e-gépész online szaklap

Újra jól vizsgázott a Pollack

2011. március 1. | szerkesztő | |  0 |

A három nagy egyetemi kiállítás és konferencia közül az évet mindig a pécsi nyitja. A Pollackon a fejlődés folyamatos; a kis, szűk egyetemi folyosókon és tantermekben való indulás óta ma már az Expo Centerben, kiváló infrastruktúrával, szinte önműködő szervezéssel hoznak össze Baranyában nagy látogatottságú eseményeket.

A kínálat egyre bővül és heterogénabb lesz; immár nagy szeletet hasít ki az épületvillamosság, az építés, idéntől pedig a környezetvédelem. A kiállítók között még mindig az épületgépészek viszik a prímet, de a többi terület is felzárkózóban van.

A szakmai programra sem lehet panaszunk, mint ahogy az esti fogadásra sem. Ez utóbbi helyszín programját egyébként igencsak feldobták a MÉGSZ-es lányok, akik szövetségbe tömörülve ropták a táncot néhány örökifjú kollégával.

Az őszinte gratuláció után – magyarul: ide érdemes volt elmenni kiállítóként és látogatóként is – két negatívumról ejtenénk szót, amelyek nem a szervezők lelkét nyomják.

Az egyik Bencsik János államtitkár szereplése, aki a sokadik épületgépész rendezvényen játssza a láthatatlan ember szerepét. Talán vele is szerződést kellene kötni, és belefoglalni némi kötbért… Sokan kíváncsiak lettek volna az általa elképzelt szakmai jövőre.

A másik a Mérnökfórum alacsony látogatottsága; a három házigazdával együtt jó, ha 15-en voltunk a teremben. Pedig a téma érdekes volt; az építészek és a mérnökök közös MÉDI-je, készülő ajánlott díjszabása került terítékre. A csekély részvétel talán annak is szólt, hogy a MÉDI-t eddig se lehetett érvényesíteni, és egy optimalizálás is inkább csak elvi haszonnal járhat.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul