e-gépész online szaklap

Új szivattyúfelügyeleti egység a KSB-től

2010. július 19. | támogatott cikk | |  0 |

2010 májusában versenyképes áron dobta piacra a német KSB új szivattyúfelügyeleti egységét, a PumpMetert. A szivattyúra szerelt PumpMeter nyomásérzékelőkből, valamint egy kiértékelő- és kijelzőegységből áll. A készülék méri a szívóoldali nyomás, a végnyomás, a nyomáskülönbség, valamint az emelőmagasság értékeit.

Kiváló ár-érték arány

A mért és kalkulált értékek egy jól áttekinthető kijelzőn váltakozva jelennek meg. A szivattyú aktuális terhelési tartományáról pedig - szintén a kijelzőn - a szokásos szivattyúgörbe tájékoztat. Így egyetlen pillantást vetve a kijelzőre ellenőrizhető, hogy a szivattyú hatékonyan és költségtakarékosan üzemel-e illetve hogy fenyegeti-e bármiféle veszély a szivattyú zavartalan üzemelését.

A PumpMeter folyamatosan értékeli az üzemi adatokat, terhelési profilt készít és tájékoztatja az üzemeltetőt, ha fordulatszám-szabályzási rendszer használatával energiát takaríthat meg. A készülék a gyárból szivattyúra szerelve szállítható, így egyszerűen üzembe helyezhető.

A KSB új felügyeleti egysége a szivattyúk illetve az utólagosan felszerelt fordulatszám-szabályzási rendszerek üzembe helyezését is megkönnyíti, hiszen a szivattyú üzemi paraméterei a kijelzőn folyamatosan láthatóak.

A PumpMeterrel helyettesíthető a szivattyú előtt és után elhelyezett nyomásmérő, a vezérléshez és szabályozáshoz szükséges nyomástávadó valamint további felügyeleti berendezések is. A szabványos csatlakozóknak köszönhetően a kinyert adatok a központi folyamatvezérlési rendszer számára is rendelkezésre állnak.

www.ksb.hu/pumpmeter

PumpMeterrel felszerelt Etabloc normszivattyú (KSB AG, Frankenthal, Németország)

PumpMeter, az új szivattyúfelügyeleti egység a KSB-től. Kiváló ár-érték arány. (KSB AG, Frankenthal, Németország)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul