e-gépész online szaklap

Galletti MCI (5-13 kW)

| | |  0 | |

Nagy hatékonyságú full inverter kompakt hőszivattyú

A szolgáltató szektortól a lakossági felhasználásig

Az élvonalbeli olasz gyártó, a Galletti termékválasztékának új jeles tagja az MCI levegő-víz hőszivattyú család, mely 4 készülékméretet illetve 5 modellt tartalmaz. A készülékek “state-of-the-art” inverter kompresszorral rendelkeznek, és elsősorban lakossági és kereskedelmi épületek hűtési és fűtési igényeinek hatékony ellátására alkalmasak.

Az MCI alkalmazza a légkondícionálás leginnovatívabb műszaki megoldásait: minden berendezés full-inverteres elektomos motorokkal felszerelt, állandó mágneses közvetlen meghajtású technikával rendelkezik, éppúgy a ventilátorok és szivattyúk esetén is. Ezáltal drasztikusan lecsökken az elektromos energiafelvétel a legkülönbözőbb működési kondíciók mellett, és valamennyi készülék energiabesorolása eléri az A+ vagy az A++ értéket. A főbb komponensek, mint a kompresszor, a ventilátor és a szivattyú összehangolt működéséről, optimalizált vezérlési logikájáról a fejlett szabályzó gondoskodik.

Az MCI berendezés működési logikája lehetővé teszi a hőterhelésnek megfelelő kilépő víz hőmérséklet pontos beállítását. Az inverter szabályzással a kimeneti teljesítmény és az áramfelvétel a tényleges hőterhelésnek megfelelően alakul, mely által jelentősen csökken a kompresszor indulásakor fellépő áramfelvétel és a részterheléses üzem alatti elektromos fogyasztás.

Magyar nyelvű katalógus innen tölthető le: MCI katalogus2017 HUN

A készülék főbb jellemzői:
• Kettős forgódugattyús kompresszor BLDC elektromotor-hajtással
• EC keringető szivattyú
• EC Axiál ventilátor
• Kedvezményes tarifa lehetőség
• Fejlett rendszervezérlési és beállítási algoritmusok

Főbb részegységek

Szabályozó egység

Az MCI hőszivattyúk felhasználói kezelőegysége nem egy egyszerű távirányító, hanem egy kifinomult szabályzóegység, mely kibővített lehetőségekkel rendelkezik:
• napi alapfunkciók
• ki- és bekapcsolás
• működési üzemmód kiválasztás
• előre definiált komfort beállítások
• haladó szintű programozás
• egyedi időbeállítások a valós felhasználási igényeknek megfelelően
• hőmérséklet eltolási görbék alkalmazása a berendezés működésének modulálásához
• 3-járatú szelepek vezérlése használati melegvíz készítéshez
• kazánok, illetve külső kiegészítő fűtőegységek beléptetése

A könnyen érthető és ergonomikus kijelző mutatja a főbb működési paramétereket, de emellett lehetőséget ad a működés mélyebbre ható elemzésére is, mely értékes segítség lehet a karbantartási és szervizelési műveletek során.

Hőcserélő
Forrasztott lemezes kondenzátor hőcserélő AISI 316 szerinti korrózióállósággal, saválló acélból, egyedileg fejlesztett kivitelben, mellyel maximalizálták a hőcsere együtthatót a víz és a hűtőközeg között.

Elektronikus expanziós szelep
A fejlett PIT korrekciós algoritmus révén a berendezés op-timalizálja az elpárologtatóba jutó hűtőközeg mennyiségét, és ezt bármilyen működési feltétel mellett stabilan és-gyorsan biztosítani tudja.

Kompresszor
Hermetikus kettős forgódugattyús kompresszor állandó mágneses BLDC motorral, statikailag és dinamikailag kiegyensúlyozott tengellyel. Inverter meghajtású és rezgéscsillapító alátámasztással rendelkezik.

Kibővített működési tartomány minden alkalmazás számára
Az MCI hőszivattyúk alkalmasak mind az alacsony, közepes illetve magas hőmérsékletű vízzel üzemelő hőleadó beltéri egységekhez, köszönhetően a megnövelt működési tartománynak, amely megkülönbözteti őket a legtöbb hőszivattyútól. Akár 60 °C-os előremenő vízhőmérsékletet is előállíthatunk, így a hőtermelő, kombinálva egy tárolótartállyal, alkalmas használati melegvíz gyártására is. Magas megtakarítások érhetők el a gép által használt technológiákkal, ezáltal megfelel a legutóbbi megújuló energia kvóta szabályozásnak is, mely korlátozza az energiafogyasztást.

Mindig a legmagasabb teljesítmény és funkcionalitás
Ha kedvezőtlen időjárási körülmények között, különösen nagy hőterhelésnek esetén az MCI berendezés teljesítménye nem lenne elegendő a rendszer megfelelő energiaellátáshoz, a készülék vezérlő automatikája képes beléptetni egy másik hőtermelőt (például kazánt vagy kiegészítő elektromos fűtőelemet) különféle előre beállított felhasználói logikák alapján. Így pótolhatjuk a hiányzó hőteljesítményt, vagy teljesen helyettesíthetjük a hőszivattyúnk üzemét. Ez a funkció a leolvasztási fázisoknál is használható, mivel így rögtön pótolhatjuk a vízkörből kinyert energiát, melyet a külső hőcserélőn keletkezett jég megolvasztásához elhasználunk, vagy abban az esetben is áthidaló megoldás, ha a hőszivattyú meghibásodás vagy karbantartás miatt éppen nem üzemel.

Rugalmas elhelyezhetőség
Minden MCI modell rendkívül kompakt mérettel és kis súllyal rendelkezik, mely sűrűn lakott városi környezetben, kis beépítési terek esetén is lehetővé teszi telepítésüket. Ehhez hozzájárul még a beépített hidraulikai modul az alkalmazott többsebességes inverteres keringető szivattyúval, tágulási tartállyal, melyek kompakt műszaki egységet képeznek a hőszivattyúval. Ez jelentősen egyszerűsíti és felgyorsítja a telepítési műveleteket. A fémház megfelelő szerkezeti kialakításának célja az volt, hogy megkönnyítse a karbantartási műveleteket és könnyű hozzáférést biztosítson a főbb belső alkatrészekhez, még abban az esetben is, ha korlátozott a hozzáférési lehetőség.

További információkért keresse a Galletti szakpartnereket.

Bővebb információ a magyar nyelvű Galletti weboldalról tölthető le:
galletti.hu: MCI

www.galletti.hu
Tóth Attila

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul