e-gépész szaklap

Képzőművészeti aukció az Épületgépész Bál keretei között

Frissítve: 2017. november 14.

Hasznos volt Eddig 10 látogatónak tetszett

A Magyar Épületgépészek Napja keretében rendezett Épületgépész Bálon árverésre kerül sor, ahol P. Boros Ilona 4 db alkotása kerül kalapács alá Molnár-Tarján Ervin (Piraton Komplex Kft.) felajánlásával. A befolyt összeg az Épületgépészeti Múzeum számára kerül felajánlásra.

Az akción résztvevő képek:

Toledói csipke, 50x50 cm
Tűzmandala, 50x50 cm
Andalúz legyező 50x50 cm
Nappali kaméleon 50x70 cm

A művészről:

P. Boros Ilona grafikusművész Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürtön született. Két dolog ezért természetes meghatározója a művészetének. Az egyik a Tisza, ami számos művészt ihletett selymes szőkeségével és vad tobzódásával. A másik az arborétum, ahol kislányként a hatalmas tölgyfák alatt, a pompázatos rododendronok és magnóliák között szőtte álmait. Ilyen hátérrel nem csoda, hogy a képzőművészet iránti érdeklődés kiteljesedett benne.

P. Boros Ilona 1986-ban Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett rajztanári diplomát. Rajztudását mesterei: Bálványos Huba és Fischer Ernő szakköreiben csiszolta. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 1988-ban vette fel tagjai közé. Mint a REGIOART Dél-Buda Környéki Regionális Művészeti Egyesület alapítója és egykori elnöke fáradhatatlanul részt vesz nemcsak a törökbálinti, hanem a régió művészeti életében. Egyike azon művészeknek, akik megálmodták a Törökbálinti Nemzetközi Művésztelepet. Arcán mindig ott bujkál a szinte letörölhetetlen mosoly, amiért az etyeki iskolások – akiket rajzolni tanít – szeretik és tisztelik.

A szervezők az aukcióra szívesen fogadnak további képzőművészeti alkotásokat felajánlásként.
A kollégáknak eredményes licitálást kívánunk!

Minden további informácó a Magyar Épületgépészek Napjáról >>>


Hasznos volt Eddig 10 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: