E-GÉPÉSZ

e-gépész szaklap

Az MMK Épületgépészeti Tagozatának lapja
 

Legfrissebb híreink:

Képzés és tervminta levegő-víz hőszivattyú témakörben (5. írás)

2017. december 06.

Hőszivattyús képzéseket januárban és februárban fogunk tartani. Meghívót majd küldünk, de addig is felteszek néhány újabb műszaki kérdést a hőszivattyús hibák elkerülése érdekében, lásd...

Tovább

AERMEC VCZ_X4 négycsöves fan coil szelepkészlet FCZ, FCZI fan coilokhoz

2017. december 05.

A már korábban bemutatott FCX fan coilokhoz tartozó AERMEC VCF_X4 szelepkészlethez hasonlóan, az FCZ, FCZI fan coilokhoz is rendelhető az új VCZ_X4 szelepkészlet, amellyel a hagyományos kétcsöves fan-coilok négycsöves rendszerekben is használhatóvá válnak.

Tovább

Megújul a Tricox Hűségakció!

2017. november 30.

A Tricox Vonalkódos Hűségakció 2018. január 1-től új játékszabályzattal és megújult ajándékrendszerrel folytatódik. A mindenki által kedvelt és sikeres forma nem változott, továbbra is a kivágott vonalkódok visszaküldésével lehet pontokat gyűjteni, amelyeket aztán értékes ajándékokra válthatnak a beküldők.

Tovább

AERMEC NRP Polivalens levegő/víz hőszivattyús rendszer összehasonlítása hagyományos rendszerekkel

2017. november 28.

Három helyszínen: Rómában, Londonban és Stockholmban, különböző éghajlati viszonyok közt ugyanolyan épületben végezték az összehasonlítást, az üzemeltetés modellezését.

Tovább

Képzés és tervminta levegő-víz hőszivattyú témakörben (4. írás)

2017. november 28.

A november 23-i hőszivattyús képzésen még 16 órakor is ott volt szinte minden résztvevő, talán lebilincselő volt? A hőszivattyús képzéseket januárban folytatjuk! Néhány újabb műszaki kérdés hőszivattyús hibák elkerülése miatt...

Tovább

Ismét REHAU Friday szerelői akció!

2017. november 24.

2017. december 8-án, pénteken, a REHAU újra jelentkezik egynapos különleges akciójával. Ezen a pénteken egyes REHAU termékek listaárait 24%-kal csökkentik.

Tovább

A Tricox Angyalkái újra várják a kívánságokat!

2017. november 21.

Az angyalkák idén is izgatottan várják, ki lesz az a 3 Tricox kivitelező szakember, akinek karácsonyi kívánságait teljesíthetik. Legyél Te az egyik!

Tovább

Új RDF800 érintőképernyős univerzális termosztát

2017. november 20.

A KNX kommunikációképes RDF800KN érintőképernyős, süllyesztett szerelésű szobatermosztát 2015-ben került bevezetésre és alapvetően fan coil, univerzális fűtés/hűtés vagy hőszivattyús alkalmazásokhoz került kifejlesztésre.

Tovább

Új Siemens RDE100 szobatermosztátok Eu.bac minősítéssel

2017. november 20.

A kitűnő szabályozási jellemzőknek köszönhetően ez a készülék nyerte el a világon elsőként a programozható szobatermosztátok között az eu.bac (Európai Épületautomatizálási és Szabályozási Szövetség) A-szintű hatékonysági besorolását.

Tovább

Képzés és tervminta levegő-víz hőszivattyú témakörben (3. írás)

2017. november 14.

Részletes és alapos hőszivattyús képzés. Előzetesen 92-en jelentkeztek, így november 23-án képzés lesz. Néhány újabb műszaki kérdés a hőszivattyús hibák elkerülése miatt a cikkben...

Tovább

Lindab Légtechnika Szakmai Nap

2017. november 13.

2017. december 5. Téma: új rács termékcsoport, tűzvédelmi megoldások, légkezelők, ventilátorok, lakossági szellőztetés, szaküzlet bemutatás.

Tovább

Hőszivattyú bemutató és Tesla vezetés

2017. november 13.

2017 november 28, 29-én és december 2-án a 1204 Budapest, Nagysándor József u.84. alatti telephelyén termékbemutatót tart a szakmai érdeklődők számára a KZiTERRA Kft.

Tovább

Aktív Épületgépészek Klubja - novemberben 6 városban

2017. november 09.

A Magyar Épületgépészek Szövetségének késő délutáni rendezvénye épületgépészeknek. Rövid, pörgős szakmai program, szendvics, üdítő, sör, klubos hangulat, a végén Kiss Balázs illuzionista műsorával. A rendezvénysorozat november 15-én Szegeden kezdődik, majd Budapesten, Székesfehérváron, Pécsett, Debrecenben és Miskolcon kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Tovább

60 év = 60 hónap garancia - Jubileumi Testo füstgázelemző promóció

2017. november 08.

A hosszú élettartamú műszereiről ismert márka különleges ajánlatával most forint tízezreket spórolhat.

Tovább

Képzés és tervminta levegő-víz hőszivattyú témakörben (2. írás)

2017. november 06.

Hőszivattyús képzés, részletes és alapos képzés, amelyre eddig 92-en jelentkeztek, így nov. 23-án képzés lesz. Néhány újabb műszaki kérdés hőszivattyús hibák elkerülése miatt, lásd...

Tovább

Aermec berendezések borászati technológiai alkalmazásra

2017. november 03.

Az ősi bortermesztés gyökerei mélyre nyúlnak a Föld történelmében, a bor már az ősidőktől kezdődően kiemelkedő szerepet töltött be az emberiség történetében is. Napjainkban a borászok által használt fejlett technikáknak és technológiáknak köszönhetően a különböző borok jellemzői és egyedi tulajdonságai előhozhatók, és a fogyasztók számára továbbadhatók.

Tovább

Megújult a Geberit honlapja

2017. november 03.

Október közepétől indult útjára a Geberit Kft. új weboldala. Az eddigi hármas célcsoport szerinti tagolás megszűnt, és a korábbinál jóval kevesebb oldalt tartalmaz a weblap. Ennek köszönhetően igazán felhasználóbarát lett, lényegesen egyszerűbb a szükséges információkat megtalálni.

Tovább

V. Megújuló Energia Szakmai Nap

2017. november 02.

November 14-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a megújuló energia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A rendezvényre várjuk az érdeklődő épületgépész tervezőket, kivitelezőket, szerelőket. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A program délelőtti részén a témában érdekelt gyártók és kereskedők szakmai ismeretterjesztő és termékinformációs előadásai kapnak helyet, délután a szakterület aktuális információit és esettanulmányokat hallgathatnak meg a látogatók. A szünetekben a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep.

Tovább

Siemens RDS110 okostermosztát - videósegédletek a termék használatához

2017. október 27.

Mivel egy igazán sokoldalú készülékről van szó, ezért számos funkció és jellemző van a termékkel kapcsolatban, amit célszerű megismerni. Ehhez nyújtanak segítséget a magyar nyelvű felirattal ellátott oktató videók.

Tovább

Képzés levegő-víz hőszivattyú témakörben

2017. október 25.

Mivel a szerelések 90%-a nem megfelelő, emiatt közreadok nem csak egy kapcsolási rajzot, hanem egy kidolgozott tervmintát is és szakmai kérdéseket is felteszek.

Tovább

Munkatársakat keres a Budapesti Távhőszolgáltató (FŐTÁV) Zrt.

2017. október 19.

Kazángépész, távhővezetéki projektszakértő, távvezeték szerelő-üzemeltető, távvezeték projektmenedzser, üzemeltető-műszerész, hűtési üzemeltető, fűtésszerelő, villanyszerelő munkakörökben várják a leendő munkatársak jelentkezését.

Tovább

Szakmunkás világbajnokság Abu Dhabiban

2017. október 18.

A 2017. október 14. és 19. között zajló WorldSkills szakmai világversenyen Magyarországot tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkező tehetséges versenyzőkkel mérik össze.

Tovább

REHAU Akadémia: tervezői előadás

2017. október 18.

Hogyan fűtsünk komfortosan és hűtsünk huzatmentesen lakóépületekben? Megoldások és méretezések.

Tovább

REHAU Akadémia: szerelői előadás – középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia új építésnél és strangfelújításnál

2017. október 18.

A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU padlófűtési rendszermegoldásokat, felületfűtési/hűtési lehetőségeket, higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben társasházak és családi házak esetén.

Tovább

49. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállítás

2017. október 13.

A Nemzetközi Gázkonferencia évtizedek óta nagy sikernek örvend a hazai földgázipari szereplők körében. A rendezvény évente kerül megrendezésre, ahol a gázipar meghatározó szereplőitől hallhatunk előadásokat több szekcióban. A konferencián résztvevők értesülhetnek a gázipar aktuális helyzetéről és hasznos eszmecserét folytathatnak, kapcsolatokat építhetnek. Cél a hazai és nemzetközi piaci változások megismerése, ennek érdekében külföldi előadók és résztvevők bevonása. A konferencia a földgázipar meghatározó szereplőinek szakmai támogatásával kerül megrendezésre.

Tovább

III. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

2017. október 13.

Október 26-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai nap, mely a klíma és légtechnika területével foglalkozik. A rendezvény célja a szakterületen érdekelt épületgépész tervezők, kivitelezők, szerelők tájékoztatása. Délelőtt kerül sor a gyártó és kereskedő cégek előadásaira, délután a HKVSZ közreműködésével workshop jellegű szakmai fórumon vehetnek részt az érdeklődők. A szünetekben a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep.

Tovább
Teljes hírarchívum