e-gépész online szaklap

Grundfos MAGNA3

| | |  0 | |

Intelligens szivattyúk fűtéshez, hűtéshez, hőszivattyús és használati melegvíz-rendszerekhez.

A Grundfos MAGNA3 a már jól ismert MAGNA technológián, és az elektronikus szivattyúkkal kapcsolatban szerzett tapasztalatainkon alapuló keringető szivattyú. Az állandó mágneses motor, a beépített hőmennyiségmérő és a beépített frekvenciaváltó mellett megjelenő új szabályozási módok - AUTOADAPT, FLOWADAPT, FLOWLIMIT - a legkorszerűbb keringető szivattyút eredményezik.

A MAGNA3 energiahatékonysági indexe (EEI) az EuP referenciaérték alatti, melynek köszönhetően akár 75%-os energiamegtakarítás is realizálható. A 18 m-es max. emelőmagasságú és 70 m3/h max. folyadékszállítású szivattyú több mint 150 öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült egyes vagy ikerszivattyúval képviselteti magát.

Teljes választék
– tökéletes illeszthetőség és alacsony életciklus költségek

A legmagasabb hatásfok a piacon
– minimalizált energiaköltségek

Nagyfokú intelligencia
– kisebb befektetési költségek és a rendszer átfogó irányítása

Bizonyított megbízhatóság
– 40 éves tapasztalaton és 1 millió óra tesztelésen alapszik

Könnyű telepítés
– idő és energia megtakarítása

18 méteres maximum emelőmagasságú és 70 m3/h maximális folyadékszállítású MAGNA3 több mint 150 különféle, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült egyedi, vagy ikerszivattyúval képviselteti magát. Ez azt jelenti, hogy a MAGNA3 helyes méretezése sokkal könnyebb bármely munkaponthoz, így a beszerzési- és a technológia energiaköltségei csökkenthetők.

A MAGNA3 beépített hőmennyiség-mérővel rendelkezik, mely felügyeli a rendszer hőenergiamegoszlását és -felhasználását, ami elkerülhetővé teszi a rendszer beszabályozatlansága miatti túlzottan magas energiaszámlákat. Az új FLOWLIMIT funkció és a FLOWADAPT szabályozási mód lehetővé teszi a MAGNA3 szivattyúmaximális térfogatáramának beállítását (korlátozását). A szivattyú folyamatosan felügyeli az aktuális térfogatáramot, és megakadályozza a beállított határérték túllépését. Ezzel csökkenthető a hidraulikai egyensúly megbomlásának veszélye, és adott esetben szükségtelenné válik a térfogatáramot korlátozó beszabályozó szelep telepítése. A szelepen létrejövő energiaveszteség elkerülése ily módon megnöveli a rendszer teljes hatásfokát.

Elődeihez hasonlóan a MAGNA3 ideális szivattyú fűtéshez és hűtéshez, valamint használati melegvíz cirkulációs rendszerekhez. A minimális közeghőmérséklet -10 °C, amelynek köszönhetően alkalmas ipari feladatok ellátására és talajkollektoros hőszivattyú rendszerekhez (GSHP). A folyadékhőmérséklet (-10 °C – +110 °C) független a környezeti hőmérséklettől (0 °C – +40 °C). Így tehát attól függetlenül, hogy hűtéshez vagy fűtéshez alkalmazza, a MAGNA3 a legjobb választás.

A MAGNA3 vezeték nélküli technológiával rendelkezik, amelynek segítségével egy másik MAGNA3 szivattyúhoz csatlakozhat. A beépített varázslóval gyorsan és könnyen összeköthető két párhuzamosan kapcsolt szivattyú. Két szivattyú így már közösen is szabályozható akár kaszkád kapcsolásban, alternáló vagy tartalék módban. Egy külön konfigurálható jelfogó és egy analóg bemenet hozzáadásával a teljes MAGNA3 I/O csomag lehetővé teszi a rendszer jobb ellenőrizhetőségét és a szivattyú optimális szabályozhatóságát. Opcionális CIM modulok támogatják az összes terepibusz szabványt, melynek köszönhetően a MAGNA3 tökéletesen illeszthető bármely BMS rendszerhez.

Tervez MAGNA3 szivattyú-vásárlást a közeljövőben? Szereti Ön a Forma1-et?
Ha mindkét kérdésre igen a válasza, akkor a Grundfos Magna Racing kampány érdekes lesz Önnek! A kampány időszaka alatt megvásárolt és regisztrált MAGNA3 szivattyúkkal Ön egy lépéssel közelebb kerülhet az F1 Magyar Nagydíjon való részvételhez.

Regisztrálja szivattyú vásárlását, és nyerje meg ajándékaink egyikét!

www.magnarace.com
www.grundfos.hu

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul