e-gépész online szaklap

Hővisszanyerő gépek és rendszerek a Zehndertől

| | |  0 | |

A Zehnder a 90-es évek közepe óta fejleszti komfort szellőzés eszközeit. A passzívház technológiákban úttörő Paul hővisszanyerőkkel együtt a Zehnder cégcsoport a nyugat-európai piac vezetőjévé vált a 2010-es évekre. Magyarországon 2008-tól működik Zehnder képviselet, a légtechnika termékek 2010-től érhetők el. Mára már több száz működő rendszer bizonyítja a Zehnder magas minőségét és megbízhatóságát Magyarországon is.

A teljes választékot bemutató katalógus itt tölthető le: http://comfosystems.hu/arak-es-katalogus

Most a hővisszanyerő gépek zászlóshajóját, a ComfoAir Q sorozatot szeretném pár szóban bemutatni.

Zehnder ComfoAir Q hővisszanyerők

A ComfoAir Q sorozat három gépnagyságban érhető el (350 – 450 -600 m3/h), entalpia hőcserélővel (páravisszanyerés és hővisszanyerés) illetve normál hőcserélővel (csak hővisszanyerés) felszerelt változatban.

Mindig kiegyenlített légszállítás, mindig magas hővisszanyerési hatásfok

A gépek légszállítását ventilátoronként működő nyomáskülönbség szenzorok vezérlik. A kiegyenlített szellőzésnek köszönhetően a gép mindig a lehetséges legnagyobb hatásfokkal képes működni. A ventilátorok légszállítását a felhasználó négy fokozat közül választhatja ki: távollét- alacsony- normál- magas fokozat. A magas fokozat mindig időzített, időzítés tetszés szerint állítható.

Beüzemelés, távfelügyelet okostelefonnal

A géphez vásárolható Comfoconnect LAN-C eszköz segítségével a hővisszanyerő funkciói távolról is elérhetők, illetve az okostelefon használható távirányító-kezelőegységnek is. A gép beüzemelhető az ingyenes applikáció segítségével.

Kiemelkedő műszaki paraméterek

A ComfoAir Q sorozat az EN13141-7 szerint mért kimagaslóan magas hatásfok értékekkel rendelkezik, nagyon alacsony fajlagos villamos energiafelhasználás és zajszint mellett. Ezek az értékek kategóriájukban a legjobbak, vagy az első három között vannak. Természetesen a berendezések mindegyike rendelkezik passzívház minősítéssel is.

Entalpia hőcserélő

A polimer membrános lemezes entalpia hőcserélő a Zehnder 2012-es fejlesztése, 2013 óta építjük be hővisszanyerő gépeinkbe. Ez a hőcserélő típus alkalmas a téli száraz levegő nedvesítésére, emiatt a téli időszakban nem csökken le kellemetlen mértékben a szobák páratartalma, ha a külső hőmérséklet sokáig fagypont alatti. Ilyenkor ugyanis a levegő abszolút páratartalma is nagyon alacsony. A polimer membrános hőcserélőnk vízzel mosható, így élettartama szinte korlátlan.

Teljes légcsatorna rendszer

A Zehnder kínálatában nagy választékban találhatók a lakásszellőzés légcsatorna rendszertartozékok. HDPE anyagú higiénikus légcsatornánk 75mm és 90mm (külső) átmérőben vásárolható, osztóelemmel (CW-M) és különböző osztódobozokkal (CW-S és CW-D), rácsfogadókkal (TVA-P és CLD-P) együtt. Légcsatornánk tisztítható, belső fóliával védett, a legszigorúbb SKZ minősítéssel rendelkezik. Különleges tulajdonsága, hogy akár 1D-ben is hajlítható. A legtöbb ilyen műanyag légcsatorna 2D sugárban hajlítható. A hajlítási sugárnak nem csak a könnyebb szerelés miatt van jelentősége, hanem a levegő higiénia miatt is. Ha a műanyag csövet túl kicsi sugárban hajlítják meg, akkor a nagyobb sugarú ívén hajszálrepedések keletkeznek, amelyekben idővel megül a por.

Örömmel nyújtunk segítséget tervezőknek, kivitelezőknek.

További információk:
Tóth István
Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet
Mobil: 30-268-7010
www.comfosystems.hu

(x)

SzellőztetésZehnder

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul