e-gépész online szaklap

Elektromos kazán marketing

| | |  0 | |

Sok negatív példát hoztunk már úgymond félszakmai cégek, ionkazánosok, fűtőfóliások, kavitációs kazánosok reklámjaiból. Ezeknél jellemző volt a csillagot az égről mentalitás. Most egy sokkal szakmaibb cég gondolataihoz fűzünk néhány megjegyzést.

Kezdjük azzal, hogy az Elektromos Kazán Webáruház üzemeltetője láthatóan szakember, mert úgy fogalmazza meg kedvcsinálóját a termékiehez, hogy abba nem lehet belekötni. Például:

"Az elektromos kazán üzemeltetése nem költségesebb, mint egy hagyományos gázkazáné. A készülék telepítésén megtakarítja a kémény szerelési, anyag- és engedélyezési költségeit."

Ez bizonyos esetekben igaz, máskor meg nem, hiszen egy 20 éves, ki-bekapcsolós, karbantartatlan gázkészülék, amely egy jól körbefűtött lakásban van, nem túl hatékony. A következő ugyanígy:

"Az áram egy része, amit elektromos kazánja fog használni, alternatív áramforrásból (nap-, szélerőmű) keletkezett. A fosszilis tüzelőanyagok ideje lejárt! Tisztább városi levegő, boldogabb emberek, fenntartható fejlődés!"

Mert hiszen az áram egy része valóban megújulókból származik, még ha a döntő hányada atomerőműből meg lengyel szenes erőműből is. És még egy idézet:

"Amíg a vezetékes gáz fűtőértéke ingadozik, az elektromos kazán mindig 99,5%-os hatékonysággal fog működni."

És valami, ami kissé gyengíti az elektromos-megújulós irányú elkötelezettség látszatát: a tulajdonos cég üzemelteti, és ezen az oldalon is reklámozza az Akciós Gázkazánok Webáruházát, illetve az Ariston Kazánok Webáruházát is.

Végül egy nagyon érdekes dolog, ami kissé szociológiai irányba visz. A mai információ-, termék- és szolgáltatás-bőségben a vásárló legfőbb célja - túl azon, hogy a legolcsóbbat találja meg - az, hogy megbízható, tekintélyként meghatározható beszállítója, informátora stb. legyen. Ezért, bár kicsit furcsa szakmai szempontból az alábbi kitétel a fenti honlapokon, érthető. (Hangsúlyozom, ez nem a vallás vagy a hit kritikája részünkről!)

"Cégünk egy keresztény értékrendekre alapított vállalkozás, ezért számunkra fontos és örömteli, hogy mindennapi munkánkat Jézus nevében végezhetjük."

És hogy miért is született meg az a kis fenti eszmefuttatás? Azért, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a megrendelő tájékozódjon, próbáljon képbe kerülni a termékek és technológiák tekintetében, de mindezek után keressen meg egy független szakembert, egy tervezőt, és bízza őrá a szakmai döntést! Mert még egy mégoly tisztességes forgalmazónak is, áruljon akár gáz-, akár elektromos kazánt, hőszivattyút vagy bármi mást is, maga felé fog hajlani a keze, minden rossz szándék nélkül is.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul