e-gépész online szaklap

Egyeztetés a Vízművekkel

2011. április 1. | e-gépész | |  1 |

A Budapesti és Pest megyei Szakcsoport alelnöke, Csanád Bálint egyeztetést folytatott a Fővárosi Vízművek illetékeseivel a tervezők és a Vízművek közötti kapcsolat zökkenőmentesebbé tételére. A konstruktív találkozó előremozdította az ügyet, várjuk az észrevételeket és a javaslatokat.

A Budapesti és Pest megyei területi Szakcsoport programjában szerepel az összes közművel való egyeztetés - ezt egyébként a Tagozat elnöksége is programjába vette. Az alábbiakat érdemes elolvasni nemcsak a budapestieknek, mert mintául szolgálhat a saját területükön. No és a többi szolgáltató is példaként tekinthet a Vízművekre.

Résztvevők: Csanád Bálint okleveles gépészmérnök, Pálfi Imre Műszaki-fejlesztési és Beruházási Igazgató, Bognár Péter Ügyfélszolgálati Igazgató, Horváthné Böröcz Anna Műszaki Engedélyeztetési és Ellenőrzési csop. vez.

Csanád Bálint: A mérnökök képviseletében kéri a tervezői munka segítésére a Vízműveket. Tegyék nyilvánossá a honlapjukon a tervezéssel kapcsolatos ügyintézés folyamatát. Kéri a technológiai utasítások, elvárások ismertetését és elérhetőségének biztosítását. Felvetette az elektronikus tervjóváhagyás lehetőségének vizsgálatát.

Bognár Péter: Társaságunk is foglalkozik a tervbeadás elektronikus formájának lehetőségével. Ennek egyik eszköze lehet a hivatali kapu használata, a másik a Vízművek internetes ügyfélszolgálatának alkalmazása.

Csanád Bálint: A szaktervezői jogosultság bekérésére, a Kamarai honlap használatára hívja fel a figyelmet.

Bognár Péter: Tudunk a honlapról, ugyanakkor több ok miatt szeretnénk egy saját nyilvántartást nyilvántartást létrehozni azoktól, akik ehhez hozzájárulnak.

Csanád Bálint: További problémás terület a közműnyilatkozat megrendelése új ivóvíz- és szennyvízbekötés létesítésekor. Kérése, hogy elektronikus formában kellene kezelni valamint díjmentessé tételét, kéri vagy minimum díjjal, utánvéttel, továbbá minden bekötéshez igényelnének térképszelvényt. Megküldése történjen meg postafordultával. Díjfizetés könnyítésére az átalány fizetés lehetősége a Kamara részéről.
Továbbá kéri a honlapon feltüntetni a tervjóváhagyási díjtételeket és tartalmát. Ehhez kapcsolódóan kifogásolja a tervezői számla- és fizetési kötelezettség kérdését. Javaslata az ügyfél részére kiállított számla.

Pálfi Imre: A késés okát is kell vizsgálni. A díjmentességre vonatkozóan nyilatkozik, hogy a szolgáltatások ellenértékét minden esetben meg kell téríteni. A tervezői kapcsolat miatt egyetért a tervező részére kiállított számla- és fizetési kötelezettséggel.

Bognár Péter: Megvizsgáljuk a lehetőségét. Javasolja esetleg díjfizetés könnyítésére regisztráció melletti havi elszámolás lehetőségének vizsgálatát.

Hné Böröcz Anna: A tervjóváhagyás során a tervezővel vagyunk kapcsolatban. A tervezői képviselet véleményem szerint a jóváhagyással és fizetéssel zárul.

Csanád Bálint: A késés okának legtöbbször a a nyomásértékek vizsgálatát említi.
A honlapon való tervezői díjtételek részletezettségéhez vállalja a tervezői feladatok, vállalások leírásának megküldését.

Csanád Bálint: Kérésként fogalmazta meg a belső hálózatok létesítésével kapcsolatos elvárások, műszaki előírások közzétételét. Foglakozunk-e a nem ivóvíz jellegű vizfelhasználás kérdésével.

Pálfi Imre: A belső házi ivóvízhálózat, az ingatlan ivóvízfogyasztását biztosító hálózat az ingatlan tartozéka. Felelősségi körünk a szolgáltatási pontig terjed.

Bognár Péter: Hivatkozva külföldi közművekre, a közműelhelyezések egységesítését látja a jövő feladatának. Nem az ivóvízhasználat elkülönített rendszerének kezelésével foglalkozunk.

Feladatok:

- Közműegyeztetések, közműnyilatkozat ügymenetének gyorsítása (postafordultával, vagy elektronikus formában).

- Technológiai utasítások, elvárások, tájékoztatók a tervezéshez közzététele (külső és belső).

- Tervezői számla kiállításának jogosultsága (címzett kérdése).

- Havi elszámolás lehetőségének vizsgálata.

- Tervjóváhagyások kiterjesztése, elektronikus formában.

- Honlap tervezői témaköreinek pontosítása (tájékoztatók, elvárások, díjtételek).

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


MARÓTI PÉTER, 2049 DIÓSD, MAROS U.12. G-T 13-0260 | 2011. ápr. 6.

Tisztelt Résztvevők! Egyetértek a véleményekkel, felvetem ismét a közmű adatokhoz való hozzáfárás leegyszerűsítését, igénylés és küldés elektronikus formában, posta fordultával, ill. elvi nyilatkozathoz mellékelve, egyszerűsített eljárással. Tisztelettel: Maróti Péter

Facebook-hozzászólásmodul