e-gépész online szaklap

Fujitsu termékpaletta a TERC Költségvetés-készítő és Kiíró programban

2017. június 12. | támogatott cikk | |  0 |

A TERC program 2017. II. félévi frissítésében elérhetővé válnak a Fujitsu-General Limited által gyártott klímaberendezések. Sok tervező és kivitelező napi szinten használja ezt a szoftvert, mert jelentősen gyorsítja az anyagkiírást, a költségvetés-készítést és az ajánlatadást is.

A Fujitsu több mint 200 termékét az alábbi fejezeteknél lehet megtalálni:

84-001 Lakossági és ipari klímaberendezések

Oldalfali, kazettás, légcsatornázható, parapet/mennyezeti és padlóra állítható berendezések lakossági és kereskedelmi klímatechnikai igények kiszolgálására.

A multisplit klíma, ha egy nagyméretű helyiségben egyenletes hőmérséklet kialakítása a cél, illetve több helyiségben szükséges klímaberendezés. Előnye, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható. A beltéri egységek kivitele is lehet különböző, vagyis egy kültéri egységhez csatlakoztatható vegyesen oldalfali, kazettás, légcsatornás, stb. készülék is. A Fujitsu klíma legnagyobb multi kültéri egységéhez akár 8 darab beltéri egység is csatlakoztatható.

A VRF rendszer jellemzője, hogy nagy szabadságfokkal tervezhető családi házak, társasházak, irodaházak, középületek, bevásárló központok, ipari kombinált és kulturális létesítmények hűtésére, fűtésére. Az épület mellett vagy a tetején, esetleg szabadba nyíló gépész helyiségben elhelyezett kis helyigényű kültéri egység(ek) gondoskodnak a helyiségek hűtéséről vagy hőszivattyús fűtéséről. Mivel a kültéri egységek a szabadba telepíthetők, nem foglalnak el értékes helyet az épületben, nincs szükség drága kémény építésére és az elektromos megtápláláson kívül semmilyen más energiahordozót nem igényelnek. Az épület méretétől, jellegétől és komfort igényétől függően a Fujitsunak 6-féle VRF rendszere van rengeteg kombinációban, 12-150 kW hűtési tartományban. Egy kültéri egység csoportra akár 64 beltéri egység is csatlakoztatható.

84-005 Technológiai légkondícionálás

Szerverhűtés:

A Fujitsu klíma szerverhűtés funkciójának jellemzői:

1. Nagy szenzibilis hűtőteljesítmény, nagy fokozaton rögzített légáram segítségével.

2. Két splitklíma kommunikációs panelje összeköthető vezeték segítségével, így 100% tartalék építhető ki.

3. A két berendezés működési módjai:
• tartalék üzemmód: az elsődleges hűtő egység üzemzavara esetén a második azonnal automatikusan indul
• üzemidő kiegyenlítés: igény esetén a heti program segítségével beállítható
• támogató üzemmód: megnövekedett teljesítmény igény esetén a nem üzemelő beltéri egység is bekapcsol a parancsolt hőfok tartásához

4. Az elsődleges hűtő egység áram kimaradása esetén a másodlagos egység magától érzékeli a kommunikáció megszűnését és bekapcsol.

5. Áram kimaradás után automatikus újraindulás.

6. Távirányító korlátozás (használaton kívüli funkciók tiltása).

7. Légterelő fixen lefelé irányul a megfelelő légáramlás biztosítására.

8. Kimenő jel kontaktusok felügyelet számára (működési státusz, hiba, stb.).

9. A kompresszor nem áll le -15°C-os külső hőmérséklet alatt sem.

75-111 Hőszivattyúk

A Fujitsu Waterstage hőszivattyú család az irodák, nagy családi házak és luxuslakások fűtése mellett az új építésű kis- és közepes lakások, házak esetén is kitűnő megoldás. A méret választék 4,5 kW névleges fűtőteljesítménytől 16 kW-ig terjed monoblokkos és osztott (split) kialakítással. Lehetőség van 3 hőszivattyú kaszkád kapcsolására, így az összteljesítmény akár 48 kW is lehet. A Fujitsu Waterstage Duo beltéri egysége integráltan tartalmaz egy 190 literes HMV tartályt is, amely akár 3-5 fős családok számára biztosíthatja a használati meleg vizet. Az épület mellett, vagy a tetején, esetleg szabadba nyíló gépész helyiségben elhelyezett kis helyigényű kültéri egység gondoskodik a helyiségek hőszivattyús fűtéséről vagy hűtéséről. Mivel a kültéri egységek a szabadba telepíthetők, nem foglalnak el értékes helyet az épületben, és az elektromos megtápláláson kívül semmilyen más energiahordozót nem igényelnek. Nincs szükség drága kéményre és például a költséges gázvezeték kiépítése is elmaradhat.

Ha a Fujitsu termékeivel kapcsolatban műszaki vagy egyéb segítségre van szüksége, keresse a Columbus Klíma mérnökeit a 06 26 588 588-as központi számon.

Lánczi János
www.fujitsuklima.hu

(x)

TERC

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul