e-gépész szaklap

GALLETTI inverteres megoldások fan coil és termoventilátor berendezéseknél

Frissítve: 2017. november 16.

Szerző: Tóth Attila

Hasznos volt Eddig 7 látogatónak tetszett

Az egyre szigorodó elektromos motor hatékonysági előírásoknak megfelelően a ventilátoros hűtő-fűtő hőleadók esetén is technológiai váltás van folyamatban. Új rendszerek tervezésénél érdemes több szempontból is már az újfajta INVERTERES motorral felszerelt hőleadókat választani.

Az INVERTER vezérléssel lehetővé válik a ventilátor fordulatszám folyamatos szabályozása. Az állandó mágneses (kefe nélküli) motorok nagy előnye az áramfogyasztás jelentős csökkenése. A pillanatnyi fogyasztás a hagyományos motorokhoz képest akár 1/3-ára csökken, a teljes rendszerre vonatkozóan pedig átlagosan 50% megtakarítás és az ezzel arányos CO2-kibocsátás-csökkenés is elérhető!

Például egy normál parapet fan coil esetén, a hagyományos maximális fix fokozatnak megfelelő fordulaton, 53 Watt helyett mindössze 19 Wattos pillanatnyi energiafogyasztást jelent az INVERTERES motor alkalmazása.

A DC inverteres technológia folyamatos légmennyiség szabályozást tesz lehetővé, figyelembe véve a tényleges felhasználói igényeket. Ezáltal jelentősen csökken a helyiség hőmérséklet-ingadozása a lépcsőzetes fokozatszabályozásnál tapasztaltakkal ellentétben.

Az új technológia közvetlen következménye, eredménye a fan-coil átlagos zajszintcsökkenése is, mely a környezeti igényekkel arányosan változik.

Az INVERTERES technológia elérhető lehetőség minden GALLETTI fan-coil típusnál, és AREO termoventilátoroknál. Halk, energiatakarékos, komfortos és huzatmentes alkalmazások, intelligens fokozatmentes vezérléssel, széles működési tartománnyal.

Inverteres motorral rendelhető többek között a GALLETTI FLAT és FLAT-S, DIZÁJN KONVEKTOR sorozat is.

SZABÁLYOZÁS: Az állandó mágneses kefe nélküli motorok működtetése egy 0-10 V kimenettel rendelkező MyCOMFORT LARGE, EVO és TED 10 szabályzóval lehetséges.


MyComfort Large

EVO

TED 10

A Galletti inverteres (kefe nélküli motoros) fan coil családot korszerű, élvonalbeli termékké emeli a hőmérséklet, relatív páratartalom és időprogram alapján történő szabályozás lehetősége is. A digitális kimenetek segítségével külső rendszerelemek és berendezések is működtethetők a termosztátról (pl. kazán, folyadékhűtő, főköri szivattyú ill. cirkulációs szivattyú stb.) További analóg kimenetek állnak rendelkezésre a vízoldali motoros szelepek működtetéséhez.

További termék információkhoz kattintson ide!

További információkért keresse a Galletti szakpartnereket!

www.galletti.hu

Tóth Attila


Hasznos volt Eddig 7 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: