk meg eddig, a szakmai érvek helyett.

A VGF szaklap és a Magyar Energetika kiadója fontosnak érzi egy ilyen hatalmas hazai energetikai beruházás ismertetését, megvitatását, szigorúan politikamentesen, szakértõk bevonásával. Egy ekkora projekt éveken át fog munkát, szakmai kihívásokat biztosítani az épületgépész mérnököknek, kivitelezõknek egyaránt, így nagyon aktuális és releváns, szinte minden szakmai szereplõt érintõ kérdéskör.

A konferencia résztvevõi megkapják a Magyar Energetika legfissebb számát, amelyben olvashatók lesznek Dr. Aszódi Attila államtitkár Paks II.-vel kapcsolatos exkluzív cikkei.

Program (13:00-16:00):

•    Általános atomenergia, fizikai alapismeretek (Dr. Czifrus Szabolcs egyetemi docens, BME Nukleáris Technika Tanszék igazgatója)

•    Paks I. üzemideje, termelésének alakulása, átmeneti idõszak és mûszaki megoldások (Dr. Kovács Antal MVM Paksi Atomerõmû Zrt., kommunikációs igazgató)

•    Paks II. projekt szakmai helyzetjelentés (Horváth Miklós Ferenc vezérigazgató-helyettes, Paks II. Zrt.)
-    Paks II. Társaság mûködésének keretei, elõzmények
-    Irányítási keretrendszer és nemzetközi szerzõdések
-    AES 2006 technológia fõbb sajátosságai
-    Paks II. Projekt eddigi eredményei, státusza, jövõbeni tervei
-    Európai Uniós vizsgálatok eredményei (Projekt gazdasági mutatói)
-    Nemzetközi kitekintés
-    Beszállítási lehetõségek, várható erõforrásigények
-    Aktuális feladatok, beruházási terület elõkészítése

•    Kerekasztal beszélgetés, fórum (Moderátor: Szilágyi László, A Magyar Energetika szaklap kiadójának vezetõje)

A konferencián való részvétel ingyenes, de a korlátozott férõhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött. Ha bíztosítani kívánja a részvételét regisztráljon most!

REGISZTRÁLOK!

A szervezõk a programváltozás jogát fenntartják!

Paks II.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul