e-gépész szaklap

Alapfokú épületenergetikus szakmérnök szakirányú továbbképzés

Frissítve: 2017. augusztus 03.

Hasznos volt Eddig 45 látogatónak tetszett

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke 2017. szeptember elején ismét elindítja az épületenergetikusi szakmérnöki szakon történő másoddiplomás alapfokú képzést. A népszerű képzésre egy félévben maximum 30 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.

A két féléves képzés félévente 10 alkalommal (pénteken és szombaton), összesen 2×180 óra kötött elfoglaltságot jelent. A tanfolyamon félévenként 30, összesen 60 kreditpontot kell teljesíteni. Egy blokkban 3×45 perces előadások, illetve gyakorlatok vannak. 

A szakirányú továbbképzésre való felvétel feltétele a legalább BSc szintű mérnöki végzettség, de elsősorban építészmérnökök, építőmérnökök, gépészmérnökök, illetve villamosmérnökök jelentkezését várjuk.

A szak megnevezése: Alapfokú épület-energetikus szakirányú továbbképzési szak
Az oklevélben szereplő megnevezés: Épületenergetikai szakmérnök

A képzés rövid leírása:

A képzés a tanterv szerinti félév végi vizsgákkal, illetve záróvizsgával zárul. Az oklevél megszerzésének feltétele egy elfogadott témavázlatnak megfelelő diplomadolgozat elkészítése, és az abban foglaltak államvizsgán történő ismertetése illetve megvédése. 

A képzés költsége: 
A képzés tandíjköteles (180 000 Ft/félév), amelyet az első félévre a beiratkozással egyidejűleg kell befizetni. Az akkreditált képzés tandíja költségként elszámolható, áfája 0 %; fizetését a munkáltató is átvállalhatja. 

A képzés során elsajátítandó kompetenciák, tudáselemek:
Az épületfelújítás, a karbantartás és az üzemeltetés energetikai, környezeti, állagvédelmi és komfort követelményeihez kapcsolódó szakterületek (épületszerkezettan, építészeti tervezés, épületgépészet, épületek villamos berendezései, világítástechnika, épületenergetika, épületfizika) fogalomrendszere, szerkesztési elvei, gyakorlati megoldásai olyan mélységben, hogy az egyes szakterületek tervei egy harmonizált, összefüggő rendszert alkossanak. Az alapvető energiatakarékos és megújuló energiákat hasznosító épületgépészeti rendszerek, azok főbb elemei, kialakításának elvi kérdései. Az épületszerkezeten alkalmazható energiagyűjtő szerkezetek kialakításának alapvetései, energiahozama, hatása az építmények energia-egyensúlyára. A képzés során kiemelt szerepet kap az épületek energetikai auditálása és az energetikai szakreferens feladata.

Jelentkezést az elérhetőség és a költségvállalás megadásával, legkésőbb 2017. augusztus 21-ig.  A jelentkezési lapot töltse ki és  juttassa el az info@egt.bme.hu címre

A képzés rövid tematikája:

Az első félév tárgyai - kontakt óraszáma (kreditpont értéke), teljesítés módja:
Épületfizika - 36 (6), vizsga;
Komfortelmélet - 18 (3), önálló feladat;
Hőszigetelés, passzív házak - 30 (5), vizsga;
Szoláris épületek - 24 (4), vizsga;
Világítástechnika - 36 (6), vizsga;
Épületgépészet - 36 (6), önálló feladat;

A második félév tárgyai - kontakt  óraszáma (kreditpont értéke), teljesítés módja:
Épületfizika 2 - 24 (4), vizsga;
Épületfelügyeleti rendszerek - 18 (3), önálló feladat;
Megújuló energiák hasznosítása - 36 (6), vizsga;
Innovatív légtechnika - 36 (6), vizsga;
Épületdiagnosztika, auditálás, épületek dinamikus szimulációja - 30 (5), önálló feladat;
Integrált épületszerkezetek - 24 (4), vizsga;
Szakdolgozat - 12 (2)

a BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. II. em. 31., fax: 463-3647  e-mail: info@egt.bme.hu.) címre várják.
Képzés vezetője dr. Magyar Zoltán egyetemi docens
Képzés felelőse Szikra Csaba

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Építészmérnöki Kar
Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék
1111. Budapest, Műegyetem rkp. 3. 
Tel.: 463 2158, Fax: 463 3647
e-mail: info@egt.bme.hu


Hasznos volt Eddig 45 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat