e-gépész online szaklap

GALLETTI inverteres megoldások fan coil és termoventilátor berendezéseknél

| | |  0 | |

Az egyre szigorodó elektromos motor hatékonysági elõírásoknak megfelelõen a ventilátoros hûtõ-fûtõ hõleadók esetén is technológiai váltás van folyamatban. Új rendszerek tervezésénél érdemes több szempontból is már az újfajta INVERTERES motorral felszerelt hõleadókat választani.

Az INVERTER vezérléssel lehetõvé válik a ventilátor fordulatszám folyamatos szabályozása. Az állandó mágneses (kefe nélküli) motorok nagy elõnye az áramfogyasztás jelentõs csökkenése. A pillanatnyi fogyasztás a hagyományos motorokhoz képest akár 1/3-ára csökken, a teljes rendszerre vonatkozóan pedig átlagosan 50% megtakarítás és az ezzel arányos CO2-kibocsátás-csökkenés is elérhetõ!

Például egy normál parapet fan coil esetén, a hagyományos maximális fix fokozatnak megfelelõ fordulaton, 53 Watt helyett mindössze 19 Wattos pillanatnyi energiafogyasztást jelent az INVERTERES motor alkalmazása.

A DC inverteres technológia folyamatos légmennyiség szabályozást tesz lehetõvé, figyelembe véve a tényleges felhasználói igényeket. Ezáltal jelentõsen csökken a helyiség hõmérséklet-ingadozása a lépcsõzetes fokozatszabályozásnál tapasztaltakkal ellentétben.

Az új technológia közvetlen következménye, eredménye a fan-coil átlagos zajszintcsökkenése is, mely a környezeti igényekkel arányosan változik.

Az INVERTERES technológia elérhetõ lehetõség minden GALLETTI fan-coil típusnál, és AREO termoventilátoroknál. Halk, energiatakarékos, komfortos és huzatmentes alkalmazások, intelligens fokozatmentes vezérléssel, széles mûködési tartománnyal.

Inverteres motorral rendelhetõ többek között a GALLETTI FLAT és FLAT-S, DIZÁJN KONVEKTOR sorozat is.

SZABÁLYOZÁS: Az állandó mágneses kefe nélküli motorok mûködtetése egy 0-10 V kimenettel rendelkezõ MyCOMFORT LARGE, EVO és TED 10 szabályzóval lehetséges.


MyComfort Large

EVO

TED 10

A Galletti inverteres (kefe nélküli motoros) fan coil családot korszerû, élvonalbeli termékké emeli a hõmérséklet, relatív páratartalom és idõprogram alapján történõ szabályozás lehetõsége is. A digitális kimenetek segítségével külsõ rendszerelemek és berendezések is mûködtethetõk a termosztátról (pl. kazán, folyadékhûtõ, fõköri szivattyú ill. cirkulációs szivattyú stb.) További analóg kimenetek állnak rendelkezésre a vízoldali motoros szelepek mûködtetéséhez.

További termék információkhoz kattintson ide!

További információkért keresse a Galletti szakpartnereket!

www.galletti.hu

Tóth Attila

Fan coil

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul