e-gépész szaklap

Tervezői Pályázat a „Magyar Épületgépészek Napja 2017” alkalmából

Frissítve: 2017. november 03.

Hasznos volt Eddig 8 látogatónak tetszett

A Magyar Épületgépészek Napja Szervező Bizottsága a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnökségével, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékkel, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatával és a Magyar Épületgépészek Szövetségével közösen nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére a „Magyar Épületgépészek Napja 2017” alkalmából.

A pályázat témaköre

Az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki szempontból kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése. A tervezett létesítmény nagysága nem releváns. Elsősorban az igényes mérnöki megoldásokat várunk a pályázóktól. Műemlék épületben tervezett megoldások is helyet kaphatnak. Ilyen esetben az építmény kötöttségek melletti megoldása érdekes.

A tervpályázat célja

Az épületgépészet területén a közelmúltban megkezdett, vagy megvalósult korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kisérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése. Megkeresni az utóbbi években megvalósult, illetve tervezett munkák közül a legjobb tervmegoldást és tervezőt, aki az adott feladat tervezésére a mai kornak megfelelően alkotta meg mérnöki munkáját.

Pályázati feltételek

  • A megtervezett épületgépészeti rendszer korszerű megoldásokat tartalmazzon (környezetkímélő, energiatakarékos, megújuló energia stb.), a betervezett berendezések hazai minősítéssel rendelkezzenek.
  • Egy tervező egy tervdokumentációval pályázhat.
  • Pályázni 2012–2017-ben megkezdett vagy megvalósult magas színvonalon, hiánytalanul tervezett létesítmény épületgépészeti terveivel lehet.
  • Pályázhat minden magyar állampolgár, aki a Magyar Mérnöki Kamaránál nyilvántartott épületgépész tervezői jogosultsággal rendelkezik.
  • Az értékelhetőség feltétele a pályázó pályázatának bemutatása előadás formájában a Magyar Épületgépészek Napja 2017 rendezvényén.

A pályázat beadásának módja

  • A tervezett épületgépészeti rendszer rövid leírása, kiemelve az újszerű vagy a szokástól eltérő épületgépészeti megoldásokat, valamint a kivitelezés jelenlegi állapotát max. 4 (A4-es) oldalon.
  • A tervdokumentációból 1 pld. műleírás és legfeljebb 5 lényegi információt tartalmazó tervlapot kell mellékelni.
  • Pályázati indoklás max. 2 oldalon, hogy miért tartja a pályázó a tervezett megoldást újszerűnek, kimagaslónak.
  • Fényképes szakmai önéletrajz a fontosabb munkák felsorolásával.

Az írott anyagot befűzött, esztétikus formában kell benyújtani a tervlapokkal együtt.

A tervpályázat meghirdetése

A pályázat a Magyar Mérnöki Kamara honlapjain, (www.mmk.hu, www.e-gepesz.hu), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség honlapján (www.epgepkoord.hu), a rendezvény önálló (www.talalkozzunk.hu) honlapján, valamint szakmai folyóiratokban és szakmai honlapokon kerül meghirdetésre.

A tervpályázat jellege

A tervpályázat általános eljárású, a részt vevő pályázók körét tekintve nyílt, valamennyi érdekelt benyújthat pályaművet. A tervpályázat formája szerint nyílt pályázat.

A pályázat benyújtásának határideje

2017. november 14. 24 h.

A pályázat benyújtásának helye és módja                            

A pályázatot zárt borítékban, „Épületgépészeti Tagozat” megjelöléssel, a Magyar Mérnöki Kamara, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. II. em. alatti irodájába kell eljuttatni postán, vagy személyesen.

A Bíráló Bizottság

A pályázatokat a MMK Épületgépészeti Tagozatának Minősítő Bizottsága által összeállított szakértői testület bírálja el 2017 december 1-ig. A Bíráló Bizottság döntését a díjazott tekintetében egyhangú szavazással hozza meg. A pályázat eredményességének feltétele a legalább 4 pályamű beérkezése.

A tervpályázatok bemutatása

Az arra érdemes pályaműveket a Magyar Épületgépészek Napján a tervező és a vele együtt dolgozó, gondolkodó, új szakmai megoldásokat felvonultató, ipari és szakmai partnere előadás formájában bemutatja. Lehetőség van a pályázatok szakcikk formájában való megjelenítésére is.

A pályaművek díjazása

Az első három helyezett oklevelet kap. A pályázat első helyezettje megkapja az „Év Épületgépész Tervezője” díjat.

A tervpályázat eredményhirdetése

A nyertes pályázatok a Magyar Épületgépészek Napján kerülnek kihirdetésre. A pályázat eredményét a mértékadó épületgépészeti kiadványokban és elektronikus felületeken közzétesszük.

A tervpályázati díjak átadása

A nyertes pályázatok díjazására a „Magyar Épületgépészek Napja 2017” keretében kerül sor. Az „Év Épületgépész Tervezője” díj az Épületgépész Bál alkalmával kerül átadásra.

Dr. Kajtár László s.k.
Épületgépészeti és Gépészeti
Eljárástechnika Tanszék
tanszékvezető

Dr. Barótfi István s.k.
Magyar Épületgépészeti
Koordinációs Szövetség
elnök

Golyán László s.k.
Magyar Épületgépészek
Szövetsége
elnök

Nagy Gyula s.k.
Magyar Mérnöki Kamara
elnök


Hasznos volt Eddig 8 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: