e-gépész online szaklap

Fujitsu multisplit klímák 5 és 6 beltéri egységgel

| | |  0 | |

A Fujitsu multisplit termékválasztékában eddig csak a klasszikus, 2-4 beltéris és a 8 beltéris osztódobozos típus szerepelt. Az 5-7 beltéris igényeket is le lehetett fedni a 8 beltéris osztódobozos változattal, de visszajelzések alapján egyre inkább szükség van olyan multisplit klímákra, amelyekkel kedvező áron lehet 5-6 helyiséget hűteni vagy fűteni. Ez az igény leginkább a kis és közepes irodaházak, nagyobb családi házak, üzletek, orvosi rendelők esetében merül fel, ahol a kültéri mérete is fontos szempont az elhelyezési korlátok miatt. A Fujitsu figyelembe vette ezt a kültéri egységek tervezésekor és egy 998x970x370 mm (mag. x szél. x mély.) méretű berendezéssel jött ki idén. A kompakt kialakítás lehetővé teszi szűk helyekre vagy akár erkélyre telepítést. Az új 5 beltéris kültérinek 10 kW, míg a 6 beltérisnek 12,5 kW a névleges hűtőteljesítménye.

A változatos belső építészeti megoldások miatt szükség van arra, hogy egy rendszeren belül különböző típusú beltéri egységek legyenek felszerelve a helyiségek kialakítása és funkciója függvényében. A Fujitsu 6 típuson belül 26 féle beltérivel támogatja a tervezői szabadságot 2-7 kW teljesítményhatárok között. Az oldalfali, kazettás, padlóra állítható, parapet/mennyezeti, slim légcsatornás típusok mellett, a dizájn díjas keskeny LUCA oldalfali beltéri egységek is ráköthetők az új kültéri egységekre.

5-6 helyiség esetén már felmerül, hogy egy központi távszabályzón keresztül az összes beltéri egység egy helyről kezelhető legyen. A központi szabályzó többek között heti ki-, bekapcsolási időzítő programmal, és 10°C-os téli hőmérséklettartási funkcióval is rendelkezik, ami irodáknál, családi házaknál, kereskedelmi épületeknél is hasznos.

A Fujitsu a szerelőknek is kedvez ezekkel a kültérikkel, mert a szerelési, beüzemelési folyamat egyszerűsödik és gyorsul azáltal, hogy egy központi szelepen keresztül a teljes rendszer vákuumolása megoldható.

A Fujitsu hőszivattyús multisplit rendszerei rugalmasan tervezhető, könnyen szerelhető, kitűnő megoldást nyújtanak kis- és közepes irodaházak, családi házak, üzletek, orvosi rendelők hűtésére, fűtésére.

Bővebb információt az alábbi honlapon talál: www.fujitsuklima.hu

Lánczi János

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul