E-GÉPÉSZ

e-gépész szaklap

Az MMK Épületgépészeti Tagozatának lapja
 

Legfrissebb híreink:

Szakmunkás világbajnokság Abu Dhabiban

2017. október 18.

A 2017. október 14. és 19. között zajló WorldSkills szakmai világversenyen Magyarországot tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkező tehetséges versenyzőkkel mérik össze.

Tovább

REHAU Akadémia: tervezői előadás

2017. október 18.

Hogyan fűtsünk komfortosan és hűtsünk huzatmentesen lakóépületekben? Megoldások és méretezések.

Tovább

REHAU Akadémia: szerelői előadás – középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia új építésnél és strangfelújításnál

2017. október 18.

A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU padlófűtési rendszermegoldásokat, felületfűtési/hűtési lehetőségeket, higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben társasházak és családi házak esetén.

Tovább

49. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállítás

2017. október 13.

A Nemzetközi Gázkonferencia évtizedek óta nagy sikernek örvend a hazai földgázipari szereplők körében. A rendezvény évente kerül megrendezésre, ahol a gázipar meghatározó szereplőitől hallhatunk előadásokat több szekcióban. A konferencián résztvevők értesülhetnek a gázipar aktuális helyzetéről és hasznos eszmecserét folytathatnak, kapcsolatokat építhetnek. Cél a hazai és nemzetközi piaci változások megismerése, ennek érdekében külföldi előadók és résztvevők bevonása. A konferencia a földgázipar meghatározó szereplőinek szakmai támogatásával kerül megrendezésre.

Tovább

III. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

2017. október 13.

Október 26-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai nap, mely a klíma és légtechnika területével foglalkozik. A rendezvény célja a szakterületen érdekelt épületgépész tervezők, kivitelezők, szerelők tájékoztatása. Délelőtt kerül sor a gyártó és kereskedő cégek előadásaira, délután a HKVSZ közreműködésével workshop jellegű szakmai fórumon vehetnek részt az érdeklődők. A szünetekben a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep.

Tovább

Szerelkezz fel a Wavinnal, és garantált ajándékot kapsz!

2017. október 10.

Mindegy, mi a meló, a Wavin mindig megbízható munkatársad – ráadásul most még meg is ajándékoz! Elindult a Wavin legújabb promóciója, mely minden víz- és fűtésszerelőt arra buzdít: Szerelkezz fel a Wavinnal! A kampányhoz csatlakozók ráadásul garantált ajándékokkal lesznek gazdagabbak!

Tovább

Új okostermosztát a Siemenstől! RDS110 - fűtési alkalmazásokhoz

2017. október 09.

Igen divatosak manapság az ún. okostermosztátok, melyet jól mutat, hogy számos – addig a szabályozástechnikai piacon jelen sem lévő – cégnek is piacra kerültek ilyen készülékei.

Tovább

Mit tapasztalt egy önkormányzat egy Unical és egy másik híres-nevű-világmárka kondenzációs kazánjáról?

2017. október 04.

Ön is küzd a híres-nevű-márkák Magyarország felé terjesztett néhány gyengébb minőségű terméke ellen?

Tovább

Lindab Légtechnika Szakmai Nap

2017. október 04.

2017. október 19. Téma: új rács termékcsoport, tűzvédelmi megoldások, légkezelők, ventilátorok, lakossági szellőztetés, szaküzlet bemutatás.

Tovább

Tricox Mester Survivor szeptemberben

2017. október 03.

A Tricox Mesterek csoport tagjai hagyományosan minden évben összegyűlnek a szakmai újdonságokat, kérdéseket megvitatni, vagy éppen egy külföldi továbbképzésen részt venni.

Tovább

Aermec Green Solution - vizes rendszerek előnyei a VRF rendszerekkel szemben

2017. október 02.

Az Aermec, mint Olaszország egyik legnagyobb hőszivattyú és folyadékhűtő gyártója készített egy összehasonlítást a vizes és a hűtőközeges VRF rendszerekre vonatkozóan.

Tovább

VII. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

2017. szeptember 29.

2017. október 10. A rendezvény célja a szakterületen érdekelt épületgépész tervezők, kivitelezők tájékoztatása, az új termékek, modern technológiák bemutatása. Délelőtt a gyártó és kereskedő cégek előadásai alkotják a programot, a szünetekben pedig a kiállítóké lesz a fő szerep. Délután a Fővárosi Hulladékégető helyszíni szakmai bemutatójára kerül sor.

Tovább

Helios Légtechnikai Szeminárium - társasházak szellőztetése

2017. szeptember 28.

2017. október 17. Téma: Társasházak szellőztetése, hővisszanyerős szellőztetés – szeminárium tervezőknek.

Tovább

Helios Légtechnikai Szeminárium - szellőztetési megoldások

2017. szeptember 28.

2017. október 19. Téma: Szellőztetési megoldások, hővisszanyerős szellőztetés – tervezőknek, kivitelezőknek.

Tovább

VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok

2017. szeptember 27.

A Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok 2017. október 3-4-én hatodik alkalommal a robbanásvédelem témakörét járja körül. Célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Tovább

Jelenleg 28 443 budapesti lakásberuházás fut

2017. szeptember 27.

Egy 2017 szeptemberi felmérés szerint jelenleg 446 újlakás projekt található a fővárosban, ami összesen 28 443 lakást jelent. A legtöbb új lakás a XI. és XIII. kerületben épül.

Tovább

Kommunikációképes szobatermosztátok a Siemenstől

2017. szeptember 27.

Mit jelent egy kommunikációképes készülék a helyiség szabályozásban és miért jelent energiahatékony megoldást?

Tovább

Iszapleválasztó + inhibitor + rendszerindító - kiemelkedő akcióban a Sentineltől!

2017. szeptember 25.

A TrioPack akcióban a Sentinel X400 rendszertisztító, a Sentinel X100 inhibitor, valamint a Sentinel Eliminator iszapleválasztó kiemelkedő kedvezménnyel érhető el!

Tovább

Felületfűtési kedvezmény a Pipelife-tól

2017. szeptember 15.

Válassza az egyetlen Magyarországon gyártott ötrétegű csövet! Az akciós ajánlat szeptember 28-ig tart, ne maradjon le!

Tovább

Aermec WTX víz/víz folyadékhűtő mágneses csapágyazású Turbocor kompresszorokkal

2017. szeptember 12.

Tovább bővült az Aermec mágneses csapágyazású Turbocor kompresszoros berendezésinek választéka. Az új WTX víz/víz folyadékhűtők 9 méretosztályban, 223-1950 kW közötti hűtési teljesítményben érhetőek el.

Tovább

Konvektorcsere-program indul a Merkapt Zrt. Nagy Kazánválasztó Napján

2017. szeptember 12.

Az országos csereprogram keretében minden lakossági gázfogyasztó lehetőséget kap arra, hogy régi, akár működésképtelen gázkészülékét a meghatározott átvételi pontokon leadja és ezekért egy meghatározott összeget kapjon.

Tovább

REHAU AKADÉMIA - tervezői előadás

2017. szeptember 11.

Hogyan fűtsünk komfortosan és hűtsünk huzatmentesen lakóépületekben?
Megoldások és méretezések.

Tovább

Konkurencia helyett mit javasolunk?

2017. szeptember 11.

Konkurencia INOX vagy alu kazánja helyett milyen márkát javasolunk? Főleg 50 kW, de még inkább 200 kW fölött.
Konkurencia levegő-víz hőszivattyúja helyett milyen márkát javasolunk? Főleg 50 kW fölött.

Tovább

Új RDH100 és RDJ100 szobatermosztátok a Siemenstől

2017. szeptember 01.

A szobatermosztátok a leggyakrabban használt helyiséghőmérséklet szabályozók még napjainkban is – legyen szó lakóépületről vagy közintézményről egyaránt. A Siemens új RDH100 és RDJ100 fűtési termosztátjai pontosan azokat az előnyöket kínálják, melyekre a legtöbb vásárlónak szüksége van, a készülékek belsejében pedig a legkorszerűbb szabályozó algoritmus dolgozik a hatékony működésért és lehető legalacsonyabb energiaszámla elérése érdekében.

Tovább

3×3 felületfűtés akció a REHAU-nál

2017. augusztus 30.

A 3×3 akció során három termék három hónapon keresztül különösen kedvező áron vásárolható meg a REHAU nagykereskedelmi partnereinél.

Tovább

Nagy Kazánválasztó Nap a Merkaptnál!

2017. augusztus 29.

2017. szeptember 23-án a Nagy Kazánválasztó Nap keretében több, mint 100 akciós gázkészülék közül választhatnak az érdeklődők és közvetlenül a kazángyártók képviselőitől kérhetnek szakmai segítséget a döntésben.

Tovább
Teljes hírarchívum