e-gépész online szaklap

Látogatás a Galletti cégcsoportnál 2017 júniusában

| | |  0 | |

2017. 06. 11-15. között tervezők, szakmai partnerek kíséretében a magyarországi Galletti képviselet ismételten látogatást tett Olaszországban, többek között a GALLETTI és a CETRA gyárban Bologna mellett, illetve a HIREF gyárban Padova mellett. A remek vendéglátáson és kellemes turisztikai élményeken felül részletes betekintést kaphattunk a Galletti cégcsoport fejlett gyártástechnológiájába, új fejlesztéseibe. Köszönjük minden résztvevőnek a kitartó érdeklődést, reméljük a jövőben is lehetőségünk lesz hasonló nagyszerű utak szervezésére!

Jelenleg a Csoport 6 gyártóüzemből és 10 vállalatból áll, amelyek összesen több mint 450 embert foglalkoztatnak. Műszaki szempontból a Galletti termékeit megkülönböztető jegyek az energiahatékonyság, a telepítési rugalmasság és az alacsony zajterhelés.

A Galletti S.p.A gyártó üzeme 24.000 m2 fedett területen fekszik és fejlett gyártósorokat, laboratóriumokat, irodákat és raktárakat foglal magába. A Galletti minden termékét, a legkisebb készülékektől a legbonyolultabb hűtőkig, szigorú átvételi eljárásnak vetik alá a gyártósor végén (működés, biztonság, műszaki jellemzők).

A Galletti maga végzi a hőcserélő-gyártást, a lemezmegmunkálást, a szoftverfejlesztést. Az automata alkatrészraktár, számítógép programozott lemezmegmunkáló és szerelőrobot még gyorssabb és precízebb működést eredményez.

Egy 800 m2-es területen találhatóak a cég laboratóriumai: kaloriméterek, zengőszobák, aerodinamikai szélcsatornák, elektromos tesztelő berendezések biztosítják a termékek műszaki jellemzőinek folyamatos ellenőrzését, ezzel garantálva a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek való megfelelést. A jó minőségű eredmény a legjobb anyagok kiválasztásánál kezdődik, a hatékonysági követelményeket alapján optimalizált gyártási folyamattal folytatódik, az EUROVENT megfelelőségi jelölések tanúsítják és a minőséget a hőleadási teljesítmény, az alacsony fogyasztás és zajkibocsátás bizonyítják tényszerűen. A Galletti minden gyártási és tervezési folyamata rendelkezik ISO 9001 minősítéssel és a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági intézkedések pedig OHSAS 18001:2007 minősítéssel.

A Galletti Cégcsoport az utóbbi években egy radikális fejlesztési és növekedési tervbe vágott bele, melynek következtében a harmadik legnagyobb európai fan-coil gyártó és a piac egyik legaktívabb szereplője lett.

Meglátogatott üzemek

Galletti S.p.A. – Bologna- Bentivoglio
A lakossági klímatechnikai szektor nagy múltú cége, a fan-coilok területén piacvezető. Folyadékhűtőket, valamint hőszivattyúkat is gyárt 400 kW teljesítményig. Itt készül az ismert ESTRO, UTN és PWN fan-coil sorozat, az új VIPER folyadékhűtő és hőszivattyú sorozat, az MPE - MPED kül- és beltéri folyadékűtő sorozat illetve AREO termoventilátor család is.

www.galletti.hu

Cetra Srl – Bologna- Altedo
Évtizedek óta gyárt és forgalmaz központi légkezelő berendezéseket 120.000 m3/h légszállításig és hővisszanyerőket a lakossági és ipari klímatechnika területén is 4500 m3/h-ig. A cégcsoport lemezmegmunkáló üzeméből kerül ide a szükséges lemezprofil, mely saját poliuretán habosító berendezésben kerül kitöltésre az akár 60 mm vastagságú szigetelt oldalpanelhez. Különleges orvosi- és élelmiszeripari alkalmazásokhoz saválló sarokmentes kivitelek illetve hőhíd-mentes kivitelek is készülnek itt. A gyár irodáinak hűtését-fűtését egy különleges talajszondás inverteres hővisszanyerős rendszer biztosítja, mely az üzemben egyes gyártáshoz szükséges hőt is biztosítja, illetve ha lehetséges, visszanyeri.

www.cetra.it

HiRef S.p.A. - Padova – Tribano
Magas technológiai színvonalú megoldásokat forgalmazó, rendkívül innovatív cég, amely az ipari és kereskedelmi szektorban precíziós légkondicionálókat, a lakossági szektorban pedig egyedi igények szerint gyártott készülékeket kínál. Itt készülnek a vízhűtéses berendezések 800 kW-ig, a léghűtéses LSE sorozat 1200 kW-ig, a Freecooling technológiás illetve a teljes hővisszanyerős multifunkciós berendezések. Itt kerül összeszerelésre a CETRA Rooftop sorozata 70 kW-ig, illetve egyedileg nagyobb méretben is. Éppen gyártás alatt volt az eddigi legynagyobb, 1,4 MW-os folyadékhűtő, 11 m hosszúsággal, evaporatív rásegítéses kondenzátorral, elárasztásos elpárologtatóval.

www.hiref.it

Napfényes Itália

A kimerítően részletes műszaki-szakmai program mellett nem maradhatott el Olaszország ételeinek, italainak megkóstolása, Bologna építészeti csodáinak megtekintése sem. Sant’Agata Bolognese-be a Lamboghini gyár és múzeum különleges élmény volt az autók kedvelőinek. Programunk Velencében zárult egy kellemes délutáni városnézéssel és esti hajózással.

További információk a gyárról és a termékekről:

www.galletti.hu
Tóth Attila

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul