e-gépész online szaklap

Tisztelt Kollégák!

| | |  0 | |

A Mérnöki Kamara célul tűzte ki a hatályos épületenergetikai rendeletek felülvizsgálatát célzó szövegtervezetek kidolgozását, melyet később érvényesíteni szeretne a jogalkotóknál. Ehhez kérjük segítségeteket.

A munka célja a 7/2006. TNM és a 176/2008-as kormányrendeletekben található avulások, szövegezési pontatlanságok javítása, a korábbi számos részleges javítás következményeként kialakult ellentmondások közül a legsúlyosabban feloldása vagy mérséklése, a rendeletek kismértékű kiegészítése, útmutatók adása olyan speciális esetekre, ahol a rendelet eddig nehezen volt alkalmazható. A szűk költségvetés nem teszi lehetővé a követelményrendszer lényegi átdolgozását, új alapokra helyezését, jelentős mértékű bővítését, a vonatkozó uniós szabványok alkalmazhatóságának vizsgálatát, illetve adaptálását. Ez egy későbbi munkának lehet célja. A szövegtervezet első verzióját 2017 augusztus végéig, végleges változatát 2017. szeptember végéig kell elkészíteni.

Köszönettel vennénk, ha megosztanátok velünk témával kapcsolatos javaslataitokat legkésőbb 2017. július 20-ig, melyeket áttekintünk és ha a projekt keretei megengedik, akkor beépítünk az anyagba. Elsősorban olyan észrevételeket várunk, ami megoldási javaslatot is tartalmaz és nem jár a szövegtervezet jelentős mértékű megváltoztatásával. Az észrevételeket a következő e-mail címen várjuk: 7.2006tnm@gmail.com

Csatolva küldök egy előadásanyagot, amiben már összeszedtünk számos problémát. Lehetőleg ezeken felüli, esetleg ezekre megoldást kínáló javaslatokat küldjetek.

Fáradozásotokat előre is köszönöm
Csoknyai Tamás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul