e-gépész szaklap

Vissza a jövőbe Fisher ablakklímával

Frissítve: 2017. július 31.

Hasznos volt Eddig 45 látogatónak tetszett

A Fisher klímaberendezések gyártója számos technikai újítással igyekszik kielégíteni a szinte egy évtizedes hiányt, az új, ablakba szerelhető légkondicionáló berendezéssel.

Az ablakba szerelhető klímaberendezések képesek szabályozni a szoba hőmérsékletét és szárítják annak levegőjét. Az ablakklímák alkalmasak megfelelő környezetet teremteni a munkához, tanuláshoz és a kényelmes élethez, így az ablakklímákat széles körben lehet alkalmazni: lakóhely, bolt, szálloda, iroda, konténerek, stb. klimatizálására. Telepítése klímaszerelési szempontból a lehető legegyszerűbb, mivel hűtőköri szerelést nem igényel.

A forró nyarakon a légkondicionáló lehűti a szoba hőmérsékletét kifelé irányuló hőátadás során.

Párátlanító funkciója révén esős vagy nedves időszakokban a szoba hőmérsékletének csökkentése nélkül a légkondicionáló képes a szoba levegőjét szárazzá és ezáltal a hőérzetet még kényelmesebbé tenni.

A Fisher ablakklímában speciális hűtőközeg kering. A felhasználásra került hűtőközeg a fluorid R32, amelyet különleges úton megtisztítottak. Más hűtőközegekkel ellentétben az R32 egy nem környezetszennyező gáz, amely nem ártalmas az ózonrétegre. A hűtőközeg befolyása az üvegházhatásra szintén alacsonyabb más gázokénál. Az R32-es hűtőközeg nagyon jó termodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, amely igen magas energiahatékonyságot eredményez, ezért a Fisher ablakklímába kevesebb töltet is elegendő.

A hatékonyabb működés és hűtés céljából a berendezésen van egy emlékeztető jelzés a légszűrő tisztítására. Ez a LED lámpa 250 órányi üzemelés után világítani kezd.

A vízszintes irányú légterelés a kezelőpanelen, ill. a távirányítóval is állítható. Hűtő üzemmódban az éjszakai üzemmód (Sleep) bekapcsolásával az éjszakai kisebb hűtési igényhez igazodva a készülék hűtéskor automatikusan növeli a beállított hőmérsékletértéket.

Gyermekzár funkció bekapcsolásakor a távirányító nem küld jelet a légkondicionálónak. A berendezés DC rotációs kompresszorának köszönhetően széles működési tartomány, magas hatásfok és alacsony zajszint jellemzi üzemelés közben.

A Fisher ablakklímák jelenleg 2,7 kW ill. 3,65 kW hűtési teljesítményben érhetők el.


Várjuk a http://www.fisherklima.hu/ oldalon, ahol a további Fisher modelleket is megtekintheti.

Jaros Zsolt

(x)

Hasznos volt Eddig 45 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

 • Ponty Ferenc

  2017. szeptember 06 - 13:42:58
 • Jó lehetőség (kényszermegoldás) konténerépületek hűtésére. Emberlakta helyen, családi házban, társasházban, irodaházban nem volna szabad engedélyezni.
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Ponty Ferenc

  2017. szeptember 06 - 13:43:26
 • Jó lehetőség (kényszermegoldás) konténerépületek hűtésére. Emberlakta helyen, családi házban, társasházban, irodaházban nem volna szabad engedélyezni.
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: